Java programozás beadandó feladat.
2008-01-19T09:44:48+01:00
2008-01-19T14:16:23+01:00
2022-07-26T03:52:26+02:00
 • Ingyen elmondom hol találsz ilyet. Menj el a könyvtárba, nyitva van vasárnap is és vedd ki a "Tanuljuk meg a Java programozását 24 óra alatt" c. könyvet. Keresd meg benne a feladatot másold ki és add be. Tipp: Van hozzá CD
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ma reggel mondtak meg a feladatod es hetfore kesz kell lennie ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Adott a következő feladat, amit holnap estig kellene megoldanom. Levelezős hallgatóként összesen 2 db java órám volt, így nem sokat értek hozzá és esélytelennek látom, hogy önállóan oldjam meg. Ha valaki tudna segíteni és hajlandó lenne megírni a programot akár juttatás fejében az kérem jelezze. Kérlek csak akkor vágj bele, ha tényleg meg is tudod csinálni holnapra, köszönöm!
  A feladat leírása:

  1. A feladat leírása

  Feladatod egy saját használatra szolgáló zene és videó nyilvántartó-menedzselő program kifejlesztése. A program a következő funkciókkal rendelkezzen:

  • Tegye lehetővé új felvételek felvitelét a rendszerbe. Legyen megadható a felvétel típusa (audió/videó) azon belül a használt kódolási forma (pl. mp3, mp4, wav, stb.), a felvétel címe, mérete, hossza, valamint egyéb opcionális információk, pl. album címe, előadó, zenei kategória, stb. FONTOS: a valódi, lejátszható audió, vidó file-t nem kell tárolni vagy felvinni, mert nem lesz szükség valódi lejátszásra!
  • Tegye lehetővé a tárolt adatok módosítását és törlését.
  • Legyen listázási funkció, mely választhatóan file név, felvétel cím, kategória vagy kódolási forma alapján rendezve kilistázza a felvételeket.
  • A felvételek információit file-ban vagy szükség szerint több file-ban tárolja a program.
  • Legyen lehetőség keresésre a listázási pontnál megadott lehetséges információk alapján.
  • A listából kiválasztott vagy a keresés eredményeként megtalált felvételt lehessen lejátszani (a lejátszás a felvétel adatainak képernyőn megjelenítését jelenti, valamint egy futó pontsort -...-, mely minden 10 másodpercben kiír egy újabb pont karaktert a felvétel időtartama végéig. Pl. egy kétperces zeneszám esetén 12 pontot.)
  • Opcionális funkcióként a lejátszás legyen megállítható.
  • Opcionális funkcióként a program jegyezze meg az utolsó 5 lejátszott felvételt és azokat egy gyorsmenüben kínálja fel a program indításakor. Ezeket a felvételeket a program tárolja file-ban.
  • Opcionális funkcióként legyen lehetőség ’playlist’ létrehozására. Ha ez van, legyen lehetőség az ebben szereplő felvételek lejátszására. A playlist szintén file-ban legyen tárolva.

  A program egy egyszerű karakteres, nem grafikus felületű, menürendszerből legyen vezérelhető. Javasolt, hogy hozz létre osztályokat a felvételek reprezentálására, a vezérlésre, tárolás megvalósítására, illetve egyéb szükséges feladatok megvalósítására, annak érdekében hogy a rendszer áttekinthető és moduláris legyen. FONTOS: a megvalósítás során nem lehet JDBC-t illetve adatbázist használni a tárolásra.

  Az elkészült rendszert dokumentáld alaposan. Írd le a rendszered működését, a felhasznált osztályok szerepét és legfontosabb funkcióit, a főbb adatszerkezeteket illetve a file-ban tárolás során használt formátumot. A dokumentációban szerepeljenek a legfontosabb funkciókat demonstráló - futás közben készített – képernyő mentések.

  2. Tervezett értékelési rendszer

  Elégséges: A program tartalmazza az alap osztályokat, rendelkezik menürendszerrel, képes a felvételeket felvinni a rendszerbe, file-ban tárolni őket, listázni és keresni.
  Közepes: Mint az elégséges szint, de a program képes felvételeket ’lejátszani’, továbbá módosítani vagy törölni az egyes bejegyzéseket.
  Jó: Mint a a közepes szint, de működik az utolsó 5 felvétel megjegyzése és kezelése.
  Jeles: Mint a jó szint, kiegészítve a playlist funkcióval és a felvétel lejátszásának megszakíthatóságával.

  Nekem egy közepes szint már bőven elég lenne!
  Ha valaki tud segíteni, akkor elér a következők egyikén:
  skype: bondor.tibor
  msn: bondort@vivamail.hu
  Itt megbeszélhetjük a részleteket.

  Köszönöm a figyelmet, további szép napot!

  Tibi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd