Diák PHP programozó
2007-09-20T12:27:47+02:00
2007-09-23T21:13:34+02:00
2022-07-19T05:22:15+02:00
 • Köszönöm szépen, egy újabb fehér folt tűnt el a helyesírási térképemről. És tényleg logikus: "hisz" a szótő, illetve "hagy", emiatt hasonul (vagy nem) a rag mássalhangzója. Mégegyszer köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicked: Szép, logikus nyelvünk még logikusabb helyesírása szerint "higgyem", és "hagyjam"... mindegy, én meg a "sztalagmit" és a "sztalagtit" közti különbséget nem bírom megjegyezni. Bár ahogy Hagrid rávilágított a Harry Potterben: "A sztalagmitban van M."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erről csak annyit, hogy nagyon sok topic nyílik az állás rovatban és nagyon kevésben megy ekkora flame-elés.
  Ritkán szoktam hirdetést offolni ésmost sem tettem volna, ha nincs a kérdés.

  Ellenben van persze olyan is aki mindenkibe beleköt. A csorda többi tagja meg (látva, hogy már páran csinálják, hát felbátorodva) követi a többit.
  Kb olyan ez mint békésnek induló tüntetésben követ dobálni a rendőrre. Van aki azért megy oda, hogy ezt megtehesse és van akit csak a csordaszellem vezérel. Van eki meg nem reagál a "provokációra". Ha erre a rendőrök rosszul reagálnak akkor abból lázongás lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Srácok!
  Kell ezt ennyire túlpörögni?
  Sosem értettem minek ír be olyan ember egy álláshírdetés topikba aki csak fikázza a hirdetést és nem jelentkezik rá. Célravezetőbb lett volna kérni, hogy pontosabban specifikálja az elvégzendő munkát. Lehet neki csak egy alap php tudású emberke kellett aki 10 oldalt megír és ennyi, de lehet egy nagy volumenű projekt részhez kellene ember sok betűszavas ismeretekkel. Kinek mint jelent a "projekt".

  Ha neki diák kell, majd biztos jelentkezikvalaki (vagy nem). Diák sem hülye, sőt... Mindenki egyszer égeti meg a kezét rossz munkáltatóval, utánna figyel jobban. Ez a tanulópénz! Bár diszkriminál phpszaki, hogy csak diákot keres, de ennek lehet pozitív és negatív célja is. Mint tudjuk a negatív a lehúzás, átverés, ki nem fizetés, bármikor elküldhetőség, vagy a huzamosabb munkahiány/fizetéskiesés tűrése. De lehet ennek pozitív oldala is. Új ötletek, új látásmód, új megközelítések. Lehet fiatalokat, diákokat akar támogatni, neadj isten a csapatba keres megfelelő embert, akit maga szeretne kinevelni. Rengeteg jó képességű fiatal van aki elveszik, lemorzsolódik, mert nem jut megfelelő lehetőséghez. Nem csak az öreg rókák az igazi jó programozók!

  Szoktam olvasgatni az álláshírdetéseket, márcsak hobbiból is, és azt érzem egy ideje, hogy rossz irányba megy el a beszólogatás, baszogatás, fikázás. Ha ez tényleg minőséget képviselő szakmai fórum, akkor talán nem kellene ilyen mély szintet megütni, inkább objektíven rákérdezni a munka részleteire. Nem tudom mások hogy vannak vele, de kényszeresen nem kellene hozzászólni minden álláshírdetéshez... Talán a hirdetőknek sem ártana átgondolni a célüzenetet a hirdetés tartalmát, szövegét és azt megfelelő formába öntve, helyesírásilag korrektül közzétenni. (és talán a prog.hu fejlesztőinek sem ártana beiktatni egy ellenőrzés/engedélyezés folyamatot) Mert maga a hirdetés sokat elárul a hirdetőről. (2 tehén egy traktorért eset.)

  Mindezek mellett phpszaki primitív megnyílvánulásai sokat elárulnak róla. Nem akarom bántani, de ez nem méltó a prog.hu színvonalához. Így a helyi késdobálóban beszélnek, hogy ki a nagyobb darab, meg ki kinek vette el a homokozólapátját és ezért ki kit ver meg ha személyesen találkozik...

  uff!

  Kedves phpszaki, kérlep pontosabban specifikáld az elvárásaid és az elvégzendő munkát! Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 178cm vagyok, és 70 kiló, viszont a nagy test nagyobbat esik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyelőre szó helyes kiejtése "eggyelőre".
  Az egyenlőre szó helyes kiejtése "egyenlőre".
  Szerintem eléggé hasonlítanak. De nem ez a lényeg...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helyesbítek: nem MO, hanem Mo.

  Azért, mert a kiejtésük hasonló...

  Hát, én ezt nem mondanám.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem már úgy is tettünk elég sok jót:
  - a diákok akik olvassák talán végiggondolják, hogy mikor és mennyiért
  - phpszaki is jól járt, mert egy pár napig top5-ban volt a topic

  Mé' ne sörözzünk?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Neee, bazzeg, zárlatos lesz a monitorom az ilyen rózsaszín-csöpögős happy endektől.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1.
  csak kinyalhatjátok

  2.
  Örömmel várom a személyes találkozót...


  Hiába reménykedsz. Én a másik nemet kedvelem.


  Egyéb iránt részemről is szent a béke és ha valóban találkozunk meghívlak egy sörre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, az említett post mindenkinél kiverte a biztosítékot, többek közt nálam is, de szvsz már megkapta a magáért érte, és utána tudott normális hangnemben válaszolni. Ezért említettem a "Hogyan kérdezzünk okosan" című írás "Hogyan ne válaszoljunk vesztesként" című fejezetét. A mondandóm lényegi része az volt, hogy lekésted a flame-et, csak nem tudom fejezni kimagam, bocs, ha erős volt. Mondjuk, ha jól emlékszem, bocsánatot nem kért (nem mintha én kértem volna). Igazából csak tetszett a koop-ra adott válasza.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem meg nem lehet igy irni, és még akkor 3-4 beirás lehetett a fórumon, zöldfülű, newbie nikk.
  Az meg tökmindegy hogy ki, honnan jött, és hová hirdet az illető.
  Lehet hogy öreg vagyok már, de ha valaki friss nikk akkor tűrje el az öreg fórumosok ,néha nem is fair,fikázást és ne igy reagáljon.
  Ti fiatalok ezt biztos jobban, elnézőbben veszitek, könnyebben eltűritek, de nekem már nehezebben megy a bocsátás.
  Ha moderátor lennék akkor kitiltanám az illetőt.
  Már máshol voltam moderátor, tudom hogy ez máshol hogyan megy.  phpszaki válasza phpszaki (12:27) hozzászólására előzmény | privát | 2007.09.20. 19:34 | válasz
  Látom már megint beindultak a prog.hu-s Mr. Fikagépek! Hmm... Azért az nem semmi ám, hogy ennyi szabadidőtök van, hogy ráértek szórakozni. Sebaj, én garantálom, hogy mindig meg fogom szerezni az örömötöket. Legyen ez a legnagyobb örömötök. Ti biztosan azok a csávók vagytok, akinek kqrva nagy a pofája a monitor mögött, de kisnyúl, amikor face to face kell a pofát kinyitni. Sebaj. Nem haragszom, csak kinyalhatjátok...
  Fontos! Tisztelet a kivételeknek! Mert az is van. Természetesen nemcsak diák jelentkezését várom, de hogy miért diák, azt a fikagépek soha sem fogják megtudni, csak aki jelentkezik...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kort tisztelem, de nem érdem, és a nicked is ismerem, és az őstagok közé sorolom, szóval amit írok, ne vedd egy taknyos 22 éves kölök kötekedésének/oktatásának, de épp az imént tisztázódott (szvsz) a helyzet, szerintem ne kezdjük elölről. (Én hajlamos vagyok olyan naiv lenni, hogy elhigyjem -
  ezt a szót nem tudom helyesen leírni, komolyan, remélem, nem rontottam el, csak tippeltem
  - amit írt, azaz hogy nem akarja a pályázót kihasználni, és végülis már egy ideje kultúrált mederben folyik a vita, ha lehet annak nevezni. Ennyi erővel a kooperatív képzés is a kihasználásról szól. [Egyesek szerint egyébként ott is van olyan cég, ami tényleg azt csinálja, személyes ismerősömtől is, aki elvégezte, nyilatkozott így, főleg a multik vonatkozásában, viszont alapjában véve jó a résztvevők megítélése a dologról, mind a munkáltatók, mind a munkavállaló hallgatók részéről. De ez messzire vezet, ez már Társalgó.])
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem tudom elképzelni, hogy miért írják ilyen sokan helytelenül ezt a szót Magyarországon


  Azért, mert a kiejtésük hasonló...

  Ja, és ha a "Magyarország" szót rövidíted, helyesen írd!

  (MTA - Magyar Helyesírás Szabályai 277. b) )

  Nem kötekedem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne is haragudj, de te milyen alapon oktatsz ki minket, akinek 7 beirása volt eddig, és semmi több?!
  Ide "öreg" szakmaimúltú programozó társaság irogat, akik már régóta itt vannak, tisztelik egymást,és sokat segitenek bárkinek,te meg idejösz is kioktatsz minket.
  Nagyon vastag a bőr a képeden.
  Én 47 éves vagyok, és rühelem aki bunkózik, jó lenne ha leállnál és eltakarodnál innen.
  Hirdessél máshol, ahol eltűrnek.
  TAKARDJ INNEN? VILÁGOS?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már ne haragudj meg, de az "egyenlőre" nem elírás. Az "n" betű elég távol van úgy az "e" mint az "l" betűtől (mármint a billentyűzeten). Nem kötekedem és tudom, hogy már volt ez említve, de nem tudom elképzelni, hogy miért írják ilyen sokan helytelenül ezt a szót Magyarországon (én nem MO-n lakom). Csak ennyit akartam mondani(írni).
  Egyelőre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Részemről sincs semmi para! Mindent megbeszéltünk!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Részemről szent a béke (az volt eddig is), a helyes írást nem kell magadra venni, de nagyon sokan nem tudják. Az elgépelés megint más, én is szoktam, azt mondjuk nem látom, hogyan függ össze az ELTE-vel.

  Szerk: és szívesen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a tanácsot, megfogadom! Körbenézek az egyetemen is. Ezt a lehetőséget nem tudtam... Csak azért alkalmaztam későn a technikát, mert nincs arra időm - ellentétben veletek, s kivéve a mai nap -, hogy állandóan a prog.hu-n lógjak, s válaszoljak vagy reagáljak a kérdésekre/megjegyzésekre.
  Ja és még egy! A helyesírásban viszont ne oktass ki!!! Mindig is jó voltam belőle, s mivel ELTE-s vagy, ezért biztosan van fogalmad és tapasztalatod az elírásról. Köszönöm! Főleg az egyetemi tippet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kac-kac. Én is szeretem azokat a látókat, akik megmondják két hozzászólásból, hogy az illetőnek hol nagy az arca, és hol nem. Mielőtt a személyes találkozóra sor kerül (és kapcsolom a témába a kabarét is): "a 9mm-esre nem lehet gyúrni".

  Na de komolyra fordítva a szót: a kritikát nem azért kaptad, mert állást hirdettél, diákoknak, a megfogalmazással, annak hiányosságával volt probléma (
  itt hívnám fel a figyelmet az egyelőre szó helyesírására
  ). A legtöbb ilyen jellegű hirdetés lehúzást takar, amire egy korrekt közösségben illik a fiatalabb, tapasztalatlanabb tagokat figyelmeztetni, egyéb információ hiányában. A pesszimistát ugye nem éri kellemetlen csalódás...

  Ha valóban szeretnél hosszabb project(ek)re diákokat alkalmazni, nézz körül egy-két egyetem/főiskola informatikai karán. Például nálunk, az ELTE-IK-n lehetőség van arra, hogy 4-5. éves programozó hallgatókat "kibérelj", akik heti 1-2-3-x napban rész- vagy teljes munkaidőben fél éven át (5 hónap) neked dolgoznak, ha jól tudom, kedvező feltételekkel, és nem lesz gondod a legális bérezéssel sem. Így valóban dolgozni akaró, és a témában kompetens diákokat tudsz alkalmazni. Az eljárást kooperatív képzésnek hívják, ezen a néven érdeklődhetsz utána. A progtervmat levelezőlistára (egyetemi, PTM-szakos levlista) naponta több, kifejezetten diákokat kereső álláshirdetés fut be.

  Ide bedobva egy fórumra, ahol nagy százalékban közép- és általános iskolás diákok fordulnak elő (a házifeladatok mennyisége alapján), akár tetszik, akár nem, egy ilyen szűkszavú hirdetésbe bizony belekötnek/-ünk, szvsz jogosan. (Ha nem tartanám jogosnak, én se csináltam volna.)

  A Smart questions how-to egyik fejezete arról szól, cinkelés után hogyan válaszoljunk vesztesként úgy, hogy ne tűnjünk hülyének, mint például a 09.20 19:34-es post. Meglehetősen későn kezdted alkalmazni a technikát, de legalább elkezdted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még 1. Aki kötekedni akar, annak az üzenetét is örömmel veszem. Télleg! Csak annyit kérnék, hogy ezek az emberek privibe üzenjenek, mert nem leszek hétvégén gép közelében. Estig még várom a primóbbnál primóbb megjegyzéseket. Természetesen tisztelet a kivételeknek!!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó volt a poén! Tetszik!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megpróbálok mindenkinek egyesével válaszolni.

  Tyrael:
  Szoval lehet hepciaskodni, de az allashirdeto nem jo programozot keresett, hanem diakot. Amibol valoban csak az az egy kovetkeztetes vonhato le, hogy olcson akar es/vagy feketen dolgoztatni vele. Raadasul meg nemhogy nem viselte a kritikat, de meg bunkon is valaszolt (kinyalhatjatok, krva nagy a pofatok, stb.) emlekeztet par "ismerosomre" aki ha valami gaz volt a gepevel, jott puncsolni, ha meg epp nem volt semmi gond vele, akkor legepbuzizott. :/


  Szerintem te összetéveszted a szezont a fazonnal. Most elárulom neked, hogy ez nem ugyanaz. Először is honnan veszed azt, hogy nem jó programozót keresek?! "Szeretem" az ilyet "látó" arcokat, akik kitalálják a gondolataim. Másodszor pedig abszolut nem érdekelnek a kritikai megjegyzéseid! Nemcsak a tiéd nem, senkié sem. A bunkózást pedig ti kezdtétek, én csak örömmel és röhögve folytattam. Ugyanis nekem is van időm!!! Remélem érthető...

  stl:
  190 magas és 110 kiló vagyok. Megmondom én neked "face to face" is, hogy ócsó húsnak híg a leve.

  Kilóban te nyertél. Én 192 cm és 98 kg vagyok. Örömmel várom a személyes találkozót...

  saisho: Nem haragszom - ahogy senkire sem, de sztem ha legközelebb nevetgélni akarsz, akkor inkább kabarét nézz. Nekem is mindig bejön. Egyébként neked köszönöm, hogy legalább bocsánatot akarsz kérni - természetesen elfogadom, bár nincs miért -, mert te legalább felismerted azt, hogy hülyeség volt, illetve hülyeség volt szétoffolni ezt a hirdetést.

  kicked: kitaláltad, pedofil vagyok...

  Szóval így mindent egybevetve minden röhögcsélőnek üzenem, hogy még gyerekek vagytok. Nagy gyerekek. Tök mindegy az, hogy közületek melyikőtök 30 év feletti vagy mennyire király programozó, akkor is csak gyerekek vagytok. Diákot pedig azért szerettem volna, mert nagyon jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Mivel projektmunkáról van szó, ezért a legjobbat fogom kiválasztani, aki tökéletesen megfelel a követelményeknek. Végezetül, hogy mindenkit megnyugtassak: itt nem lehúzásról van szó, a szerencsés jól fog keresni ezzel a melóval. Látom rossz tapasztalataitok vannak... Nekem is vannak olyanok, de nem kiabálom világgá, csak szűk körbe... Akinek én akarom. Mert nem tartozik senkire sem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Természetesen nemcsak diák jelentkezését várom,de hogy miért diák, azt a fikagépek soha sem fogják megtudni, csak aki jelentkezik...


  Azért kitaláljuk:

  Mit mond a pedofil a volán buszon?
  - Egy diákot kérek pestig

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • LOL.

  Mar majdnem atrendeztem a pistike.uw.hu-t... Az nem a tied veletlenul?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen igaz, nem is tudom, miért feltételezte mindenki, hogy lehúzásról van szó. Az is lehet, hogy csak pedofil vagy liliomtipró... (Attól függ, milyen iskolába járó diákról van szó...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves mindenki!

  Azt hiszem fölösleges volt ilyen hozzászólásokkal minősíteni magunkat! Nem biztos, hogy azért akar diákot foglalkoztatni, mert nem fizeti meg. Lehet a hangsúly az "egy projekthez"-en van.? Persze azért viccesek voltak, de más kárára viccelődni nem biztos, hogy tisztességes.

  Kedves phpszaki!

  Elnézést kérek tőled, mert úgy érzem az én hozzászólásom indította el a lavinát. Bevallom az ahogy megfogalmaztad a hirdetésed azt sugallta nekem is, hogy a diákot az olcsó szó szinonimája ként használtad. Talán szerencsésebb lett volna úgy megfogalmaznod, hogy "php programozót keresek, lehet diák is". Így egész más a hangzása. No, mindegy.
  Én viszont nem kaptam a kérdésemre választ. Igaz ugyan, hogy írtál egy választ mindenkinek szólóan, és abban benne volt a válasz, de én úgy érzem azzal viszont te is beálltál a sorba. Szerintem azzal önmagadat is minősítetted (! ), és elvetted a kedvemet a jelentkezéstől.

  Így viszont te nem fogod megtudni, hogy nekem miért van sok szabadidőm.

  Részemről én lezártnak tekintem a topikot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • na, most ezért 1esek nagyon utálni fognak, mások pedig NAGYképünek neveznek, de mindegy
  azért van sok szabadidönk és érünk rá de nagyon, mert értünk hozzá és nem pepecseljük el az idöt.
  vagy pedig diákokkal csináltatjuk meg

  ui. nem gondolom ugy, hogy egy diák ne érthet hozzá, de akkor miért van tele a prog.hu kérdésekkel???
  de szerintem azért diák, mert még tanulja
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 190 magas és 110 kiló vagyok.
  Megmondom én neked "face to face" is, hogy ócsó húsnak híg a leve.

  (egyébként tényleg elképzelhető, hogy meg is fizeted az embert, de akkor sem értem, hogy miért kitétel az, hogy diák legyen ha nem a pénz - amikor egy diák jó esetben nem ebből él, ergo megunja és megy inkább nőzni ha úgy gondolja)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "egy diák is érthet annyit, vagy akár többet is mint egy x éve ezzel foglalkozó programozó"
  persze, ahogy az is igaz, hogy egy foallasban fejleszto programozo valoszinuleg jobban kodol egy 1 nyelvet max fel evig tanulo tanulonal.

  en is voltam diak(igazsag szerint most is az vagyok), en is vedtem a diakokat(hiszen magam is az voltam), viszont en (ugy gondolom) le is tettem valamit az asztalra, mielott nekialltam odamondogatni a "nagyoknak".

  Szoval lehet hepciaskodni, de az allashirdeto nem jo programozot keresett, hanem diakot.
  Amibol valoban csak az az egy kovetkeztetes vonhato le, hogy olcson akar es/vagy feketen dolgoztatni vele.

  Raadasul meg nemhogy nem viselte a kritikat, de meg bunkon is valaszolt (kinyalhatjatok, krva nagy a pofatok, stb.)
  emlekeztet par "ismerosomre" aki ha valami gaz volt a gepevel, jott puncsolni, ha meg epp nem volt semmi gond vele, akkor legepbuzizott. :/

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd