C#, SQL programozót keresünk távmunkára
2008-04-09T10:40:54+02:00
2008-05-22T16:09:07+02:00
2022-07-26T00:22:25+02:00
 • Én nem látok ebben semmit, ami alapján revideálnom kellene a korábbiakat. Egyetlen kivétel, hogy ha a Bt foglalkoztat alkalmazott magánszemélyt, akkor azután szakképzési hozzájárulást kell fizetni. De EVÁ-s Bt általában nem foglalkoztat. Ha mégis, akkor ott szerintem nem érdemes EVÁ-t választani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • http://www.apeh.hu/adoinfo/inf2008/i08_5.html

  Bt-é tagról beszéltem, és nem vállakozóról.
  A jöv. adót azt tényleg elirtam, bocs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • EVA-s egyéni vállalkozó nem fizet SZJA-t, így a minimál bér után kb 35 a járulék!
  Egyébként én is adtam be papírt hogy a minimálbér szerint kívánok adózni 2007-ben és így is adóztam. Én mint vállalkozó nem vagyok köteles minden nyereségemet jövedelemként kivenni, fizetek bőven EVA, az kiváltja az SZJA-t, társasági adót, stb...
  Én így gondolom, de a nyugdíj az más tészta, amiatt én is emelni fogok 2009-től.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy kire szállnak rá, az mindettől független is lehet. Ez inkább urban legend kategória. Rám nem szálltak, és a tájékozódási körömben másra sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az szja benne van az EVA-ban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, ezt nem privátba akartam:

  Az EVA tartalmazza mindazokat, amiket felsoroltál. EVÁ-s vállalkozó nem fizet SzJA-t, szakképzési hozzájárulást, vállalkozói adót, semmit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "ki(járulék): -70.000 (minimálbér 2x-ese után)"
  Ez kevés.
  Szerintem te lehagytad vagy a vállalkozói adót,vagy a szakképzési járulékot, vagy a minimálbér után nem vontad le a jövedelemadót..
  mert ugye a kormány által hazudott "minimálbéren nincs adó", az ránk nem vonatkozik.
  Van rajta 18%-as jöv. adó, csak az alkalmazotti kedvezmény miatt nullára jön ki, de a főállású vállalkozók nem alkalmazottak, igy ők nem alkalmazhatják a kedvezményt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rosszul értelmezed ezt a levelet.
  131.000 után kötelező fizetni a tb-t, nyugdijat stb., csak kérheted hogy a minimálbér után fizesdd meg.
  Ezt viszont senkinek nem ajánlom.
  Ismerek olyan vállalkozót akire a kérvénye után rászállt az APEH.
  EVA-s bt-m van, magamaak könyvelek, ismerem a dörgést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most offolom az offot is:
  Lehet, hogy urban legend, de a történt egyszer, hogy vizsgálódtak egy vállalkozónál. A vagyonosodási vizsgálat feltárt egy csomó mindent, emberünk meg már nem tudott mit tenni: befizetett 20 millát, mint elmaradt adót.
  Egy hónap múlva újabb vizsgálat: miből volt az a 20 misi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon sokan azok, de mivel még nincs teljesen lefutva a meccs, még kérhetik ezekről az évekről a nyilvántartásokat, még nem lehet biztosan tudni, hogy kinek van igaza :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy csak én vagyok paranoid?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezután a levél után én megtettem. Egy szó válasz nem érkezett azóta sem. Egy ideje már többet fizetek, de nem kötelez rá semmi. Fórumos beírások alapján ezért nem szoktak nyaggatni senkit. Ahhoz meg az APEH-nak semmi köze, hogy milyen költségekkel dolgozom, hiszen nem vagyok köteles nyilvántartani, ergo bemondásra megy.

  Hozzáteszem gyorsan, nem arról a cégről beszélek, amelyik a topik témáját adó munkát kínálja :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem vagyok jogász, de szvsz az annyit tesz, hogy:
  - alap az, hogy 138k után fizetsz járulékot
  - ha nyilatkozatot teszel, hogy te ennél szerényebb jövedelemmel bírsz, akkor lehet ennél kevesebb
  - mivel az sehol nincs megszabva, hogy mennyi az EVA-s jövedelme, így ezt nem nagyon tudják elutasítani

  No most: ki az a szoftverfejlesztésből élő vállalkozó, aki be mer menni az APEH-hoz és bejelenti, hogy bizony ő csak minimálbéren tengődik?

  szerk: én sem minimálbér után fizetek járulékot, de még nem is 138k után
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg csak segítő szándékból, és közérdekből folytatom. Én sem a minimálbér után fizetek TB-t, de nem a törvényi kötelezettség, hanem nyugdíjelőtakarékossági okokból.

  "Tisztelt Uram!

  Az Igazgatósághoz érkezett internetes levelére - az abban foglaltak alapján - a következokrol tájékoztatom.

  A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetérol szóló 1997. évi LXXX. törvény 29/A. § (1) bekezdése szerint az egyszerusített vállalkozói adó szabályai szerint adózó (a továbbiakban: eva adózó) biztosított egyéni vállalkozó a 19. § (1)-(3) bekezdésében meghatározott járulékokat (tagdíjat) havonta 131 000 forint minimum járulékalap után fizeti meg. Az eva adózó egyéni vállalkozó az Art. 31. § (2) bekezdésében meghatározott bevallásban a tényleges jövedelmének feltüntetésével bejelentést tehet arról, hogy a járulékot (tagdíjat) a tényleges jövedelme, de legalább a minimálbér alapulvételével fizeti meg.

  Sem a fent hivatkozott törvény, sem az egyszerusített vállalkozói adóról szóló 2002. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: EVA tv.) sem egyéb jogszabályok nem rendelkeznek egyértelmuen - legalábbis adójogi vonatkozásban nem -, az eva adózó jövedelmének meghatározásáról. Ezért ezen adózói kör a járulékait továbbra is - foszabály szerint - legalább a minimálbér alapulvételével köteles megfizetni, feltéve, ha bevallási kötelezettségét a törvényi eloírásoknak megfeleloen teljesíti.

  Tisztelettel:

  Adó- és Pénzügyi Ellenorzési Hivatal"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kis kiegészítés:
  egyéb iránt korrektnek tűnik, főleg a 2. postod alapján a dolog. Semmi bajom nincs azzal, hogy 2k-t fizetsz valakinek.

  Én magam 4k-val szoktam számolni (és ez nem a legmagasabb öszegg a szakmában) amikor kalkulálok egy átrajánlatot. 3-ból 2 elutasítást kapok, de így is bőven van melóm. Az az 1 ugyanis aki elfogadja vissza fog térni, mert elégedett. Volt már arra is példa, hogy aki szék mellé ült az árajánlat hallatán késöbb megkeresett, hogy lehetne-e mégiscsak, mert beleölt már egy csomó pénzt, de termék még mindig nincs.

  Volt olyan project, amire 6 millás árat adtam (pontosabban adtunk hárman) és fél éves határidőt. A megrendelő úgy döntött, hogy ez sok és odaadta olyannak, aki 1,5-ért elvállalta. Ismerettség révén tudom: azóta se működik semmi. (egy kis része megvalósult a projectnek, de never ending story lesz belőle).

  Ami meg az órabért és a távmelót illeti: én nem szórakoznék a helyedben az órabér számolgatásával. Adott a specifikáció, emberünk mond egy árat. Ha ez megfelel, akkor OK, ha nem akkor alkudtok. Ha egy looser 1500-at kér óránként attól még nem biztos, hogy olcsóbb lesz, mint egy profi 4k-ért, mert az hamarabb végez.

  És részemről az OFF tényleg befejezve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyolc órás munkanap?

  Te is ebből számoltad a 200k nettót. Vagy nem?
  Mert akkor ennyi erővel lehetne az 350-400 is, csak bírni kell a tempót.

  Láttál valamit a neten és félreértetted?

  ja

  Könyvelő minek?

  Igazad van. Elvileg nem kell EVA-hoz könyvelő. Én azért fizetek ki 5k-t havonta, hogy elkészítse helyettem a bevallásokat és odafigyeljen a fizetési határidőimre (pl. ha nem lenne az IPA-t mindig elfelejteném). Azaz: lustaságom kerül ennyibe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyolc órás munkanap? Azt hiszem nem hozzád fogok fordulni, ha a való világra vagyok kiváncsi... :)

  Az már nagyon off, de idekívánkozik, hogy EVÁ-s vállalkozóként miért is fizetsz dupla járulékalap után TB-t? Láttál valamit a neten és félreértetted? Könyvelő minek? Kifog rajtad az az egy darab A4-es bevallás évente? Veled sem dolgoztatnék.

  A magam részéről a díjak további boncolgatását befejeztem. Ugyan továbbra sem értem, hogy ha valakit nem érdekel a munka, akkor mi készteti arra, hogy ideírjon valamit, de amíg tart a tárhely, nyugodtan.

  Szerencsére több, mint húszan jelentkeztek a héten, köztük nem kevés igen komoly szakmai múlttal rendelkező programozó, akikkel valószínűleg meg is tudunk egyezni. Szívesen fogadok további megkereséseket, de a jelen projektre már megvan a kapacitás. Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • átlagos 200 munkaórás hónappal

  22 * 8 = 176 óra (hivatalosan, ha minden igaz akkor 21 nap, azaz 168)

  havi 200 nettó

  be: 200*1500*1.2 = 360.000
  ki(EVA): -90.000 (360*0.25)
  ki(járulék): -70.000 (minimálbér 2x-ese után)
  ki(IPA): -8.000 (360*0.02)
  ki(könyvelő): -5.000
  Összesen:
  360.000 - 175.000 = 185.000
  (200 órával számolva, ami minimum 3 nappal több mint az átlagos munkanapok száma!)

  Ebből költségek:
  - PC
  - Fejlesztő eszköz (ha nem elég az Express)
  - Áram
  - stb

  Ha nyaralni megyek akkor meg nincs lóvé. Ha beteg vagyok akkor sincs (kapom a TB-től fél év múlva a minimálbér x%-át).

  Kontra:
  Ma kihívtam a mosogépszerelőt. Közölték, hogy a kiszállási és bevizsgálási díj 7800Ft lesz.
  Ősszel hívtam a gázszerelőt. 10k-ért 1 óra alatt elvégezte a karbantartást.
  Tavaly nyáron festettem a lakást. A Festők 180-at kértek el (+ anyag). 4 nap alatt végeztek ketten. Órabérük: 180/2/4/8 = 2.813Ft.
  Öcsém 130 nettóért (+kafetéria) keres raktárost. Egy hónapja nem talál. Pedig csak 8 általános és targoncavizsga kell (most ott tart, hogy a targoncavizsgát már állja inkább ő).

  Üdv a való világban!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A véleményedhez jogod van, ugyanakkor a jelen helyzetre nem érvényes. Fővállalkozók vagyunk, tehát felettünk csak a közvetlen felhasználó van. Multinál lehet, hogy megy az 5000 forint, és én kívánom minden programozónak, hogy ennél még többet is keressen, de a magyar KKV piacon ekkora fejlesztési költségeket nem lehet érvényesíteni. Akinek kell a munka, és elvállalja, az a díjak tudatában teszi, nem árulunk zsákbamacskát.

  Az 1500 forint csak és kizárólag a próbamunkára vonatkozik. Megtehetnénk azt is, hogy adunk egy feladatot, aztán majd eldöntjük, hogy kell-e az ember, vagy nem. Ezt nem érezném tisztességesnek, mert olyan feladatokat adunk ki, amik a leendő rendszer részét képezik, tehát siker esetén felhasználjuk az eredményt. Ez a mi kockázatunk, hiszen mindenki azt ír az önéletrajzába, amit akar, és lehet, hogy a feladatot megoldja, de ugyanakkor nem tetszik a stílusa, és bebukunk emberenként 30 ezer forintot. Az is nyilvánvaló, hogy távmunka esetében nem tudunk úgy interjúztatni, és olyan módon előtesztelni, mintha rendes bejárós állásra keresnénk dolgozót. Egy pillanatig sem állítottam, hogy az 1500 forint a próbamunka után is érvényes. Akinek csak annyit akarnánk fizetni, azt valószínűleg meg sem bízzuk már mással.

  Ugyanakkor az "éhbér" kifejezést túlzásnak tartom. Ha utánaszámolsz egy átlagos 200 munkaórás hónappal, és az ebben a szakmában szinte törvényszerű EVÁ-s könyveléssel, akkor az havi 200 nettó, amit sokan megirigyelnének ebben az országban. És akkor az 1500 forintról beszéltünk - ami sokadszor mondom - az első 15-20 órás feladatra áll, később pedig több. Mindenkinek jogában áll megítélni, hogy mennyi pénzt tart elégnek, ezt csak az "éhbér" illusztrálására számoltam ki.

  A módszerünk egyébként eddig bevált, több éve remekül működünk, a programozóink között mindig is többségben voltak a távmunkások, és jelenleg 100%-ban távmunkában dolgoznak a srácok. A szoftvereinket használják, keresik a piacon, van néhány egyedülálló iparági megoldásunk, tehát nem hiszem, hogy rossz úton járnánk. Aki ismer, az tudja azt is, hogy nem a 7-es BMW-kből érkezünk a találkozókra, nem nyúljuk le a dolgozók pénzét, úgymond. Belátom, hogy sok embernek jóval magasabb bérek is elérhetők, nekik sok sikert kívánunk, és nem akarjuk meggyőzni őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megkaptam a privát üzenetet, köszönöm.
  Az alábbiakban, csak a saját személyes véleményem szeretném leírni, nem vitát akarok kirobbantani.
  Az 1500 forintos órabért nem tartom jó fizetésnek, szerintem inkább a skála másik végéhez (éhbér) van közelebb.
  Én sem mennék el kb 5000 forintos órabér alatt melózni, legalábbis addig, amíg van munkám. Mondom, ez csak saját vélemény. Ez egy több éves tapasztalattal rendelkező .Net programozó számára nem elérhetetlen. Én ezt reális fizunak tartom, és nem is csak álmodozok róla. Ráadásul, ha valaki sürgősen akar jó minőségű munkát végeztetni, annak mégjobban a zsebébe kell nyúlnia.
  Sok munkát kínálóval az a probléma, hogy szinte fillérekért és azonnal akar mindent megcsináltatni, felveszi a legolcsóbb munkaerőt, majd később rájön, hogy ez az út még többe kerül, mint ha piaci áron átlagosan megfizetne egy tapasztaltabb programozót. A másik dolog, hogy a munka több kézen megy keresztül mire a programozóhoz jut és mindenki leveszi a saját hasznát, ez is egy oka lehet annak, hogy miért annyi az órabér amennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • <Törölve>
  Bocs, ez magánban akart menni, csak nem figyeltem oda és rossz helyre küldtem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aktuális a keresés. Elég sokan jelentkeztetek az utóbbi két napban, ezért rövidre zárom a dolgot.

  Egy nemrég indult ERP fejlesztéshez keresünk további fejlesztőket. Most távmunkát ajánlunk, de hosszabb távon, kölcsönös igény esetén bejárós munkát is tudunk kínálni. A jelen projekten kívül folyamatos Delphis, PHP-s munkáink is vannak, néha speciális területekről is kapunk megrendeléseket (rádió stúdió, call center stb.). A jól bevált embereinket nem szeretjük cserélgetni, nem is szoktuk. Termékeket fejlesztünk, nem weboldalakat, ilyen nem lesz a jövőben sem.

  A mostani projekthez minden jelentkezőnek, aki megfelelőnek tűnik, kiadunk egy próba feladatot, ami az éles rendszer egy jól körülírt része. Ezt 15-20 óra, kb. egy hét alatt kell teljesíteni, és amennyiben megfelel az elvárásoknak, kifizetjük, és adjuk a következő feladatot. Erre a feladatra 1500 forintos nettó óradíjat fizetünk. A továbbiakban "hasznosság" alapján 2000, tényleg nagyon jó munka esetén esetleg kicsit magasabb óradíjat tudunk adni. A részprojekt óraszámát előre, közösen határozzuk meg, attól eltérni csak saját felelősségre lehet. A projekt specifikációja nagyvonalú, sok teret enged az egyéni ötleteknek, és ez végig így is marad. A szeptemberig hátralévő fejlesztési keretünk kb. 1000 munkaóra.

  Fizetés a szoftver szeptemberi átadásáig 2-3 részletben történik, ahogy haladunk a munkával, és amint a megrendelőnk fizet.

  Amit feltétlenül elvárunk: titoktartási nyilatkozat, gyakori helyzetjelentés külön kérdés nélkül, közösen kialakított határidők betartása.

  Kontakt infót kérésre küldök.

  xtlight
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elfogadom a véleményed, sok sikert a további keresgéléshez.

  Ps. mi is örülnénk, ha tudnánk annyit fizetni, amennyit kértél :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aktuális még?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hé emberek! Relax & peace!
  Nekem kéne tépni a hajam. ha 5 nappal korábban jön ez a hirdetés akkor most nagyon jól keresnék.

  Ezzel szemben most... keresek vmi 1200-t óránként.

  PS: igen, forintban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van, bocsánatot kérek, nem kellett volna ilyen formában hozzászólnom a topikhoz.

  Azért leírom a véleményem, és ezt szeretném, ha nem kötekedésnek vennéd:

  Azzal az összeggel amit ajánlottál talán egy kezdő fejlesztő megelégszik. Ha kiszámolod, hogy mennyi marad meg ha rendesen adózik a tag, elismerheted, hogy nem egy álomfizu.

  Nem tudom, hogy milyen statiszkikát vettél alapul, de egy olyan fejlesztő, aki nem 2 hete tanulta meg a php-t, az nem ennyit keres.

  Részemről befejezettnek tartom a témát.

  Illetve a többieknek még csak annyit, hogy xtlight teljesen korrektnek tűnik a levelezés alapján. Leírta, hogy mit érdemes tudni, mi az ajánlat, stb.

  Szerintem érdemes lenne itt is kifejteni bővebben a dolgot, valószínűleg hamarabb találnátok meg a megfelelő embert.

  Mégegyszer bocs!

  Üdv:
  interpet
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Írtam választ privátban. A nagyon jól fizet után ott a smiley :)

  Nem fizetünk rosszul, hiszen a munka sem rossz. Távmunka, és mindenképp többet lehet keresni, mintha elmennél napi 8 órában agyatlanul kódot lapátolni egy multihoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem a kommentedet. Tettem egy ajánlatot, ami magasabb, mint a piacon elérhető nettó IT-s átlagfizetés bármilyen megbízható statisztikai forrás alapján. Erre te mondtál egy olyan számot, amire magad is azt állítottad, hogy elég magas, a jövőben nem elérhető számodra, és távmunkában sem az. Igen valószínű, hogy ebben az országban távmunkára kevés helyen fogják látatlanban (meg egyébként sem) megfizetni neked azt az összeget. Gondolom azt sem kell megvilágítanom, hogy heti két órára nem ugyanazt az óradíjat fizetik, mint heti 40 órára. Amellett te éppen internetes fórumokon keresel munkát, szóval azért mégsem lehet annyira versenyképes az az összeg, amit kitaláltál magadnak. És akkor idejössz viccelődni, hogy a csalódottságod miatt másokat elriassz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pityuka Bt.-nek talán jó ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Számszerűsítve nettóban mennyi az a nagyon jól fizet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd