Sniffer , Delphi

Sniffer , Delphi
2008-04-17T17:03:28+02:00
2008-04-18T14:03:53+02:00
2022-10-29T17:40:33+02:00
 • Figyelni így nem tudod, hisz így egy meglévő kapcsolatba harmadikként "pofáznál belé", ilyet pedig nem lehet. Max szimulálni, hogy te vagy a szerver, így hogy közben lekéred te is, amit a szerver akar.

  De mondok én neked valamit: ezerszer jobban jársz, ha már most a WinPCappal próbálkozol, ilyet pont tud és még szerintem egyszerűbb is lesz, mintha Indyznél, vagy hasonlót használnál.

  Viszont mint mondtam a hálózati téma egy kicsit húzós és a WinPCaphez még kevesebb példa program, leírás van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • célom nem az h megállítsa az adatforgalmat, hanem figyelni, és egy kiválasztott csomagot floodolni tudjam. bár most még ott tartok, h még figyelni sem tudom, mert mihelyst indy client socketnek megadom az ip-t, portot, és elkezdené figyelni a csomagokat kiírja h a port használatba van :S . asszem mégjobban utána kell néznem neten, csak nem igazán találok használható anyagot :S
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lényegében a WinPCap figyelni és küldeni tud csomagokat, beérkezőket módosítani vagy megállítani (tűzfalszerűen) nem tud.

  Ha mégis ilyet szeretnél, akkor gondolom marad a fake szerver + kliens emuláció.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jó ez a winshark progi, csak majd tovább szeretném fejleszteni a kis programokat, mert tudom h milyen csomagokat küld a programom, megvan a címzése, és ezt akarom majd beleírni a programomba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha csak tényleg figyelni szeretnéd, akkor szerintem ne írj külön programot, arra ott van a jó kis ingyenes és nagyszerű Wireshark.

  Ha mégis saját programmal szeretnéd figyelni, akkor javaslom a WinPCap nevű programocskát (ezt használja a Wireshark is, van hozzá port Delphire is).

  Ha viszont bizgerélni is szeretnéd az adatforgalmat, akkor pedig lényegében egy átjátszó programot kell írnod egy adott portra (ez mehet Indyvel is).

  Amúgy a hálózati ismeretekre itt sajnos azért nagyban szükség van, szóval vagy sokat kell tanulnod, vagy egy kész csili-vili egyszerű használhatóságú kész programot keresned.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, először is a kérdés amit fel szeretnék tenni nektek, biztos h eléggé egyszerű egy profinak, csakhát nekem nincsen mentorom, hálózati programozást sem végeztem, még tanuló vagyok középsulin, szóval kérem a türlemeteket :)

  kérdésem: szeretnék írni egy sniffer progamot amivel egy megadott portomon tudom figyelni a kimenő/bejövő csomagokat. (van egy programom, ami neten komunikál, és ennek a program csomagjait szeretném megnézni, átírni)

  már leszedtem 2-3 delphi alapú sniffer progit forrással, csak össze vissza vagyok zavarodva az indy vel, egyik komponsenseket nem talál, másik class hibát ad ki. sajnos nagyon laikus vagyok ehhez, ha tudnátok linkelni vmi magyar tutorial/doskit is nagyon megköszönném :)

  Üdv mindenkinek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd