C fordítás
2002-10-03T21:50:33+02:00
2002-10-15T11:08:03+02:00
2022-07-19T06:52:56+02:00
 • Hat linux alatt a distribedhez tartozo csomagokat toltsd le s installald fel. Eztan mehet a moka.

  Bizti lelsz hozza peldaprogramokat a neten. Hasznald egesseggel a www.google.com-ot
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogyan lehet ezt a GTK+ -ot hasznalni. Letoltottem a netrol, es kaptam egy include, meg egy lib konyvtarat, de ha az include konyvtarba levo .h kiterjesztesu fajlokra hivatkozok hibat ad a C. Segitsetek legyetek szivesek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a segítséget! Sikeresen lefordított egy programot, ami mai nap is tökeletesen fut, de egy masikkal nem teljesen ez a helyzet, de ahogy mondtad, idő kérdése az egéssz. Remélem be tudom majd hangolni, es kitapasztalni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • > Egyébként milyen dll-eket kell hozza csatolni, nem teljesen értem a dolgot. Ha egy kicsit elmagyaráznád, azt megköszönném, nézd el a tudatlanságomat, de sajna senki sem igy születik!

  Ensem igy szulettem :). Mivel nem foglalkozom cygwin-el, igy nem tudok kimeritobb valaszt adni sajna. Annyit mondhatok hogy talalkoztam mar cygwin-el keszul progival, s annak csak egy cygwin-es dll kellett.

  A cygwint amugy igy kepzeld el mint egy lib gyujtemeny, ami megvalositja neked azt a funkcionalitast, amit linuxon is elersz. Ezt dll-ekkel oldja meg, igy a vele leforditott proginak ezek dll-ek kellenek majd csak.

  Probalkozni kell, ido s energiaraforditas kerdese csupan a dolog.

  (vhol olvastam egy commentet, amiben az allt, hogy vki ketelkedett a cygwin hasznalhatosagaban, de adott neki egy probat, letoltotte, toltott egy xfree-t, ami csont nelkul lefordult s mukodott rajta (mukodik is most is), szal nem egy rossz dolog, de persze nem egy mindenre jo varazseszkoz)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • LInux alatt mind a kettot tobb fele modon is meg tudod tenni. Szoveges kepernyot ncurses-el szoktak matatni (http://web.cs.mun.ca/~rod/ncurses/ncurses.html)

  GUI-t sokmindennel lehet. Manapsag a Gtk+/Gnome (www.gtk.org,www.gnome.org) s a Qt/KDE (www.trolltech.com,www.kde.org) a legelterjedtebbek.

  Mivel c-ben szeretnel programozni, ezert a Qt kiesik, igy marad a gtk+.

  Ezen kivul meg van sok lehetoseg, attol fugg mennyire akarsz multiplatform lenni illetve sokmindenmastol (Open Motif -- OpenMotif -- Portal , sima Xt-t is lehet matatni ...).

  Sztem Gtk-nak nyugodtan neki lehet ugrani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Segitseget szeretnek kerni, hogy Linux alatt hogyan hasznalom C-ben a szoveges kepernyot es a grafikusat. Tehat melyek ezek az eljarasgyujtemenyeket tartalmazo file-ok. Elore koszonom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdemes megpróbálni a DJGPP-t, ez egy elég nagy tudású program, és ez is a gcc-t használja.DJGPP
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehetséges, hogy nem jeleloltem be a gcc-t, mert csak ugy tessék-lássék módon telepitettem fel.
  Egyébként milyen dll-eket kell hozza csatolni, nem teljesen értem a dolgot. Ha egy kicsit elmagyaráznád, azt megköszönném, nézd el a tudatlanságomat, de sajna senki sem igy születik!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attol fugg mit hasznal a progi.
  Ha csak std c-t, akkor semmi nem kell, csak egy c fordito (Free C / C++ Compilers and Interpreters (thefreecountry.com))

  Ha hasznal vmi libet is, akkor mar mas a helyzet. Cygwin sokat tud segiteni, csak mellekelned kell majd a szukseges dll-eket.

  Amugy ha cygwin installnal bejelolted a gcc installalasat is, akkor azt is felteszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a segítséget! Fel is telepítettem, de lehet az én bénaságom, de a gcc sehogy nem tudtam kicsikarni belolle. Másrészt egy olyan megoldás is érdekelne, amelyel .exe-t tudok csinálni a linuxos forrkódból
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nezd meg ezt: Cygwin

  Ez gyakolatilag egy unix emulator Windows folott + jonehany szabvany unix-os alkalmazas, mint pl. a gcc is. Ha nem hasznaltal olyan lib-eket amik nagyon platformfuggoek, akkor ez alatt is le tudod forditani es futtatni a programodat.

  sztupi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv mindenkinek!
  Valószínü, hogy naiv lessz a kérdés, de nem tudom mashol megtudni. Hogyan lehet Linuxos program forráskódját Windows alatt lefordítani, hogy ott is lehessen használni? Sajnos a munkámhoz lenne szükség erre a programra.

  Köszönöm a segítséget!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd