Delphi? MySQL? FireBird? Java? C++? SOAP? CORBA? XML? merre?
2002-11-02T05:54:52+01:00
2002-11-20T10:42:57+01:00
2022-07-27T21:31:51+02:00
 • Hát, ezt én sem tudod, de ha adsz egy .reg fájlt a programod mellé, akkor azon csak fog tudni kattintani a felhasználó. Vagy akár a programodba is integrálhatod ezt a funkciót (ti. az IB server automatikus indításának bejegyzését, ha a felhasználó kéri).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, áttanulmányozom a cikket. Sajnos az a probléma, hogy mindenképpen a telepítővel kell beírni a registrybe a mgefelelő értéket, mivel egy felhasználónak nem mondhatom, hogy "akkor most írd be azt, hogy..." :/ Kézzel nekem is működött. De hogy az Innosetup miért nem írja bele, arra nincs ötletem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Win9X/ME alatt nincsenek service-ök, így nehezen is működne az ezeket regisztráló .ref fájl (gondolom erről van szó). Ezeken a platformokon a boot automatikusan indítani kívánt programokat a RunServices kulcs alá kell beirogatni. Ha ezt a telepítő valamilyen okból nem tette meg neked, akkor a Q125714 KB cikkben (HOWTO: How to Start an Application at Boot Time Under Windows 95)írtak szerint magad is be tudod pótolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  lehet nem tökéletesen ideillő a téma, de nagyjából igen. Firebird adatbáziskezelőt használok, a problémám: Win95/98/ME-n nem indulnak el a servizek automatikusan, márpedig ez elég fontos lenne. Próbáltam registry-be (ME-n) beírni a telepítőprogival (InnoSetup) a szervizek futtatásához a firebird-öt, csakhogy a bejegyzés nem kerül oda. Biztos tök egyszerűen meg lehet oldani, előre is köszönöm, ha valaki segít.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem én, csak a kérdés túl bő ahhoz, hogy valamilyen pontosabb specifikáció nélkül válaszolni lehessen rá.

  Nincs olyan válasz, hogy tanulj .NET-et, mert az "májer" dolog és mindenre megoldást ad. Nincs olyan válasz, hogy használj Oracle-t, mert az a legjobb (mert ugye: mire?)

  Az lenne a kérdés, hogy milyen területtel szeretnél foglalkozni és azon belül milyen feladattal.

  Ha azt mondod, hogy kis cégeknek szeretnél fejleszteni könyvelőrendszert, akkor lehet Kylix + dbExpress + IB. Ez már egy konkrét kérdés és erre lehet legalább tippet adni. Ilyen esetben valszeg az XML, SOAP, CORBA ráadásul hidegen fog hagyni, elég a two-tier.

  Ha több telephelyes rendszer lesz, akkor már el lehet gondolkodni egy táposabb szerveren (bár maradhat IB is), mondjuk MSSQL-en és three-tier technológián + .NET-en is.
  Hozzáteszem, ez sem objektíva akkor, ha az ügyfeleknél nincs sysadmin, esetleg gyengék a gépek, dial-up kapcsolat van, ilyesmi.

  Tehát, pontosítsunk :)

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kisse tanacstalan vagyok, ezert tapasztalt kollegak segitseget kerem.
  fejlesztesbol elek. (konyvelo program, kerrendszer, irodai rendszer, kisebbek-nagyobbak)
  most jott el az ideje, hogy dontsek: maradok a szakmaban, es okositom magam vmerre, vagy elmegyek tehenpasztornak.
  meg az elso lehetoseg vonz jobban.
  eddig delphi4pro/bde/odbc/mysql volt a jol bevalt kornyezet. ebbol sejtheto is lemaradasom idoben es technologiakban.
  tehat tovabb kene mennem. adott egy d7pro. de melyik framework legyen (.net, clx, vlc), milyen ab.szervert hasznaljak, esetleg mik azok a technologiak, amik jol jonnek a hetkoznapi eletben?
  sql-el nem lesz gond, csak nincs tapasztalatom szerverekkel, c++-tol felek, ugyhogy azzal hagyjatok (hehe), SOAP, CORBA ilyenek egeszen nagyon messze vannak.
  SOAP CORBA XML folottebb erdekel egyebkent, csak nem tudom milyen szakirodalommal induljak (az eddigiek nem jottek be).

  na, osszefoglalva:
  eddig tulkepp desktop programokat irtam, es mosma akarok vmi komolyabb dolgot, igazi kliens/szerver, vagy multi-tier, de nem tom elkepzelni, hogyan mukodnek ezek, es szeretnek vmi iranymutatast, hogy ne menjek tul sokaig zsakutcaban.
  ha vmit meg kell ahhoz, hogy ertelmes valaszt tudjatok adni, szoljatok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd