Leiratkozás a prog.hu-ról HOWTO
2004-01-11T09:07:58+01:00
2004-01-13T11:16:50+01:00
2022-07-27T14:57:47+02:00
 • Miért regisztrál vki egy ellenszenves site-ra? Hogy szidhassa?

  Egyrészt időközben változhat az oldal meg az illető véleménye is, másrészt attól, hogy anyázik, még joga van rendelkezie a regisztrációja felől.

  Ami számomra érhetetlen az az, hogy miért csinálunk problémát abból ami nincs (bár a konkrét esetben inkább úgy igaz a dolog, hogy miért csinálunk problémát valaminek a hiányából, ami van, ti. a regisztráció törlésének lehetőségéből)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy egyesek számára jó érzés lenne, ha az általuk ellenszenvesnek talált site-okról leiratkozhatnának


  1. Lásd Sting válaszát
  2. Miért regisztrál vki egy ellenszenves site-ra? Hogy szidhassa?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A "demokratikus" jelzővel pedig jelen esetben csak azt szerettem volna körülírni, hogy egyesek számára jó érzés lenne, ha az általuk ellenszenvesnek talált site-okról leiratkozhatnának, még ha ez jelképes gesztus is, semmilyen gyakorlati haszonnal nem jár a számukra.

  Ez nem "jó lenne" dolog, hanem alapjoga mindenkinek (ti. hogy kérheti regisztrációja törlését) - a "lenne" alakot ezért sem értem (hiszen ez most is megvalósul). Viszont ennek ettől még semmi köze a demokráciához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak azért vetettem fel a lehetőséget, mert a második hozzászólásban ez volt megjelölve az automatikus törlést lehetlenné tévő okként:
  ...az azonosító a hozzászólásokban, üzenetekben is szerepel, amelyek törlése felől egyedileg kell dönteni

  A "demokratikus" jelzővel pedig jelen esetben csak azt szerettem volna körülírni, hogy egyesek számára jó érzés lenne, ha az általuk ellenszenvesnek talált site-okról leiratkozhatnának, még ha ez jelképes gesztus is, semmilyen gyakorlati haszonnal nem jár a számukra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyrészt már sokszor el lett mondva, hogy ez nem demokrácia. (Ezt most nem úgy kell érteni, hogy terror van, de a demokrácia emlegetése egyszerűen értelmetlen ebben a konstellációban.)

  A hozzászólások törlése egyébként csak kivételes esetben lehetséges (pont ezért nincs automatizálva a törlés, nincs "link rá"), mert ez nyilvánvalóan az összes olyan témát részben vagy teljesen használhatatlanná tenné, ahova az illető üzenetet küldött. Pontosan ezért tartalmazza a használati szerződés azt a kitételt, hogy "a Felhasználó elfogadja, hogy hozzászólása a fórumba történő postázásával lemond hozzászólása feletti rendelkezési jogáról".

  Ez természetesen független a személyes adatok és a regisztráció törlésétől, amelynek nincs semmi akadálya.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, de megmondanád, hogy miért kéne a hozzászólásokat törölni? Mindenki vállalja minden írását.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, és kevesebbet kéne kézzel szöszölni a felhasználók törlésén. Ha nem akar regisztrált lenni, miért ne tehesse meg?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért tényleg nem ártana egy Leiratkozás, illetve egy Leiratkozás, és hozzászólások törlése link. Demokratikusabb lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szegeny !, ha toroltetek most nem tud Sting utolso uzenetere reagalni. Bruhahhaaaa.

  P.S. Ugyan miert zavar valakit, ha van egy elo regisztracioja bar hova? Legfeljebb nem lep be vele, nem hasznalja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor jól emlékeztem. Az általad hivatkozott linkre kattintva a hírlevél lemondásához lehet jutni. Én a regisztrációm törlését szeretném elérni. Tudod, ami mellett a feliratkozásnál ott van hogy "csak egy perc", de a lemondására nincs mód.

  Ha nem tudnám, hogy pontosan mi a célod, akkor azt mondanám ismét látási ill. szövegértési problémával állunk szemben, ugyanis mind a hivatkozott oldalakon, mind az előző hosszószólásomban le van írva, hogy miként és hogyan lehet leiratkozni. A regisztrált tagoknak küldött hírlevelekben is (állításoddal szemben).

  Már írtam egy törlési kérelmet a szerkesztőségnek ezügyben.

  Valóban kaptunk egy ilyent nem sokkal a hozzászólásod megírása után. A törlés meg is történt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor jól emlékeztem. Az általad hivatkozott linkre kattintva a hírlevél lemondásához lehet jutni. Én a regisztrációm törlését szeretném elérni. Tudod, ami mellett a feliratkozásnál ott van hogy "csak egy perc", de a lemondására nincs mód. Már írtam egy törlési kérelmet a szerkesztőségnek ezügyben. (Cserélj sapkát...)
  A kormányt csak az szidhatja, aki elment szavazni. Én most éppen szavazok.
  Örülök hogy beszéltünk, sokat tanultam tőled.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A prog.hu minden kimenő hírlevelében közvetlen link illetve részletes útmutatás segítik a leiratkozni kívánókat. A hírlevélről automatikusan le lehet iratkozni (a prog.hu minden oldalán megtalálható a leiratkozó oldalra vezető link, de ugyanez szerepel minden hírlevél első(!) sorában is), az azonosító törlését - triviális technikai okok miatt (ti. az azonosító a hozzászólásokban, üzenetekben is szerepel, amelyek törlése felől egyedileg kell dönteni) - üzenetben kell kérni, de akadálya ennek sincs. Erről a lehetőségről egyébként a prog.hu minden oldalán hivatkozott használati szerződés is rendelkezik, aminek elolvasása a regisztráció előfeltétele.

  Aki idáig kérte, még mindig törlésre került, és olyan visszajelzés sem érkezett még, hogy valakinek nem sikerült a leiratkozási lehetőségeket megtalálnia. Ha tényleg azt akartad volna, szerintem neked is sikerült volna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pluralitás teszt. (Kíváncsi vagyok ez fennakad-e a vulgáris szűrőn
  Elégedetlenség esetén miért nem olyan könnyű leiratkozni, mint amilyen könnyű volt feliratkozni?
  Nincs olyan gomb a honlapon, amivel ezt megtehetném. (Ugye jól látom?)
  Amennyiben (extrém eset) a médiaajánlatban megjelölt "közel 8.000 regisztrált felhasználó" szerint a szlogenben ígért "informatikáról szakszerűen" mégsem teljesülne, egyesével kell kérniük a szerkesztő urakat, hogy vegyék ki őket a regisztrációból?
  Auditálja ezt valaki?
  Csak én vagyok az egyetlen, aki ilyen módon protestál a "lap" inkorrektsége ellen?
  A továbbiakban nem kívánom még eggyel sem növelni azt a számlálót, ami ennek a honlapnak a hitelét növeli!
  Szóljatok hozzá!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd