MAC-cím egyezés - Érdekesség

MAC-cím egyezés - Érdekesség
2004-01-17T20:01:20+01:00
2007-10-13T21:59:45+02:00
2022-10-30T06:40:36+01:00
 • Érdekes ez, inkább a chellósok szoktak ilyenre panaszkodni. ADSL-esek nem.
  Az ipconfig /renew parancsot próbáltad?
  (Amúgy a dns cache az tök más dolog, nem értem, hogy kapcsolódik ez az IP-hez, meg a DHCP-hez, meg a MAC-hez...)

  (peace!!!)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért vazze mert csak ritkán kapok új IP-t, van hogy egy hónapig nem is változik (DNS chache, ilyenről tetszett már hallani, kedves uram?)

  chikk te meg ne röhögj mert megjárod
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te a mac-címet minek cserélgeted?
  Miért nem elég, ha mindig új ip-t kapsz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Nos, én bevallom őszintén, én gyakran cserélem a MAC címemet, amikor várakozós oldalakról töltök le dolgokat (pl. Rapidshare). Nem tudom, ez mennyire törvénybe ütköző, vagy etikus dolog tőlem, és hogy mennyire terhelem ezzel a szolgáltató gépeit, bár szerintem nem nagyon.
  Dinamikus IP-m van, ADSL előfizető vagyok.

  Gondolom előfordulhat, hogy a routeremnek olyan MAC címet adok meg, ami már használatban van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • MAC címet nem visszafejteni szoktak, hanem monjuk megtalálni, és igen lehetséges, erre való a Reverse Address Resolution Protocol (RARP), ami visszaadja a MAC címhez tartozó IP címet. Tekintve, hogy a hálózati eszközök jelentős részén a MAC cím szabadon állítható, ezért sokat nem érnek vele. MAC teljesen más, mint az IP cím, de erről rengeteg leírást találsz a neten, tessék keresni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csősztök!

  engem az érdekelne hogy lehetséges-e a mac adress visszafejtése, illetve hogyan? gondolom hogy igen mert sw rendőrök ugy tom néha használják az ilyesmit, csak nem vágom hogy milyen elven megy! olyasmi mint az ip?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Előredobozolt" minőségi gépek voltak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kiiiiiráááály
  Az ember ilyenkor éveket tud öregedni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A prog.hu -ról ax hívta fel erre a társalgóhelyre, neki panaszkodtam a gondomról.
  Ma egész nap 1 linux tűzfalon dolgoztam ami egy pár gépnek érdekes mód ugyanazt az ipcímet adta dhcp-n.
  Du 2 körül jöttem rá a gondra. Vettünk egyszerre 5 teljesen egyforma gépet (asus alaplap). El sem hiszitek mi a gond. Mind az 5 alaplapon levő integrált hálókártyán ugyanaz a MAC address.
  Minden "tiszteletem" az ASUS-nak!!!!!

  Üdv P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor mar vigyuk tovabb a gondolatmenetet.

  A UPC nem csak szamlazast csinal a MAC cim alapjan, de forgalomkorlatozast is!!!

  Meg egy lehetseges ok hogy mi is tortent...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • . Nem ér el vele semmit, hacsak nem tudja meg egy másik előfizető hálókártyájának MAC-jét (de akkor - mostantól - hamar rá fogunk jönni).


  Nem otleteket akarok adni, de korbepingelni a szomszedokat (valszino egy tartomanybol vannak az IP-k), aztan kiolvassa az ARP tablat. SZVSZ telleg ne csak MAC szerint szamlazzatok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Másik lehetőség az, hogy a gyártó kifogyott a neki kiosztott MAC-címkészletből, így egyszerűen újrakezdte a számozást...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  ... ily modon szoktak megkavarni a szamlazasi rendszert ...


  Nem hiszem, hogy itt ez történt volna, két okból:
  1. Nem ért hozzá az előfizető (habár, ismerőse érthet hozzá)
  2. Nem ér el vele semmit, hacsak nem tudja meg egy másik előfizető hálókártyájának MAC-jét (de akkor - mostantól - hamar rá fogunk jönni).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Apropo, hasonlo kabeles internetelofizuknal az ugyelfek ily modon szoktak megkavarni a szamlazasi rendszert. Nem lehet, hogy itt is egy iyen kiserlet tortent?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Halli!

  En most tanultam, hogy egy MAC cim tartomany 1650$/tartomany. Van olyan dzsunka kartyagyarto, aki sokalja ezt az osszeget, es nem vesz maganak sajat cimtartomanyt. Tehat a sohasem latott halokariknal is erdemes figyelni.

  Reszemrol ASUSnak hatalmas feketepont. Egy levelet tenyleg meger, es kivancsi lennek a valaszra is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PCWorld Award - SMAC MAC Address Changer for Windows 2000, 2003, XP, VISTA, 2008, Windows 7 címen letölthető dolog átírja a MAC addresseket. Figyelmesen használjátok!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De még csak nem is kell ilyen "illegális" dolgokra gondolni a mac átirás kapcsán, mert pl. az igazi meleg-tartalék szervereknél direkt ugyanazt a mac-addresst adjuk meg a tartalék szerveren mint az igazin, igy még az arp tábláknak sem kell frissülniük a klienseken ill az aktiv eszközökön váltásnál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem is volt mar hasonlo DHCP-s szivasom, akkor a Realtek kartyanak magatol megvaltozott a MAC cime (nem ket perc volt rajonni, hogy ez a hiba). Eloszor hack-re gyanakodtunk, bar ez egy jol karbantartott OpenBSD gep volt, aztan kiderult, hogy ezek a kartyak hajlamosak erre

  "
  The RealTek 8139 PCI NIC redefines the meaning of 'low end.' This is probably the worst PCI ethernet controller ever made, with the possible exception of the FEAST chip made by SMC.
  "

  netchan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En mar lattam szoftverbugot, amikor az egyik Zyxel routerunk rendszeresen atvette a Linux szerver Mac addresset. Kesobb kiderult, hogy el volt rontva a routolas, es mikor kijavitottuk, megszunt a Macaddress-atvetel problema is... Persze, hibas IP routolas eseten sem ertem h. miert vette at a Macaddresst, sz'al erdekes. Lehet h. valami ARP tabla magia van a dologban. Szoval a lenyeg hogy mar lattam ilyet... Egyebkent ha mar a Macaddress confignal tartunk, van ertelme, hiszen pl. Amigan igy szoktuk hasznalni az UPC-t :) Legalabbis abban az idoben, amikor meg az UPC adta a halokartyat, es nem fogadta el a sajat kartyat. Akkor nem lehetett mashogy, csak ha az UPC altal adott PCI-s kartya Macaddresset beadagoltuk az Amigas kartyanak, hiszen PCI slot az ugye nincs a gepben, ez pedig feltetele vo't a szolgaltatas igenybevetelenek. Ez meg volt a kiskapu. De van akinel azota is remekul mukodik a modszer.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Hát mindenesetre érdekes. A MAC addresseknek épp az a lényege, hogy egyediek legyenek. Minden hálókártyagyártó megkapja a maga kis címtartományát és azon belül garázdálkodhat. A sw-es konfigolást sztem épp ilyen esetekre találták ki...inentől kezdve a kérdés csak az: milyen MAC címet állítsatok be:))))
  Azért sztem egy levelet megérdemel az ASUS a nagyszerű termékéért:)))

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legtöbb hálókártyán a mac address szoftveresen változtatható. Ettől még persze érdekes, hogy mi változtatta meg az ügyfélnél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, elvileg.

  De vannak olyan halokartyak, amivel olyan MAC cimet allitasz be magadnak, amilyet akarsz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Csak érdekességképpen említenék meg egy dolgot, ami eléggé megizzasztott minket.

  Adott egy előfizető (kábeltévés internet), aki már kb. 1,5-2 hónapja folyamatosan jelezte nekünk, hogy néha "nem megy az Internet". Néhányszor kimentünk hozzá, akkor tökéletesen működött minden, nem is tudtunk nagyon semmit sem csinálni (őszintén bevallom, nem nagyon hittem neki).

  Aztán, egy alkalommal (már nem is tudom hányadjára), szintén kint voltunk nála - és nem működött -, arra lettem figyelmes, hogy a DHCP-szerverünk nem azt az IP-t osztja ki neki, amit ki kellene. Amit kiosztott neki, azt elvileg egy másik előfizetőhöz regisztráltuk be. Ekkor kezdett gyanússá válni a dolog. Megnéztem mindkét előfizető adatait, és akkor láttam megdöbbenve, hogy mindkét előfizetőnek ugyanaz a hálókártya-MAC-je (mindkét előfizetőnél alaplapi hálókártya, ASUS alaplapok).

  Szóval, nem tudom, hogy ki mit gondol erről, de ez minimum érdekes dolog. Én valamikor régen még úgy tanultam, hogy a MAC-címeknek - elvileg - egyedinek kellene lenniük az egész világon. Mindegy, most már a következőkben, ha alaplapi hálókártyás ügyfelet kell bekötnünk, tudjuk, hogy mi is legyen az első dolog.

  Csak azért írtam ezt le, mert hátha másvalakinek is volt hasonló problémája.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd