Webgrafika olcsón
2007-08-09T19:21:44+02:00
2007-09-22T20:14:50+02:00
2022-07-19T05:17:23+02:00
 • Kedves Gyíík!

  Vállalom!

  Én egy öncélú, közönséges gazember vagyok, mert csakis saját magamat reklámozom!

  Sőt, arra sem vagyok hajlandó, hogy a konkurenciámat dícsérjem és tudatában vagyok annak is, hogy ezzel a galád cselekedettel örökre kizárom magamat a tisztességes vállalkozók táborából! Nem baj, egy kolonccal kevesebb!

  Tovább megyek! Ezt a hozzáállást megkövetelem ügyfelemtől is, különben nem vagyok hajlandó dolgozni neki!

  A sörhegy hasonlatomat ezúttal visszavonom és helyette kijelentem: a hazai vállalkozók által "használt" hirdetések nem hogy sör propagálására alkalmatlanok a sivatagban, de arra sem képesek, hogy életet reklámozzanak a haldoklónak.

  Egyébként! A Szahara közepén is szükség van sörreklámra, mert - bármennyire is meglepő - a konkurencia már régóta ott hirdeti gusztustalan cefréjét - ha nem vetted volna észre...

  Ja, és a konkurencia cefréjét isszák a népek, mintha kötelező volna, de vajon a Tiédet észrevették, megkostolták már?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • öncélú alatt a saját magunk reklámozását értettem, na:) nem vagyok reklámszakember, azt rábízom másokra.
  Egyébként a szahara közepén való sörhegy árulásához szinte biztos nem lenne szükség reklámra, ott se tévé, se rádió, max 1-2 plakátot tehetnél ki, de aki megtalálná a hegyet, annak se kéne kétszer mondani, hogy igyon :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Gyíík!

  Örülök, hogy Neked ezek szerint bejött, vagy legalábbis sínen vagy (nem úgy mint József Attila).

  Azonban alaposan eltértünk az eredeti témától.

  Meg kellene kérdezni Lacit, aki ezt a blogot elindította, hogy vajon kapott-e már webgrafikusi munkát "olcsón" és ha igen, vajon örül(ne)-e annak, hogy mostmár bagóért dolgozhatja magát agyon?

  A reklámokról: öncélú reklám nem igen létezik, mert minden reklám elvileg eladni akar.
  Az más kérdés, hogy többségük olyan pocsék, hogy még egy jégbehűtött sörhegyet sem lenne képe eladni a Szahara közepén egy szakasznyi eltévedt, szomjas idegenlégiósnak.

  Bár ez legyen az én szerencsém, hiszen máskülönben miből élnék?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kimot, nem kapkodtam el, mivel volt dögivel munka, és sajna fórumozásra nagyritkán van csak időm :(
  Az öncélú reklámmal abszolúte nincs gond, de ezen a téren is másképpen van mindenki. Van aki azért tudja eladni magát, vagy a termékét, mert tudja, hogy nagyon jó, van aki pedig azért, mert csak a pofája nagy, az eszkimóra is rábeszélné a fridzsidert, viszont a terméke, vagy őmaga emellett lófact sem ér. De nem érdekli, és az sem, milyen véleménnyel vannak róla utána a piacon.
  Jó, persze ez csak a két véglet volt, közöttük vannak még rengetegen.
  Én személy szerint igyekszem elkerülni a megrázó csalódásokat, és kiteszem mindenemet egy projektnél, pedig voltak keménye akadályok, és csalódások eleinte bőven. Ezáltal egyre jobbb munkákat adok ki a kezemből, a megrendelők egyre elégedettebek, és egyre többet tudok elkérni a következő munkáért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Gyíík!

  Nem kapkodtad el a választ.

  A két bejegyzés között több mint egy hónap telt el.

  Tehát a téma, melyet képviselek, a "hogyan adjuk el magunkat a piacon" - úgy tűnik - nem túl népszerű ezen a blogon.

  Pedig létkérdés - lenne - sokak számára a helyes út.

  Egyrészt azért, hogy megelőzzük a megrázó csalódásokat

  Másrészt azért, hogy elégedettséggel töltsön el a munkánk és az érte kapott dícséret

  Harmadrészt azért, hogy a fizetségből, melyet a munkánkért kapunk, ennél azért többre teljen!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kicsit öregecske már a téma, de azért fantáziamozgató, így válaszolok.
  Ha 20-évesen elkezded, 30-évesen ott tartasz, ahol tartanod kell, emellett a 30 a legjobb kor, és még merevedési zavarokkal sem kell küszködnöd;)
  ha pedig később kezded, 25-évesen, de fogékony vagy az új dolgokra, gyorsan tanulsz, szorgalmas vagy, és vért izzadva haladsz egyre előrébb, akkor is megvan az esélyed arra, hogy 30-évesen egy kis hírnevet szerezz a szakmádban. És most nem csak a webfejlesztésről beszélek:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Gyíík!

  Lassan közös nevezőre jututnk!

  Jöjjön akkor némi magyarázat a részemről.

  Az "alacsony ár" gyanút kelt: "lehet, hogy nem is jó az áru, hamis, lopott, bóvli stb..." Ezt a képzetet kelti.
  Tehát nem jó taktika - főleg egy kezdő részére - a "kedvező ár", "webdizájn olcsón" és társai dumák.

  Azt mondod: "Ez a baj ezzel az országgal, hogy mindenki nagyon hamar meg akar gazdagodni". No de kérdem én, ki nem?

  Nézd, én úgy vélem, hogy a minőségnél és szakmai tudásnál egy dolog van csak fontosabb: az, hogy el is fogadtasd a piacon, mert csak így tudod az áraidat értéken érvényesíteni.

  Való igaz, hogy a kóklerek előbb utóbb lebuknak.

  Ezt én azzal egészíteném ki, hogy a jó marketing gyorsan lebuktatja a silány portékát és az árust.

  Van azonban egy megfontolandó kérdés: mi van akkor, ha a remek áru mellé kiváló marketinget csinálsz?

  Elárulom a válasz: elégedett lesz a vevőd, Te pedig mindig elégedett leszel a munkádért kapott pénzzel.

  Kell ennél jobb? Igen kell! Az, ha mindezt már fiatalon megcsinálod.

  Miért kellene kivárni azt az időt, amikor már olyan öreg leszel, hogy nem tudsz mit kezdeni a pénzzel? Hiába veszed meg a legjobb nőket, ha nem áll fel a fütykös.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azt egy szóval sem mondtam, hogy én olcsón dolgozom, persze emellett nem is drágán, tapasztalatomtól függően idővel szép apránként, emelgetem az áraimat. De mint mindenhol máshol, itt is jelen van egy bizonyos ranglétrának nevezett dolog. Van mit felmutatnod? Van referenciád? Kérjél többet, legfeljebb a megrendelő azt mondja, ennyiért nem kell, megcsináltatja mással, olcsóbban. Aztán fél év múlva meg kóslat nálad, hogy "akitől megrendeltem, összebaffta a munkát, gány lett az egész, te jól megértetted, mit akarok, csináld meg te". És te megcsinálod, még drágábban, hiszen az elmúlt fél év alatt még többet fejlődtél, és még többet tudsz felmutatni.
  Nincs tapasztalatod, nem nagyon tudod még, mi hogy működik? Nincs mit felmutatnod? Nincs referenciád? Kéne? Be kell érned az olcsó munkákkal, ahol nem a pénz, hanem a tapasztalat, és referenciaszerzés a lényeg. És elég sokat kell lobbizni ehhez, nem egyszer bevállalsz ingyen is egy munkát, csak hogy legyen referenciád (mint anno én a vizsgamunkámat).
  A másik gond, ha az összes "kontár" (akinek nem inge), vagy a tapasztalatlanabbak mocsok drágán fognak dolgozni, és a megrendelő nem elégedett a végeredménnyel, a tapasztaltabbaknak már nem szívesen fizeti meg a munkájukat, holott az gyorsabban dolgozik, meg tudja oldani a megrendelő problémáit, kéréseit, és ráadásul tapasztalatánál fogva profibb oldalt is össze tud hozni. Ezért inkább úgy dönt, hogy hagyja azt az oldalt, mit először csináltatott. Na, ezért van tele a magyar internet gányabbnál gányabb weboldalakkal.
  Folytatnám: hagyja, legalábbis egy darabig. Amíg rá nem jön arra, hogy mégiscsak kéne egy profi arculat, egy profi weboldal, ügyfélregisztrációval, fórummal, hírlevélküldő modullal, hírmodullal, automatizált képfeltöltő-, és méretező modullal, webshoppal, sötöbö, sötöbö. És akkor mégis felhív engem, vagy bárki mást, hogy "figyelj, mégiscsak kéne az a weboldal, amiről beszéltünk".
  Hogy a sztoridat is belevonjuk, felhívja az ismerőseit, miszerint "van az a gyerek, aki kuvva drágán dolgozik, viszont nagyon gány dolgot rakott össze, és még csak nem is hajlandó javítani a hibákat, amik a programban maradtak. Fel ne hívjátok weboldal ügyben". És ez már viszont ellenreklám. Megéri?
  Volt a napokban egy példa erre a cégnél, az ember 160 ezret rakott le az asztalra egy "kontárnak", aki még csak arra sem vette a fáradtságot, hgoy dizájnt csináljon, 6ezerért letöltött egyet a netről, hányadékká alakította át az eredetileg letisztult sablont, majd csinált belőle egy gány, 3-nyelvű flash-oldalt. Amiből 2 nyelv nem is működött, tipográfia sehol nem volt, sorzárások úgyszintén. SEO-ról nem is beszélve. És fél év múlva az ember bekopogtatott hozzánk, hogy kéne neki egy profi, keresőoptimalizált weboldal. Meg is kapta, profi dizájnnal, profi optimalizálással, 3szor annyiért, és csak a fejét fogta, hogy a korábbi weboldalt úgy ahogy van le kellett húzni a vécén, mert nem ért fakutyát sem.

  Ez a baj ezzel az országgal, hogy mindenki nagyon hamar meg akar gazdagodni. 1-2 éven belül nem lesz több megrendelése, mert híre terjed annak, hogy a minőség/ár arány valahol a béka feneke alatt van. Ha viszont apránként, tapasztalattól függően emelgete d az árakat, 10 év múlva is piacképes leszel, lehet, hogy az elsők között, és akkor már szívbaj nélkül rámondhatsz egy félmilliót egy sima, statikus weboldalért. Mert itt már a nevedet fogod adni hozzá.

  Szerinted a kínai pólók miért kerülnek 1000 forintba? És szerinted a Dior miért kerül 20-, 30-, 40-szer annyiba? A múlt, a név, és a minőség.

  Mindent összevetve, ha úgy vesszük, az ilyen emberek nekünk csinálják a piacot.
  uff, én beszéltem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Gyíík!

  a megrendelő azt kap, amire számít
  írtad és hozzáteszem: annyit fizet, amennyit akar és nem annyit, amennyi Téged kielégít, mert "ez a szokás".

  Szerintem rossz szokás, és mindörökké így is marad, ha Te így akarod. És hiába dolgozol sokat: , soha nem fogsz jól keresni.

  Persze, ha elégedett vagy a dohánnyal, akkor nem szóltam.

  De térjünk vissza az eredeti problémához, ahonnan elindultunk:
  Webgrafikusi munkákat vállalok, olcsón
  írta Kisserdavid, amire én azt mondom: ez az örök életre történő alárendelt vállalkozói szerep bebetonozásának legbiztosabb tippje.

  Ismét egy megtörtént sztori:

  Építészmérnök ismerősöm panaszkodik, hogy van munkája bőven, csak éppen nem akarják megfizetni a megrendelők. Azt mondtam neki, hogy tegyünk egy próbát.

  Felhívtam az éppen aktuális ügyfelét, akinek most tervez és kamuból megkérdeztem tőle, hogy vajon "tudna-e ajánlani nekem egy jó építész tervezőt?"

  Szó szerint ezt mondta: "dolgozik most nekem egy tehetséges fiatalember, aki nagyon jól tervez. ha végzett nálam , utána az öné".

  Majd hozzátette: "ráadásul olcsón dolgozik. Érti?"

  Már hogyne érteném. Így rontja le a szájhagyomány, az "ingyenreklám" az árakat. Sic Transit Gloria Mundi

  A kérdés csak az: lehet-e tenni ez ellen és ha igen akkor hogyan?

  Üdv

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Kimot,

  pedig így működik... mint mondottad, az illető ügyvéd, vagyis tanult, évekig, és valószínűleg gyakorlata is van, így joggal elkéri azt a pénzt, amit elkér. Idővel majd jobb ügyvéd válik belőle, sokkal nagyobb tudással, nagyobb problémamegoldó képességekkel, elkér egy kicsivel többet. Aztán elköltözik egy nagyobb irodába, és annyi munkája lesz, hogy felvesz egy titkárnőt.

  Na, ilyenkor már elkérhet jóval többet, mivel jóval nagyobb kiadásai lettek, és jóval tapasztaltabb is.
  Kérdem én, ha van 2 ügyvéd, az egyik épphogy végzett az egyetemen, tapasztalatlan, még nem nagyon ismeri a kiskapukat, semmi referenciája nincs, és elkérne 5000-et óránként, és a másik 15 éves tapasztalattal a háta mögött, rafinált, ismeri az összes kiskaput, ő pedig óránként 10-et kér. És tegyük fel, elütsz valakit az autóddal, és az illető beperel. Melyik ügyvédet fogadnád fel, ha tudnád, hogy a felperesnek egy ismert, és nagyon jó ügyvédje van?

  És a mottóm továbbra is az, hogy: "A jó munkához idő és pénz kell. A rossz munkához kétszer annyi idő, és kétszer annyi pénz". Nem egyszer fordult elő, hogy kiajánlottam egy nagyobbnak mondható összeget egy ügyfélnek, aki eltűnt hónapokra, aztán visszajött. Mint kiderült, megcsináltatta a munkát mással, olcsóbban, de az illető nem azt nyújtotta, amit szerettek volna, mert nem értett hozzá. Én pedig nem foltozgatom más munkáját, hanem nulláról kezdem a saját tapasztalataim alapján, és megfizettetem a tapasztalatomat, viszont a megrendelő azt kap, amire számít, látványban is, és működésben is. És nem elhanyagoladnó, mennyire rugalmasan bővíthető, és módosítható az oldal utólagosan...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Kisserdavid!

  Dalí egyszer azt mondta: "ha pénzt akarsz keresni bármi megengedett. Egyedül az a nevetséges, ha azt mondod: az emberiség javát szolgálod".

  Azon el lehet vitatkozni, hogy ki volt a nagyobb művész: Van Gogh, vagy Dalí, de tény: Van Gogh életében csak egyetlen képet tudott eladni, azt is csak valamelyik rokonának, a végén még saját fülét is levágta. Vajon mit akart ezzek kifejezni?
  "Ü tudja" mondaná az öreg székely, de nem ez a lényeg.


  A lényeg az, hogy Dalí megszedte magát és dúsgazdagon élt és q.vára nem izgatta, hogy Van Gogh képei érnek a mester halála után a legtöbbet.

  Ezt kell megtanulni Dalí-tól: a vagány pénzszerzés ügyes technikáját, az igazi önmegvalósítás felemelő művészetét, a hosszútávú valódi siker törvényeit.


  Mind emellett persze van Gogh óriási zseni volt, csak szegény.

  Nincs igazam?

  Üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Gyiik!

  Bocs, de ez így nem működik!

  Láttál már Te olyan megrendelőt, aki azt mondja: "jaj, de olcsón dolgozik mester! Szeretnék magának sokkal többet fizetni, mert az utóbbi fél évben olyan sokat fejlődött szakmailag, hogy na. Én meg csak forgolódok éjszakánként, mert halálra gyötör a lelkiismeretfurdalás, hogy amég én hülyére gazdagodok, addiog maga olcsón dolgozik nekem".

  Ugye hogy nem?

  A következő sztori igazi!

  Van egy ügyvéd ismerősöm. Kezdő korában nagyon sok ügyfele volt, de egyik sem akart fizetni rendesen. Mindegyik azzal ment hozzá, hogy "csak egy rövid kérdése" volna - és már szaladt is tovább.
  Az ismerősöm megunta és idős barátjának tanácsára kiírta egy szép napon az ajtajára: " Jogi tanácsadás: 1 óra 5 000 Ft" (Abban az időben ez a pénz annyi volt mint ma 50 000).

  Mi volt a hatás?
  Első héten semmi. Második héten semmi. Harmadik héten bekopogott az első ugyfél és letette az asztalra az ötezrest.
  A negyedik héten már két ügyfél jött, az ötödiken három, és így tovább.

  Hamarosan elterjedt a híre, hogy "van itt egy jó ügyvéd", aki bár nem dolgozik ingyen, de nagyon jó tanácsokat ad.

  Úgy hívják az ürgét, hogy... Na ezt inkább nem mondom meg, mert nem hatalmazott fel rá.

  Szóval kedves Gyiik! Gondolkodj, mert különben elszalad a vonat, aztán már késő a bánat.
  És verheted a fejed a falba:

  nem hiszed? Én szóltam!

  üdv

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a tippeket.
  <ART>
  Dalít sohasem néztem művészileg annyiba, mint Van Gogh-ot.
  Dalí vizuális öröksége (pl. a webdesign-ban is...)sokkal nagyobb, mint Van Gogh-é. Viszont Van Gogh művész volt....Dalí meg inkább csak ügyes illuzionista.
  </ART>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • öööö... szerintem még tanuljon... sokat... és majd közben apránként srófolja felfelé az árakat, a fejlődéssel egyenes arányban... sokat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Kisseradavid!

  Megnéztem és gratulálok színvonalas munkádhoz. Bizonyára sok munka fekszik benne.

  Nagy tisztelője vagyok a Flash készítőknek és munkáiknak.

  Én is a Flash-vel kezdtem pályafutásomat és nagyjából ismerem a benne rejlő üzleti lehetőségeket.

  Egyet szeretnék kérdezni Tőled: nem akarsz sok pénzt keresni a Flash weboldalak készítésével? Nem akarsz elégedett lenni a bevételeddel? Nem akarsz jobb kocsit, medencés kéglit, és saját jólmenő céget megteremteni mihamarább?

  Mert ha nem vagy a pénz ellensége, akkor miért úgy akarsz munkát találni, vagy kapni, hogy eleve kikötöd, hogy "olcsón vállalok"?

  Inkább turbózd fel az áraidat mindjárt az elején, hogy később legyen miből engedni, ha úgy adódna a helyzet.

  Ha eleve olcsón kezded, soha nem leszel elégedett a dohánnyal és kedbvetlen leszel.
  Úgy viszont nem lehet magas szinten művelni ezt az egyébként a művészet felé hejló irányzatot.

  Ne Van Gogh útját, hanem inkább Salvador Dalí-ét kövesd! Az többet hoz a konyhára.

  Mit szólsz hozzá?

  Tetszik a sörös weboldal is. Én raknék egy kis assszimetriát és rotációt a buborékorba, hogy érdekesebb legyen, ahogy felemelkednek. Tudod, egy kis pörgést bele!

  Üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • oksa, megegyeztünk

  php-mysql-htlm-js-flash részemről, mert azért a hagyományoat is tisztelni kell

  flash-ben még mindig meg van kötve a kezed.


  na igen, ide már nem elég a notepad.

  mindenki azt használ, amit akar, amíg jól használja, és nem kontárkodik


  szivemből szóltál.

  </UFF>

  Wiz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • döntetlenben kiegyezek, ugyanis még mindig nem az SWF-et járja be a gugli, hanem a HTML-tartalmakat látja, amiket aztán a flash szépen megeszi. Emellett elég komoly programozást kell elvégezni a háttérben.
  Én megmaradok a véleményemnél, és a flash-t, mint olyat, animációkra, bannerkészítésre használom, weboldal szerkesztéshez pedig meghagyom a php-mysql-htl-js quartet-et, későbbi bővítés, frissítés, módosítás sokkal nagyobb szabadságot hagy az embernek, flash-ben még mindig meg van kötve a kezed.
  Egyébként meg, mindenki azt használ, amit akar, amíg jól használja, és nem kontárkodik. (hogy is volt a south park-ban? "Elveszik a munkát")
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • gugli a barátod...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ma már a keresők képesek flash tartalmat (is) olvasni


  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • nos megnéztem a linkeket... nem akarok flamelni, ezért nem is írok inkább semmiféle kritikát a "js-es megoldásra"

  egy egyszerű példa mire is gondoltam interaktivitásnál...
  * call +31 (0)71 513 25 65 - ask for Woofie *

  egy bonyolultabb példa:
  http://www.fantasy-interactive.com/index.asp#start

  ja, és egy fontos dolog: mivel szövegalapú, keresőoptimalizálás szempontjából egyértelműen veri a Flash-t, szabványos SEO-t hogy oldod meg egy Flash-alapú oldalon?


  ugyanúgy, ahogy ezt a html felületen te is megoldod... ma már a keresők képesek flash tartalmat (is) olvasni...

  amúgy full flash oldal készítése (ha dinamikus tartalommal töltjük fel) nem éppen egyszerű feladat, de ez inkább a technológia "fiatalságának" köszönhető, illetve az új technológia, /a régi html alapú/ megszokottól eltérő alkalmazásában keresendő... ...viszont semmiképpen sem kezelhető már egyszerűen látványos kiegészítőként.

  mint minden alkalmazás, ez sem ér semmit magában (ez tény), de nagyon jól összehangolható a többi alkalmazással.

  nagy előnye, hogy valós böngésző független (nincs optimalizálásra szükség a különböző kliensek között), és még lehetne sorolni, de ez nem ide való...

  na befejezem, mert aztán kapok hideget-meleget megint

  Wiz

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a negatív kritikákat, többnyire építőek voltak
  A pozitívakat is...
  Ami pedig az oldalamat illeti 3 böngészőn teszteltem: Opera, Firefox, IE.
  Az Operánál tapasztaltam a legfurcsább dolgokat: A tárhelyszolgáltató kötelező reklámcsíkját nem jeleníti meg(ez jelen esetben pozitív)..A negatív furcsaság pedig, hogy a Flash loadSound-ját valamiért nem tudja értelmezni: magyarul nincsen hang...ki érti ezt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egy kis félreértés történik, részemről nem vagyok se php-imádó, se flash-gyűlölő, de csak flash-ből álló oldalakat ellenzem. Ha flash-sel fűszerezünk meg egy php-alapú oldalt (mondjuk egy igényes menüsor), elég jó dolgokat lehet összehozni, és megvan a lehetőség a csili vili dolgok mellett a kereshető tartalom bevitelére. Bár az alant említettekkel, méret ide, vagy oda, az apróbb flash-ek lehet, hogy ki fognak szorulni, hiába nagyobb a JS-morf, ha egy 4mbites internetkapcsolat észrevehetetlenül tölti be. És valszeg egyre nagyobb harcok fognak elindulni a gugliban való jobb helyen való szereplésért, hogy flash helyett inkább ezeket fogja használni mindenki.
  Köbö, mint a popup ablak helyett a kevés js, és div, és máris egy olyan felugró ablakunk van, ami bezárható, de nem tiltja le egyik böngésző sem, és a keresőrobot is látja...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne szívd mellre a amit a (gondolom) php imádók írnak a falsh technológiáról. Ötletes a honlapod, de a pontatlanságon kellene még csiszolni.. Amúgy tehetséges vagy nagyon, simán találsz így melót ;)
  aurum :
  Amúgy ,ha ugyan azt az oldalt megcsinálnánk egy htmlben és egy swfben jóval kisebb az swf mérete. ;) Meg egy jó ActionScript programozó, akár a töredékére is csökkentheti a betöltési időt ;)

  Nem értem, hogy minek szidjátok a php-t,js-t,as-t
  Adatmentés JS,AS-ben? loool mi? :D nem lehet; az AS3ál csak kisérleti stádiuban van...
  Csicsás mozgó alakzatok, kis fájlméret PHPben ez is Loool nemde?:D
  Szóval mind1ikre szükségvan :)

  Amúgy elég pofátlanok vagyunk, hogy beleírkáltunk egy állás kereső témába...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • öööö, nem igazán tudok egyetérteni néhány mondatoddal...
  az oldal design-ja jópofának jópofa, mégis lenne rajta bőven csiszolnivaló. Én személy szerint utálom a flash-alapú weboldalakat - ez maradjon az én bajom - és az ilyen oldalaknál az egérkurzorom automatikusan a monitor jobbfelső sarkára téved.

  elengedhetetlen az interaktivitás is, amit a java, javascript gagyikkal nem lehet pótolni...

  hát, interaktivitás alatt én inkább a PHP-MySQL lehetőségeit értem, de ha grafikai megvalósításokat akarsz, tessék, nézz szépen végig ezeken, majd utána gagyizd le a JavaScript-et (hozzáteszem, böngészőfüggetlen megoldások):
  http://www.artviper.eu/mootoolsmenu/
  moo.fx - size does matter
  mir.aculo.us JavaScript with Thomas Fuchs » Blog Archive » script.aculo.us 1.7 beta demos

  ja, és egy fontos dolog: mivel szövegalapú, keresőoptimalizálás szempontjából egyértelműen veri a Flash-t, szabványos SEO-t hogy oldod meg egy Flash-alapú oldalon?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy flash hírdetést mennyiért csinálnál meg? Fix háttér lenne (azt adom) és xml-ben átadott szövegeket kellene egymás után megjeleníteni, semmi extra effekt csak beúszás-kiúszás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No, általában azokat szoktam lehúzni, akik "occcsssssóééé" hírdezik magukat, de most kivételt teszek, és ezt a hsz-t teszem szóvá...

  Kisser Dávid:
  Az oldal igaz nekem nem jön be, de ha körbnézel a neten és kicsit "trendibb" (fúúú de utálom ezt a szót) design-t húzol rá, nem lesz gond. A preload nagyon ötletes ezért gratula :)

  Aurum:

  de ne haragudj, végig nem fogom várni

  a netes sebességeddel lesz a gond, 450k összméretnél ha fél percet vársz, az már hálózatos probléma, nem flash...
  /tipp: kapcsold le a torrentet, vagy használj cFosSpeed-et /

  A flash szájtokat a felhasználók nagy része - fontos része - meg sem nézi


  kik lennének azok? valószínüled nem a dtp-s szakma a célközönsége...

  egyszerűen hozzám hasonlóan bezárja


  önbizalomban nincs hiány

  A flash manapság elég erősen teret nyert, lévén (majdnem) egyetlen komplex multimédiás alkalmazás, ezt a webes szakmában tevékenykedő cégek vezetői is pontosan tudják.

  Egy honlapnak ma már nem csak hogy informatívnak kell lennie (értsd tartalmat jelenít meg, adatbázisból vagy nélküle ), hanem elengedhetetlen az interaktivitás is, amit a java, javascript gagyikkal nem lehet pótolni...

  A flash (ha ne ismernéd) jelenleg képes mindarra, amire a HTML alapú oldalak, azzal a különbséggel, hogy nem kell w3c szabvánnyal (T)ökölni, mivel a plugin lerendezi a böngészőn belül. (amelyik böngészőben nincs flash player, arra nem is érdemes fejleszteni :)

  Tömören ennyit reagálnék...

  Dávid, erősíts a design-ra és lesz piacod.

  Wiz

  P.s.: nem szeretnék flash vs html flamet... bocsesz előre is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért említettem, hogy olcsón mert munkatapasztalatot illetően még kezdő vagyok. Ebből az okból kifolyólag hibázik a saját domain és több refmunka...
  A táblázatos megoldás gagyi, elavult tudom, majd megpróbálom css-el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha én ennyire tudnék grafikázni, nem adnám magam olcsón! Nekem tetszett a site, pedig utálom a flash-t. A táblázatok a forráskódban már kevésbé csinos, lehetne CSS... (Tudom, nem weblapvéleményező, de a negatív postok mellett legyen már néhány pozitív is.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azért egy saját domain és jóval több refmunka nem ártana..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Az oldal nekem is tetszik, tényleg nagyon csini. Csak csatlakoznék én is @aurum hozzászólásához. Nem azért lassú az oldal, mert lassú a netem,hanem mert sokat kell várni az animációk miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd