Megjelent a Számlasegéd 1.0 beta !

Megjelent a Számlasegéd 1.0 beta !
2008-04-17T15:07:56+02:00
2008-04-18T17:31:35+02:00
2022-10-29T17:40:32+02:00
 • Köszi a tippet, meg is nézem!

  SQLite-ot épp az előbb néztem, én nem láttam sehol .net-es interfészt hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Firebird embedded változata miért nem jó? 1 dll, kb 2MB és még akár többet is tud, mint a MySQL. Meg szerintem Sqlite-hoz is van .NET-es interfész.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van köztetek olyan, aki valaha is részt vett nyílt forrású program fejlesztésében? Nagyon örülnék, ha lenne egy-két ember, aki besegít, mert lenne még mit fejleszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hughes Technologies : The home of Mini SQL (mSQL)

  Találtam egy ilyet, lehet, hogy ki kéne próbálni.
  Van aki esetleg használta már?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van komplett telepítő CD is, amin rajta van az összes szükséges kiegészítő, amiket silent módban automatikusan felpakol a telepítőkészlet. Ha van rá igény, szívesen felrakom azt is
  A szakdolgozatomhoz a komplett CD-vel adtam le, azt hiszem olyan 300 megabájtnyi cucc volt rajta.

  Amit említettél, azt feltétlen kiírom a SF-ra.

  MySQL marad, mert nem nagyon találtam még annál jobb nyílt forrású adatbázis-kezelőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • érdemes lenne egy sokkal egyszerűbb rendszert felépíteni. Mondjuk, egy text fájlt, vagy kettőt... :)

  Azert odaig talan nem erdemes elmenni. Vannak lightweight embedded adatbazismotorok, amik kivaloan hasznalhatoak ilyen celra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eléggé meglepett, hogy magyarul van kinn a cuccod a SourceForge -on:) Tetszik:) Talán azért kellene egy angol ismertető is, arról, hogy ez a program csak MO-on használható, s ezért nem angolul adod közre...

  Elgondolkodató, amit LC ír, hogy nem települ a mySql, és ezért nem fut a proggi. Lehet, hogy erre a nagyon egyszerű adatbázis igényre, érdemes lenne egy sokkal egyszerűbb rendszert felépíteni. Mondjuk, egy text fájlt, vagy kettőt... :)
  Pláne, ha ez egy bemutatkozó rendszer. Ennél nagyon fontos lenne, ha a kipróbáláshoz nem kell pilótavizsga, hanem csak egy katt, vagy kettő... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van sok igazság abban, amit leírsz. Viszont van egy olyan oldala is a dolognak, hogy én ezzel a programmal ismertséget, hírnevet szerezhetek, és ha egy cég valamilyen egyénre szabott megoldásra vágyik (bizonyára sok ilyen van), nem kizárt, hogy engem fog felkeresni vele, hiszen használja a Számlasegédet, és látja, hogy egészen korrekt kis program (nem önfényezésből mondom).
  És az ilyen felkérésekért már kérhetek pénzt!
  Tehát, fel lehet fogni ezt egy önreklámozásnak is...

  Az SAP-s gondolathoz csak annyit: nem célom, hogy konkurrenciát állítsak az SAP-nek.

  Egyébként szerintem az lehet a gond, hogy a BME mirrorról töltötted le a szerver telepítőjét. Valami miatt hibásak az ott lévő exék (én is szívtam ezzel).

  Gtk-sharpot felraktad? Nálam eddig csak akkor halt be a progi, ha az nem volt fent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A MySQL hiánya volt az ok. Amúgy semmi gond, belenéztem az adatszerkezetbe, ezzel nem fogsz konkurrenciát jelenteni az SAP-nek .

  Amúgy meg minek a program ha nem kapsz érte pénzt. Ugyanakkor ha nézed a dolog másik oldalát, te most ugye szakdolgozatot írtál. Ez azt jelenti hogy el akarsz majdan helyezkedni mint számtech programozó. A témád alapján valószínűleg ügyvitel területén.

  Na most, bekopogatsz a Gipsz Jakab Kft-hez hogy szeretnél elmenni programozni. Az ügyvezető viszont megvonja a vállát: a helyzet az hogy a cégünk bevétele mostanság nem túl jól alakul, Pl. van ez a Számlasegéd című program, eddig eladtunk pár száz ilyen programot legalacsonyabb árkategóriában, de amióta ez a piacon van senki nem veszi, így sajnos nincs pénzünk új embert felvenni...

  Ezzel most nem közvetlenül a te programodra céloztam, hanem általában az openszorszra mint jelenségre, a te három hónap alatt fejlesztett cuccod nemigen fogja elvenni senki kenyerét...

  Ps. Szerintem a MySQL hiánya okozza a bajt (ez semmilyen hibaüzenetből nem derült ki). Megpróbáltam a MySQL-t is feltenni hozzá, fel is ment de amikor elindítom az instance config wizard című cuccát azt mondja hogy nem korrekt az install. Aztán nekiálltam mégegyszer felrakni megint nem korrekt. Na itt adtam fel a harcot...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Éreztem, hogy lesz, aki így közelíti meg a témát.
  Egy nyílt forrású programnak az a lényege, hogy bárki számára elérhető, és több fejlesztő közösen, egymást kiegészítve dolgozhat rajta, hogy a program minél jobb legyen.
  Ezt amúgy szakdolgozati programként írtam, és gondoltam, megpróbálom publikálni, hogy legyen valami értelme is.
  Hogy miért az ingyenesség és a nyílt forrás? A legfőbb ok: olyan modulokat használ a program, amelyek GPL alatt jöttek ki, így hát, két lehetőségem volt: vagy kidobom a francba az egész programot, és vele együtt 2-3 hónap kemény munkáját vagy kiadom nyílt forrással. Én ez utóbbit választottam.
  A másik észrevételre reagálva: Vistán nem lett tesztelve még, de köszi, hogy kipróbáltad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki az a hülye balek aki ingyen dolgozik amikor ezt megteheti havi több száz ezer forintért ? Neked a pizzás aki ezzel számláz vajon ingyen adja majd a pizzát ? Amúgy telepítés után vistán egyből dob egy hátast...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Örömmel jelenthetem be, hogy elkészült a Számlasegéd első bétaváltozata, melyet bárki szabadon letölthet és használhat a program megismerése, tesztelése céljából.

  A Számlasegéd egy nyílt forrású számlázóprogram, melynek főbb jellemzői:

  * Könnyű használat - a számlák kiállítása három egyszerű lépésben történik
  * Rendszerezett nyilvántartás - a készleteket csoportosíthatja, ezáltal sokkal áttekinthetőbb lesz az adatbázis
  * Platformfüggetlenség - a program képes futni bármelyik népszerű operációs rendszeren (Windows 2000/XP, Linux)
  * Nincs korlátozás a kiállítható számlák tekintetében - nagy számlaforgalmú cégek is használhatják
  * Adatbiztonság - az adatbázis teljes tartalma bármikor kimenthető, illetve visszaállítható, ezáltal elkerülhetők az adatvesztések

  Bővebb információ és letöltés:
  http://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=812399

  Mit gondoltok, lehet jövője egy ilyen projektnek?
  Ötleteket, véleményeket várok a témával kapcsolatban, plusz feltenném a nagy kérdést: kinek lenne kedve besegíteni a fejlesztésbe?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd