Windows XP Prof Hun alg.exe
2004-02-10T09:03:18+01:00
2004-02-10T12:30:47+01:00
2022-07-27T14:27:40+02:00
 • Köszi a kimerítő választ!
  Ez így elég is. Ha meg több kell arra már úgyis hardware-es tűzfalat keresnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nincs semmilyen az internet felé publikálandó szolgáltatásod (http, ftp stb) akkor nem kell semmit sem tegyél. Semmilyen portodat sem fogja tudni senki elérni a netről, hacsak nem a te géped kezdeményezte a kommunikációt. Tehát hiába raksz fel egy lyukas ftp szervert magadhoz, ha nem publikálod kézzel, nem fogják tudni kihasználni a lyukakat (sem pedig elérni) kivülről. A kifelé menő kapcsolatokat viszont ezzel az ICF-el nem tudod szűrni. Tehát, ha bekapsz egy spyware-t ami időnként jelent egy külső gépnek (fontos, nem a külső gép kérdezi le az adatokat, mert azt megfogja az ICF, hanem a te gépeden futó program indit kifelé kommunikációt) azt nem tudja megfogni. Ellenben egy sima backdoor-t nem enged kihasználni, hiába nyitja ki az a portot a gépeden, az a kézzel történő publikálás hijján nem lesz elérhető a rosszfiúknak.

  Tehát az alap beállitás (esetleg viruskeresővel, adaware-rel felvértezve) elegendő védelmet nyújt. De, ha ennél finomabban akarod szabályozni a forgalmadat, akkor mást kell keressél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi!

  Viszont akkor másképp megközelítve.
  Hol és hogyan tudom beállítani az XP Prof-ot külső gyártó tűzfala nélkül a lehető legbiztonságosabbra. Feltételezve, hogy WinUpdate hetente egyszer legalább lefut.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • biztosítva a hálózati kommunikációt (kifelé).


  Azaz éppenhogy befelé, kifelé mindent kienged (NAT) befelé azt amit ott a settingsben engedélyezel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ALG egyébként az Application Layer GAteway (alkalmazásszintű átjáró) rövidítése.

  Az mrzool által említett helyen található protokollokat képes "átemelni" a Windows XP beépített tűzfalán, biztosítva a hálózati kommunikációt (kifelé).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rámész a hálózati kapcsolatkra, jobb klikk a kapcsolaton, és a tulajdonságainál megnézed, hogy miket lehet beállítani. Egyébként a vindóz helpben is igen részletesen(!) le van írva minden. Jó olvasgatást.:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit tudok róla, hogy ehhez van köze: Internet Connection Sharing and Firewall.

  De mit is tud pontosan? Miként lehet beállítani, hogy miket szűrjön? Meg úgy álltalában minden ami az XP Prof internetes biztonságát növeli.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd