SQL, C# programozó - távmunkában év végéig

SQL, C# programozó - távmunkában év végéig
2007-10-31T17:45:26+01:00
2007-11-03T07:20:42+01:00
2022-10-30T05:45:35+01:00
 • Messze nem ez a legfőbb érv a .NET mellett, hanem az hogy a java mellett ez az egyetlen értelmes fejlesztői platform átlagos feladatokra (ügyvitel és társai), viszont lényegesen programozóközpontúbb a dolog, bár valamennyire a java is feljövőben van. A javának egy igazán komoly előnye van: nincs rá bézik .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azonos célú nyelveket célszerűtlen keverni szerintem is adott projekten belül. Azonban ha eljutunk oda hogy pl. lisp-et tudunk fájdalommentesen betolni c# programokba, az sok, most csak gányolással megoldható problémára gyógyír lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF (és megígérem ez lesz az utolsó ebben a topicban):
  hogy a .NET-esek egyik legfőbb érve ki is van kapásból herélve

  Tévedés. Nem illik, de van néhány eset amikor miért ne?
  Én pl. találtam anno egy dll-t kóddal együtt a neten ami majdnem pontosan azt tudta ami nekem kellett. Kicsit átírtam (C#-ban írtam hozzá egy új eljárást) de minden probléma nélkül beszúrtam a solution-be és nyugodt szívvel felvettem a VB alkalmazásba mint referenciát. Nem kellett a több ezer sort portolnom, a nélkül is nyugodt szívvel debugoltam és használtam.

  Ugyan ez lehet igaz egy C#-ban megírt user control-ra is. Persze hosszú távon nem egészséges a dolog és nem is javallot, hogy minden fejlesztő abban dolgozzon egy projecten belül amiben csak akar, de ilyen keverés szerintem elmegy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na igen, én is azt mondtam volna, ha a topicgazda meg nem előz, hogy ugyan lehet több nyelven, de szerény tapasztalataim (és mások elmondása) alapján ettől ódzkodni szoktak.

  Ez respektálható is, csak így számomra úgy tűnik, hogy a .NET-esek egyik legfőbb érve ki is van kapásból herélve.

  Azt is bevallom ugyanakkor, hogy az ASP.NET-et és a C#-ot leszámítva a .NET számomra még egy elég ismeretlen világ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF:
  Egy szép VB projectet sem jó összeszísharpozni .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Arról nem is szólva hogy egy szép C# projectet összebézikezni, fúj
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem mennék bele a C# vs. VB vitába, végülis ez álláshirdetés rovat. Nálunk a C# az alapnyelv, egyszerűen mert a programozóink ezt használják, ebben van napi szinten gyakorlat. Ha egy másik projekten kell dolgozni, vagy meglevőbe beszállni, akkor az a legegyszerűbb, ha egy nyelvet beszélünk.

  Technikailag ugyan meg lehet írni egy .net alkalmazást 5 különféle nyelven (egy dll-en belül azért ugyanazt a nyelvet kell használni), gyakorlatilag azonban ez sok gondot okoz, ha egymás kódjába bele kell látni, vagy netán egymás moduljába beleírni. Felesleges lenne a fejlesztők agyát még azzal is terhelni, hogy a .net nyelvek között kelljen állandóan váltogatni, így is gyakran egyszerre kell SQL-t, C#-ot, Javascriptet, Html-t, XAML-t meg még sok hasonló dolgot használni.  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha egy része C#-ba létezik, akkor nem lehet hozzá VB.NET-ben (persze ugyan azon verziójú Visual Studioval) mudulokat, programrészeket hozzárakni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehetséges, hogy a projekt egy része már C#-ban létezik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem. Csak azt nem értem, hogy minek kell ennyire ragaszkodni a C#-hoz, amikor ha valaki jól programoz VB.NET-ben, akkor azzal is mindent meg lehet oldani. Szerintem sokkal olvashatóbb kódot lehet vele készíteni főleg ha számviteli, ügyviteli szoftot kell készíteni. Vagy rosszul gondolom?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt abból gondolod, hogy a neve VBandi ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A VB az miért nem jó?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még némi pontosítás:

  - A C# ÉS Microsoft SQL tudás egyaránt fontos
  - Bár a munka távmunka, de teljes munkaidős (sőt, jó eséllyel még annál is több lesz, ezért írtam, hogy "intenzív"). Ezért este, másodállásként nem igazán végezhető.
  - Az órabérnél kérlek jelezzétek azt is, hogy számlára vagy bejelentve, nettó v. bruttó órabért írtok-e. Elnézést, hogy ezt nem jeleztem az eredeti hirdetésben.

  Köszönöm,
  VBandi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló,

  MS SQL, C# fejlesztőt keresek távmunkában az év végéig, igen intenzív projektre, azonnali kezdéssel. Számviteli ismeretek előnyt jelentenek.

  Budapestiek jelentkezését várom, mert gyakran lesz szükség személyes egyeztetésre is. A munka során két-három fős fejlesztésben kell részt venni, egy konkrét projektről van szó - de mivel folyamatosan emberhiánnyal küzdünk, ez lehet egy bjútiful frencsip kezdete is.

  Jelentkezni életrajzzal, órabér megjelölésével az info kukac response.hu címen lehet.

  Üdv,
  VBandi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd