Reális fizetés

Címkék
Reális fizetés
2007-06-10T11:21:55+02:00
2007-06-26T18:10:35+02:00
2022-07-26T08:42:42+02:00
 • Utána nézelődök hátha van üresedés. :DD

  A Magyar Kincstár /vagy mi a nevéhez/ nem érdemes menni mert 80-a adnak összvissz...van ismerős aki évekig ott melózott...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez igaz. Ettől nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • > Ez semmit nem jelent, ezt nalunk a Juniorok is megcsinaljak...

  És? ki mondta, hogy ez elégséges feltétel?


  Arra mondtam, hogy szerintem ez nem is minosito feltetel. Nem ettol lesznek seniorok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudok egyet, Allianz. Még többet is kaptam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • '99-ben ennyit kaptam (30 fős cégnél voltam rendszergazdi + mindenes). Akkor kezdtem el komolyabban tanulni az angolt.

  Nem ismerem a helpdeskeseink pontos fizuját, de szerintem ennyi simán megvan (és nem tud mindegyikük rendesen angolul).

  Egyszóval: nem lehetetlen a dolog csak szerencse vagy ismerettség kell hozzá (no meg tudás és tapasztalat).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ám ha bárki nekem tud mondani egy olyan céget ahol megkapom a 200 bruttót mint rendszergazda, vagy kezdő programozó, beszéd szintű angoltudás nélkül, már holnap ott is hagyom a Flexet. :DD
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem az IBM. De egy hasonló multi....így név nélkül a Flextronics. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól sejtem, akkor a Fehérvári IBM-nél melózol. Ott van ez.

  Amúgy ne keverjük a dolgokat. Itt most egy programozó fizetéséről van szó, nem egy rendszergazdáéról.

  Egy rendszergazda fizetése kicsiny hazánkban nagyon nagy skálán mozog. Egy kis cég rendszergazdája, vagy egy állami szférában dolgozó rendszergazda keveset visz haza, egy komolyabb rendszert üzemeltető pedig akár iszonyatosan sokat (persze, míg az előző ha nem megy a rendszer, akkor kimagyarázza magát és semmi gond, az utóbbit viszont nagyon s*ggbe rúgják.)

  A programozói fizuk viszont eléggé behatárolt területen mozognak, legalábbis ha nem h*lye az adott programozó, hogy éhbérért dolgozzon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • > Ez semmit nem jelent, ezt nalunk a Juniorok is megcsinaljak...

  És? ki mondta, hogy ez elégséges feltétel?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szombat nem ünnepnap 4 műszakban az sima munkanap. Pár hete melózok csak itt de ki vagyok készülve. Pedig jó a csapat. :) Csak van sajnos pár idióta aki megnehezíti a munkát, meg pakolgatnak ide-oda múszakokba már azt sem tom éjjel van-e vagy neppal...na mind1 szóval IT meló sem mindegy hogy milyen jellegű...haver egy művelődési házban rendszergizda és minimálbért kap. Néha szombaton is ba kell mennie.

  UI ennél a cégnél vannak mérnöknek nevezett egyének /azért így mondom mert néha a termelésben lévő muksó többet tud mint ők/ nekik 220bruttó az alapjuk, próbaidő után 250 bruttó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [off]
  nem jutalék, hanem műszakpótlék
  És elvileg jár a szombati 100% is.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondok konkrét példát.

  Több milliós szervereket gyártunk naponta többet. Én magam csak tesztelem és debugolom a dögöket /256 giga ram 16db core2 duo proci 4 db 2 gigabites hálókari egy szerverben/, Solaris oprendszer.

  Fizu 4 műszakban így alakul:

  160 BRUTTÓ alap
  délelötti jutalék 0%
  délutáni jutalék 25%
  éjszakai jutalék 55%
  Ünnepnap 200%...a műszakok hetente váltják egymást.

  Nettót nem tudok még mondani dehát ez alapján olyan 130 nettóra tippelek...sokáig nem szeretnék ennél a cégnél maradni. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt pont erről a támáról volt szó: http://www.javaforum.hu/forum?categoryId=2&topicId=409
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi ez? Reszidos allas napi egyket orara? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mert én az, ha már mondjuk egy SCJP, SCJD vizsgát simán letesz


  Ez semmit nem jelent, ezt nalunk a Juniorok is megcsinaljak...

  Nalunk a Java seniorsaghoz altalaban kb. 5 ev uzleti projekten eltoltott Java tapasztalat szukseges, ezen kivul az hogy sajat maga kerit maganak munkat ha nem adtak neki, akkor is, illetve technikailag el tud vezetni egy kisebb csapatot (ha valakinek a csapatbol kerdese van, akar a feladattal akar a technologiaval kapcsolatban, az hozza megy), es el tudja latni oket munkaval...

  Amellett nem beszeltem arrol, hogy segit a tobbi kolleganak a fejlodesben, esetleg guide-okat es belso tanfolyami anyagokat csinal, meg hogy jol beszel angolul, kepes az ugyfellel kapcsolatot tartani, az ugyfelbol requirementeket kiszedni es azt megfelelo minoseggel formaba onteni, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ha valaki tud bruttó 330-ért egy senior Java/JEE programozót, akkor szóljon, mert épp van ilyenre igény nálunk

  Bár az is igaz, hogy ha ennyit kérne, akkor elzavarnánk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bruttó 330 egy senior Java programozónak? Ez szerintem is vicces. Illetve mit értünk senior alatt? Mert én az, ha már mondjuk egy SCJP, SCJD vizsgát simán letesz, ha akar, tud rendszert tervezni, ismeri a patterneket, ha pedig JEE-ről van szó, akkor az alkalmazásszervereket stb. Tehát a senior nem azt jelenti, hogy 3 év kóder tapasztalta van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hol dolgoznak az ismerőseid?

  Privát, vagy "állami" (önkormányzati, stb...) szférában?

  Nekem is van olyan ismerősöm egy munkaügyi központnál, aki "informatikus", de gőze sincs a programozásról...

  Mégis -szerintem irreálisan- jó a fizetése!!!

  (Annyit még tudni kell róla, hogy "elméletben" szuper-programozónak tartja magát, de egy épkézláb programot képtelen megírni!!! )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem nagy arc kérdése, hogy valaki tisztában legyen a fizetésekkel. Szinte az összes ismerősöm informatikában dolgozik, és a 150-200 nettó az midnenkinek meg van. Ennél van aki többet keres, de alatta senki. Akárhonnan nézem az megvan 330 bruttó, és csak egy-kettőt mernék seniornak tekinteni. Nem kell ezen meglepődni. Kezdőként reális a 330 bruttó, de aki profi az egy jót mosolyog ezen az összegen. Az meg hogy ki mennyit keres egy dolog. Nem fogom szégyelni magam, mert jobban fizető szakmám van mint egy tűzoltónak, vagy rendőrnek. Persze egyetértek azzal, hogy sokkal jobban kellene keresniük.

  Nézd meg, valójában mi zajlik az életben, aztán "ugass":


  ez a stílus meg...
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A vallalkozo fizetese akkor duplan van elszallva


  Azt az egyet ne felejtsuk el, hogy a vallalkozonak nincs garantalt bevetele. Valamint, szemben az alkalmazott brutto fizujabol vont kb. 50% ado+tb+jarulekkal, a vallalkozonak adott esetben (ha nem EVA-s, vagy ha o tovabb adja a munka egy reszet valakinek, vagy ha egyeb kimutathato koltsege van) joval kevesebb marad 50%-nal.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen hozzáállással fogsz te még minimálbérért kubikus munkát is véágezni

  Milyen hozzáállással? Szerinted az lenne a helyes, hogy az ember szándékosan utasítsa vissza az aktuális munkaerőpiaci viszonnyoknak mefelelő fizetést, és direkt keressen olyan céget, ahol kevesebbet kereshet? Vagy az ember menjen oda a főnökéhez, hogy fizetéscsökkentést kérjen? Nem értem én ezt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Kisapáim!"

  Minden ember pótolható!!!!!

  Akkor pedig pofára esel, kicsi csákó a nagy arcoddal és esetleg kereshetsz más állást!!!

  Nézd meg, valójában mi zajlik az életben, aztán "ugass":
  tapasztalt fejlesztőként nincs az az isten hogy elmennék dolgozni bruttó 330e-ért.


  Ilyen hozzáállással fogsz te még minimálbérért kubikus munkát is véágezni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A vallalkozo fizetese akkor duplan van elszallva
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A "hülyét tudok kapni" beírásakor egy példa jutott eszembe. Egy kamazos ismerősöm a kilencvenes évek legelején nem volt hajlandó felkelni korán egy pár órás melóért ami után ötezret kapott volna, pedig akkoriban voltak jópáran, akiknek ez egy havi fizujuk volt. Később ugyanez a "kis pénzért fel sem kelek" ember eladta a házát a tartozásai miatt. Ez legyen rossz példa azoknak, akik azonnal akarnak nagyot kaszálni.

  Igen, meg van a szorgos hangya esete a tücsökkel, meg mindenféle szép mese, bár az élet ritkán olyan egyszerű, mint a mesékben, meg nem is erről volt szó, hanem a munkaerőpiac aktuális szintjének megtippeléséről, és hát a bruttó 300ezer az mindenképpen a senior fejlesztő fizetések alatt van már sok-sok éve, ez tény.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • n vállalkozó vagyok (nem prog területen) és átlagban szintén annyit keresek kényelmes munkával

  Ez hogy a szabad piacon mely fizetések mennyire vannak elszállva, elég szubjektív, (mondjuk mondhatnám, hogy a sztárbokszolók,vagy a divatdiktátorok fizetése van elszállva), erről nem is vitatkoznék, én csak a te álláspontodat próbálom megérteni: ha az informatikai fizetések szertined el vannak szállva, és te kényelmes munkával ugyanennyit keresel más területen, akkor a te fizetésed is el van szállva, ugye?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bennem egy gramm fölényeskedés sincs koma. De tény, ami tény, hogy alaposan el vannak szállva az informatikai fizetések és árak. Ez nektek jó természetesen, így felesleges rajta vitatkozni, hogy szükséges-e. Ha el tudtok kérni ennyit, hát kérjetek. Igazatok van.

  A "hülyét tudok kapni" beírásakor egy példa jutott eszembe. Egy kamazos ismerősöm a kilencvenes évek legelején nem volt hajlandó felkelni korán egy pár órás melóért ami után ötezret kapott volna, pedig akkoriban voltak jópáran, akiknek ez egy havi fizujuk volt. Később ugyanez a "kis pénzért fel sem kelek" ember eladta a házát a tartozásai miatt. Ez legyen rossz példa azoknak, akik azonnal akarnak nagyot kaszálni.

  Befejeztem az offolást, mert a témától tényleg elkanyarodtunk kissé.

  stat66s: stl igazat írt, annyit lehet megkeresni, amennyiért el tudsz helyezkedni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Hát a fizetés megegyezés kérdése, de mostanság egyre jobb megegyezések születnek a programozóknak. Előzetesben nem árt tudni, hogy hatalmas szakember hiány van, szinte bármiben, mert a frissen megjelent outsourceing cégek mellett külföldre is rengetegen távoztak.
  Szerintem mindkét állástípusnál hasonló mértékben lehet pénzt csinálni, mert míg az egyik nagy tudást, addig a másik kurrens tudást igényel. Én azt mondanám nettóban:

  kezdő: 200e
  senior: 200e-400e
  Vezető: 300e-600e

  Persze sokan kínálnak alatta, de ha van türelmed el lehet ennyiért helyezkedni, mert mindenkinek KELL a szakember, tehát előbb-utóbb rákényszerül. Ha viszont nagyon gyorsan el kell helyezkedni akkor:

  kezdő: 100e
  senior: 150e-250e
  Vezető: ne akarj gyorsan elhelyezkedni, mert nem fogsz kelleni...

  Uff...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem te félreértetted. Nem budapesti fizuról van szó, hanem budapesti, IT-szektorbeli fizuról. Pénzügyi vonalon, IT-ben sok pénz van mostanság, ellentétben mondjuk az egészségüggyel.

  Sajnos a mai világban nagyfokú aránytalanság van ilyen téren, már csak a saját példámból kiindulva is így érzem. Két év munka után annyit keresek, mint anyám 25 év munkaviszony után. Azért, mert olyan a szakmám, nem azért, mert akkora faja srác vagyok 250-es IQ-val.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem kell hasraesni, de a fölényeskedést is lehetne mellőzni. sajna az van, hogy a fizetéskategóriák nem társadalmi hasznosság alapján alakultak ki, nem a tanárok, orvosok, szociális munkások keresnek legtöbbet. ez igazságtalan, de ez a helyzet.

  a kérdés az volt, hogy mennyi egy programozó reális fizetése, nem pedig az hogy ez hogy viszonyul az ápolókéhoz. és szerintem a munkaerőpiaci viszonyokat jól tükrözte az a válasz, miszerint kezdőnek Budapesten jó a bruttó 300, haladónak viszont (inkább: seniornak) nevetséges. akármennyit is keressenek mondjuk a pékek. ugyanígy pedig a te, nem programozói tapasztalataid is irrelevánsak a téma szempontjából.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És most essek hasra? Én vállalkozó vagyok (nem prog területen) és átlagban szintén annyit keresek kényelmes munkával, de ettől függetlenül nem becsmérlem a kisebb fizetéseket.
  Mikor elekezdtem a saját utam járni még az ötvenezer is jónak tűnt. (akkor kb. 100 Ft volt egy liter benzin)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd