Ki mennyit fejlődött a Prog.hu-n?

Ki mennyit fejlődött a Prog.hu-n?
2007-10-15T10:19:59+02:00
2007-11-25T19:06:19+01:00
2022-10-30T04:45:40+01:00
 • Személyes vélemény szerint nekem addig volt hasznos a prog.hu, amíg nem volt otthon netem, így ha nem tudtam valamit, feltettem a kérdést, és a suliban a következő infóórára talán volt válasz, talán nem. De még mindig jobb volt mint a semmi. Topicot is általában olyan problémával nyitottam, melyről gőzöm se volt, de sok mindenre magam jöttem rá, így a fele törölve lett.

  18 vagyok, és totál magamtól tanultam meg programozni, azokból a könyvekből, amit apám olvasójegyével hoztam ki a könyvtárból, mondván, hogy neki viszem. Mondjuk a munkáim forráskódján egy szakértő biztos megbolondulna, mert struktúrált programozással vagy hogyishijjákal írtam, és nem objektum-orientáltan. Meg while, és repeat ciklusokat is csak névről ismerem, mert szinte mindent for-ral, break és continue-val oldok meg, mert szerintem úgy praktikusabb. Még a szakszavakat se nagyon tudom, csak mindent "leizézek". A lényeg az volt csak, hogy működjön, a többi nem érdekelt. Én is akartam már Windowst nár írni a Windows helyett, egy ilyesmi inspirált arra, hogy megírjam a Space Tactics III-at, amit az Age of Empires ihletett. Az volt a cél, hogy magam is megcsináljam a magam édzsofját.

  Manapság a Gugli gyorsabb megoldásnak tűnik, mint topicokat nyitogatni, mióta netem van. Látszik is ez azon, hogy manapság eléggé inaktív lettem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hagyd, vársz 4.2 hónapot és már tavaszodik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem is rossz 5let, én is kipróbálom hamár úgyis hullik és őszül
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [off]
  Rádumáltak a csajok. Nyomós ok. Szó szerint.
  [/off]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs az az Isten.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Továbbá a prog.hu fórumozóinak köszönhetem, hogy megtanultam használni a hajbalzsam nevű találmányt


  Továbbfejlesztettem azóta. Levágattam a 'csába. Jobb, mint a balzsam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sokkal inkább, ha időm is engedi:

  Prog.hu - away from life


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ó, hát én speciel itt tanultam meg valamennyire a webes dolgokat úgy mint php html js css. nem mondom hogy értek hozzá, de már nem úgy nézek rájuk hogy he? iszonyat sok jó doksi linkje van itt elszórva millió egy témában. ezeket intenziv guglizás közben sem biztos hogy megtaláltam volna. részemről nem fejlődött még ki az hogy ne irjak a windows helyen másikat, azaz maradtam gyerek, és azt kell mondjam, szeretnék is az maradni, igy szép és vidám az élet :) a vitákat eleinte kerültem nagyon is, főleg a tudásom hiánya miatt, mostmár rendszeresen - ha nem is belekeveredek - de olvasom őket. és most a szakmai vitákra gondolok, nem az olyasmire hogy rolikj68 és valaki7 önazonos-e szóval ezekből a vitákból lehet a legeslegtöbbet profitálni, amikor a felek moderálják magukat, és nem megy át személyeskedésbe. persze szükséges hogy megértsük mindkét (vagy több) fél álláspontját, de csak jó sül ki az ilyenekből. ami sajnálatos, hogy nem jut annyi időm, hogy sok dologban elmélyedjek, pedig szeretném. összefoglalva, szerintem minden házifeladatos topickal együttvéve is, nagyon szinvonalas az oldal, rengeteget lehet tanulni itt ja igen, amit nem mondtam, pontosan nulla php js és css tudással érkeztem és nagyon nagyon minimális html-el azóta ezt szoroztam kettővel kb
  ja igen, és jópár személyes ismerettség is a prog.hu-nak köszönhető, és többek közt a már mondott zorall és junkies koncertek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Prog.hu - a way of life"

  ...?

  ...!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Advanced scriptkiddie lettem, mióta itt vagyok.

  Komolyra fordítva a szót, az eltelt idő alatt sokat tanultam a Tudástárban válaszolgatás közben, de elég nehéz megmondani, mi az, amire magam jöttem rá, mi az, amit másoktól lestem el, és mi az, amit egyetemen vertek a fejembe. Leginkább a személyes tapasztalatoknak örülök, a Webkonf közben a gázpalackos kínai étteremnek, a Zorall és a Junkies koncertnek a ZP-ben. Továbbá a prog.hu fórumozóinak köszönhetem, hogy megtanultam használni a hajbalzsam nevű találmányt, és hasonló lifehack-eket.

  Szakmai szempontból főleg webes, ezen belül HTML és JavaScript ismeretek ragadtak rám, CSS-t is azóta használok, mióta itt hallottam róla.

  Az itteni beszólás- és osztáshegyek mindig vidám perceket szereznek, és a WGA-ról is itt hallottam először.

  Apropó, ha még nem említettem volna: köszönöm, amit ettől a közösségtől eddig és ezután kaptam, és örülök, hogy részese lehetek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tény, hogy csak egy "takonypóc" voltam. A hozzáálásom viszont nem sokat változott. Tudniillik már akkor is az volt az elvem, hogy ha van egy problémám, akkor kipróbálok rengeteg ötlete, és ha valami nem megy, akkor kérdezek. Persze más szempontból meg változott a hozzáállásom.

  Az is igaz viszont, hogy tapasztaltabb lettem. A google.hu pedig remek hely, és én is folyamatosan használom.

  Helyesírás... Számomra elég kényes és fontos dolog az, hogy jó legyen a helyesírás. Elvégre valamennyire mindenki programozó //vagy az lesz// aki ide //értelmeset// ír. Ha pedig így van, akkor reményeink szerint nagyon sokan fogják használni aprogramjainkat, és ha vlahova becsúszik egy hiba, azt hiszik majd, az a helyes, holott nem is.

  A koromról. 1988-ban születtem, 2003-ban regisztráltam. Akkor még csak azt hittem, hogy tudok programozni. Ma már tudom, hogy attól, hogy tudjak programozni, még messze vagyok. Fiatal vagyok még, tanulni akarok és fogok is.

  Egyébként gratula Tyrael a sok munkához! //11.280 pont nem semmi!//
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • en azt tanultam/tanulom, hogy hallgatni arany.
  regen en is sokszor nekialltam vitatkozni olyan teruleten, ahol nem volt eleg tapasztalatom, mostansag meg sirni tudok rajta, ahogy egyik kezdo programozo ajanlgatja a masiknak azt a kodot, amit kb. 0 sec alatt lehet megtorni.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, hogy milyen idős vagy, de ha jól tippelek még igencsak takonypóc voltál mikor ide regisztráltál (én is), így a "hejesirási" fejlődés inkább csak a kornak tudható mint a prog.hu-nak! A tudásod dettó! Én a hozzáállásomat írnám be ide mint fejlődést, elég rutinosan kezelem már a google-t és szeretek magamtól rájönni a dolgokra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy gyöngyszem tőlem... Még 2004 eleje... //2004.02.24. 09:02 - Ki tudja, hogyan lehet kihasználni DOS alól a 650K feletti memóriát?//

  Még nincs olyan fordítóm, amelyik WINDOWS kompatibilis, 32-buites kódot állít elő. Ed ha tudsz ilyet, akkor írd meg, honnan klehet letöltenui.


  Ma így válaszolnék:

  Hát... Van ilyen. Tipp: Delphi akárhány, Free/Dev Pascal, Free/Dev C++, Ms Visual Studio, stb. Egyébként minden EXE kompatibilis a Windowssal, csak lehet, hogy olyasmit (is) akar csinálni, aminek a Windwos nem örül.

  Ja igen... Helyesírás!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kérdésem az, hogy Ti mennyit tanultatok itt, Prog.hu-n? Mennyiben járultak hozzá a fejlődsétekhez az itt kialakult viták?


  Ha azt mondom, hogy minden munkanapomat a prog.hu átnézésével kezdem, az sokat elárul! A Tudástárból tanultam a legtöbbet. Igaz, hogy eddig összesen 3 kérdést tettem fel eddig, és abból kettőt töröltettem, mert nem jött rá válasz, és megtaláltam magam a megoldást, de sok általam megválaszolt kérdésnek kellett utánanéznem a weben vagy az MSDN doksiban, így én is betáraztam magamnak a fellelt információkat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A minap végignézegettem az itt nyitott topikjaimat, és bizony belepirultam. Két-három évvel ezelőtt még én is nyitottam olyan topikot hogy "Saját 16 bites multiprogramozott környezet" és más hasonló dolgok.

  Azóta némiképp benőtt a fejem lágya. Nagyon sokat olvsom a Prog.hu-t, és az utóbbi időben nem egy komoly problémára találtam megoldást - okos kereséssel. Ma már nem akarok mindenáron Windowst írni a Windows helyett, és ha valami bajom van, akkor először kutakodom, és csak aztán kérdezek. //Lámer dolgokat azért még mindig sikerül: "C++-ban dll funkció importálása".

  A kérdésem az, hogy Ti mennyit tanultatok itt, Prog.hu-n? Mennyiben járultak hozzá a fejlődsétekhez az itt kialakult viták?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd