"A Microsoft elvesztett minden csatát, mégis megnyerte a háborút" - döntés a Microsoft trösztellenes perében

 • Persze, hogy nem tisztességes, valóban megalapozottak az aggályok, nincs is ezzel semmi gond.

  Ez olyan mint a politika: amikor valakinek az politikai ízlésének opponense csinál valami csúnyát, akkor "ajóédes". Ha valaki a saját párján belül követ el egy hasonlót, akkor "jóvanna".

  A Sun számos piaci szegmensben (operációs rendszerek, Java, stb.) ellenérdekelt a Microsoft sikerében (természetesen vice versa) és az adott per csupán ennek jogi kifejeződése. Nem vitatom a Sun igazát, csak épp nem állok mellé, az én üzleti érdekeimet ő nem képviseli, hacsak annyiban nem, hogy heterogén piacot akar, ami alapjában véve jó dolog. Ebből viszont nem kovácsolnék elvet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én egy szóval sem mondtam, hogy a Sun milyen "jóságos" cég, csak azt mondtam, hogy a Sunnak igenis megalapozottak voltak az aggályai a Java m$-féle implementációjával kapcsolatban...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, az nem irónikus volt? Hoppá...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Necckép dettó, pedig hejde jó vóna, ha ő lenne a monopólium.

  Szvsz a monópólium nem jó, bárki is legyen abban a helyzetben.

  Egy okos ember mondta egyszer, hogy "az abszolút hatalom abszolút módon korrumpál; ami nem gond, ha senkinek sincs abszolút hatalma".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Anélkül, hogy védeném a Microsoft üzletpolitikáját, azért megjegyzem, hogy a Sun sem a nagy igazságérzete miatt kezdett el perelni mindenkit derűre-borúra, hanem az... úristen, hogy is feltételezhetek ilyet ... izé, a profit miatt.

  Necckép dettó, pedig hejde jó vóna, ha ő lenne a monopólium.

  Szeretném azt is, hogy csak Java legyen, minden napra kettő és csak azt lehessen programozni.

  Pénz beszél, kutya ugat, mondjánk felénk vidéken.

  Nem feltételezek senkiről sem tisztességes hozzáállást ebben a témában, még ha valamelyik cég jól palástolja is ezt. Marhára nem tudom se őket, se az MS-t sajnálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ismét örülhet az informatikus-világ, hogy egy olyan ember hozott döntést egy szakmai vitában, akinek halvány lila gőze nincs a dolgok mikéntjéről... A bírónő megjegyzése pl. a Sun felvetésére megmutatja, mennyire nincs képben számtech ügyekben... Nem baj, engedjük csak a Nagy Testvért, aztán majd a pofánkra ül...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd