Játékfejlesztőt keresek
2007-05-04T14:55:19+02:00
2007-05-11T22:15:41+02:00
2022-07-26T09:42:34+02:00
 • Valóban. Ez a tipikus "doktor", ahogy mi hívjuk az autómentésben...
  A legrémesebb fajtája
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az tényleg jó kérdés, hogy milyen nyelven, milyen platformra, milyen minőségben kellene megcsinálni a játékokat.
  Ha "hagyományos" társas hangulat, akkor gondolom nemkell 3d-s grafika, így egy ügyesebb programozó akár meg is csinálhatja. Ha sok grafika/animáció sem kell bele, akkor akár még hamar el is készülhet egy-egy játék.

  Az is jó kérdés, hogy honnan és milyen nagyságú bevétel várható, milyen költségek mellett, és ebből mit kaphat a programozó. Elméletileg ez még jó ajánlat is lehet. Tény, hogy jó játékötlet kell ahhoz, hogy sikeres lehet, de lehet hogy ez megvan. Mindenesetre vagy pénzt kell a programozónak adni/ígérni, vagy a programmal kapcsolatban a jogokat rá ruházni, és akkor majd ő fizet az ötletgazdának ha esetleg sikeres lesz. De legjobb egy garancia, hogyha lesz bevétel, akkor a programozó megkapja a bérét, mert ha sikeres lesz a játék, akkor a folytatások joga többet ér ennél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • értem én: bölcsészdoktor... csak ne nyúljon semmihez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üzlettárs alatt értem, hogy én megszerkesztettem és szerkesztem a játékot, a programozó meg készíti a számítógépes változatot, mindketten a saját költségeinken végezzük a munkánkat. A produktumot majd közös költségen üzleti vállalkozásként hasznosítjuk közös nyereségre, ha majd ennek akkor meg tudjuk teremteni a feltételeit.


  Nos, egy sikeres projekthez kell tőke, tudás és ötlet. Neked úgy látom csak ötleted van, ehhez keresel tőkéstársat és olyan embereket, akik meg tudják valósítani az ötleted.

  Piackutatás és üzleti terv nélkül nemigen lesz befektetőd... tőke hiányában pedig nem lesz programozód. Ha van olyan programozó, akinek van tőkéje és tudása, akkor nem fog betársulni egy kétséges kimenetelű üzletbe, hiszen most tele van a világ jól jövedelmező munkalehetőségekkel.

  Problémának látom továbbá, hogy grafikust nem keresel... grafikus nélkül eléggé nehéz lesz esztétikus programot készíteni, hiszen itt nem egy ügyviteli rendszerről van szó, hanem játékról. Esetleg animátorra is szükség lehet, hacsak nem egyszerű alakzatok mozgatása a cél...

  Jó lenne tudni, hogy milyen terveid vannak a kész termék értékesítésére, hol gondolod értékesíteni, hogy gondolod értékesíteni és mekkora bevételt remélsz az értékesítéstől?

  A konkurencia nagyon erős, és a magyar piac nem éppen a fizetőképes keresletről híres egyszerűbb játékprogramokat tekintve.
  --
  Sorry - this page has moved
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igen. Legalább örülnétek, hogy nem úgy kezdi, ahogy pl a Pascalos részlegben szokás:
  Helló, valaki írja meg helyettem a Doom3-at, amit én csinálnék, csak kell bele segítség, kb annyi, hoyg nekem meg van az, hogy begin end. Ja meg a readln, hogy el ne szaladjon a képernyő, de valami hibát ír ki: ; expekted, vagy mit...


  Há' de most nem? Egyszer jön valaki, és rendesen, jól megfogalmazva kerek mondatokkal elmondja, hogy mi a stájsz. Sőt! Még elképzelés is van, meg tervek. Igaz, a levegőben lógnak egy kissé, mert vannak benne irreálisnak hangzó dolgok, de azért érzitek...

  Szóval nekem mégis inkább a fő kérdésem az lenne, hogy mennyire modern fejlesztő környezetben kéne dolgozni?
  Mert ha egy rusnya példát akarok felhozni, akkor szerintem a jó öreg dos-os sakkban is meg volt minden jó és nem kellett hozzá direct x 9, meg 800MB szabad terület, fél GB ram, PentiumV-ös proci, stb, csak egy nagyfloppi és DOS, szóval ez a kérdés.

  tudom, ha kimondom a program nevét, amit én ajánlok, akkor itten már kövezés lesz. Úgyhyogy csittben maradok...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Régebben, az álláshirdetéseket olvasgatva, viccből feladtam valahol egy ilyet:

  "Frissen indult, nemzetközi érdekeltségű KFT -nk keres azonnali belépéssel komoly tőkével rendelkező befektetőket, termékeny ötletembereket és szorgalmas kivitelezőket minden területen, lehetőleg ebben a sorrendben. Emellett felveszünk még egy legfeljebb 25 éves, független, határozottan dekoratív titkárnőt, francia nyelvtudással, aki nem riad vissza a gyakori túlóráktól. Számítógépes ismeretek nem szükségesek."


  DrBernáthJ hirdetéséről kicsit ez jutott eszembe.

  Engem sok "majd ha lesz pénz, te is kapsz" típusú prodzsektbe próbáltak már invitálni, és ahogy láttam ezeknek a próbálkozásoknak az életciklusát, kialakult a magyarázatom, miért halva szült ötletek ezek. Valahogy mindenkiben ott van az ellenérzés azzal a helyzettel kapcsolatban, hogy valaki utasításokat osztogat nekik úgy, hogy semmit nem ad érte, csak lógatja az orruk előtt a répát és viteti magát. Egy munkahelyen azért (is) fizetnek állandó bért a dolgozóknak, hogy azok ne szóljanak bele, mi hogy legyen, csak csinálják szépen, amit kiadnak nekik. Ahol viszont kizárólag a siker esetén jut nekik valami, jogos az igényük, hogy ők is dönthessek a legalapvetőbb kérdésekben, hasonlóan egy részvényeshez, akinek 50% -os részesedése van valahol, mivel ők ugyanúgy rizikót vállalnak, mint a "főnök".

  Tehát tőke és kockázat nélkül csak azt lehet csinálni, hogy egy baráti team -et kialakítani, ahol mindenkinek kb. azonos szava van, és munka mellett, lelkesedésből alkotnak. Csak hát ilyenkor meg ugye rendszerint előbb-utóbb kialakulnak a hatalmi játszmák, a széthúzás, mindenki elkezdi sajátjának érezni a dolgot, vagy épphogy eltávolodni tőle és hanyagolni az egészet, mígnem végül feloszlik a team.

  Nem véletlen, hogy játékfejlesztésben a garázsprodzsektek 99% -a színvonalban is meglehetősen garázs, a legjobbak azok szoktak lenni közülük, amiket egyedül fejleszt valami megszállott zseni, minden szabad órájában, néha éveken át.

  Tehát egy ötletnek nagyon-nagyon eredetinek és siker-szagúnak kell lenni, hogy ez működjön. Ha meg az, akkor egyesek beszállnak, utána pedig kiszállnak, és szépen megcsinálják egyedül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy lehet szerinted tisztelni úgy egy ilyen embert, aki az emberi naivitást kihasználva próbál meggazdagodni, és mindezt még le is írja?

  Nézd meg az ö költségeit, és nézd meg a programozó költségeit.


  A nyereség viszont közös, és a döntés joga nála marad (ti.
  ha nem tartom megfelelőnek, a kapcsolatot később is megszakíthatom.
  ), és mindezt úgy, hogy közben ő még semmit nem tett le az asztalra, ergo az ő költségei 0-nál vannak, míg a programozónak ott az X munkaórája...

  Mert ha még azt mondaná, hogy a kész terméket ő a saját költségén kezdi el terjeszteni, akkor még fair üzleti társ lehetne...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lol... na azert negiscsak valami tiszteletet masok irant.
  Szerintem nem kell igy lerohanni az embert.
  Csak hirdetett.

  Ha valaki nem figyelt fel arra a mondatra hogy targyaltok majd a dolkokrol, akkor csak en halucinalok?

  Na mindegy...
  Nem akarok senkit sem vedeni, de azert ez megis csak egy publikus forum ahol nemi illem es tisztelet egymas irant fenn kellene hogy alljon. Ez az en gondolatom...

  B.Janos ur, csak azt szeretnem mondani, hogy nem epp igy kell feltenni egy hirdetest.
  Az ottlet nem rosz, a szervezes viszont fontos.
  Ez a munka inkabb kozepfoku programozoknak valo szerintem, es persze nem igy kell hozzaalni:
  Ha nem tetszel, kiruglak!!!  Nah,reszemrol ennyi.
  A programozas resz talan meg erdekelne is egy ismerosomet, majd meg utannanezek pontosabban ha beszeltem vele.

  Udvozletem!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Benéztem, tényleg nem állás rovat.

  Egyébként jó ötlet, én is így fogok hirdetni:
  Hagyománytisztelő logikai társasjátékokat szeretnék írni számítógépre. Az a baj, hogy egy ilyen se jut az eszembe. Olyan embert keresek, aki kitalálja ezeket nekem. De csak első osztályú ötletek érdekelnek, részletesen kidolgozva. Követelmény az is, hogy úgy tervezd meg a játékokat, hogy nekem könnyű legyen leprogramozni, különben visszadobom neked és kezdeted előről. Az ötleteidet rajtam kívül senki másnak nem áulhatod el. A végén lehet, hogy kapsz részesedést, de az is lehet, hogy elküldelek a fenébe. Majd meglátom. Várom a jelentkezőket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez vicc ugye?
  ha nem, akkor nem kicsit felháborító az ajánlata
  kellene egy üzlettárs, aki halálra dolgozza magát, mellette természetesen fizeti a költségeket és ha mégis úgy véli a "tisztelt" DrBernáthJ úr, hogy nem megfelelő a kapcsolat, akkor kirúgja??
  komolyan mondom nem találok szavakat, hogy egyesek mennyire pofátlanok tudnak lenni...


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem állásajánlat.

  Saját költéségén kell programozni a programozónak, majd közös költségen 2-en kiadják, és csak ezek után lát nyereséget a programozó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg utálom, amikor szétflémelnek egy topicot (pláne egy állásajánlatot), de...

  Bárkinek a jelentkezését elfogadhatom, akár többekét, akár senkiét,
  ha nem tartom megfelelőnek, a kapcsolatot később is megszakíthatom.


  Ezt mégis hogyan gondolja??? Dolgozok monduk egy évet, kész a progi, aztán gondol egyet
  megszakítja a kapcsolatot
  ? Le kellene szálni a magas lóról, pláne, ha üzlettársat keres. Azonkívül aki a követelményeket teljesíti, az már biztosan magas pozcióban dolgozik és valószínüleg egészen más hangnemhez van szokva
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valahogy úgy érzem Ivn, ez volt az első lépés a flame felé. Eddig meg is voltam lepődve, hogy még senki nem szólt semmit.

  Kedves Doktor úr!

  Nem hiszem, hogy itt talál olyat, aki megfelelne az elvárásainak, és nem azért mert nincs itt jó programozó, hanem mert senki nem fog ugrani az ajánlatára. A profiknak van jobb dolguk, és persze kevesebb idejük ilyesmire. Engem pl. érdekelne a téma, de nem vagyok sem profi, sem túl ráérős, max hobbi szinten, de ez a részem meg pár napja elkelt. (ráadásul komáromi, kocsi ismerőssel:) Szerintem úgy kellene kezdeni, hogy unatkozó főiskolás hobbiprogramozót keresek táblás játékötletek számítógépes megvalósításához... (neki akkor is megéri, ha semmi nem lesz belőle, legalább tanult kicsit, ha meg bejön, lesz miből fizetni a sulit). Ha siet, mindegyikre egyet külön, ha nem annyira, akkor meg mindegy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tisztelt Hölgyeim és Uraim !

  Újonnan szerkesztett, de erősen hagyománytisztelő logikai társasjátékok
  (gyakorlatilag ősi játékok továbbfejlesztései) számítógépes változatainak (amikor a gép csak megjeleníti a felek számára a játékot, ill. amikor a gép a játszótárs) megírásához üzlettársként programozót keresek.
  Üzlettárs alatt értem, hogy én megszerkesztettem és szerkesztem a játékot,
  a programozó meg készíti a számítógépes változatot, mindketten a saját
  költségeinken végezzük a munkánkat. A produktumot majd közös költségen üzleti vállalkozásként hasznosítjuk közös nyereségre, ha majd ennek akkor
  meg tudjuk teremteni a feltételeit.
  A feladathoz minimum sakkozni tudni kell, jó ha több logikai társasjátékot
  ismer, benne keleti magaskultúrákét. A jó térlátás elengedhetetlen, meghökken-tően újszerű gondolkodás módot számítástechnikával követnie tudnia kell.
  Félig készen is stabil programszerkesztést tudnia kell (értem alatta, hogy be
  kell kapcsolódnia a tervezésbe, számomra bizonyos paraméterekkel pl. számí-
  tógépes táblát szerkeszt, azért, hogy a bábokat megalkossam lépéseiket meg-
  tervezzem. Egy játék készen van, több tervezés alatt. Ha fizikálisan is ezermes-
  ter akkor a legjobb jelentkező, értem alatta, aki fizikailag is el tudja készíteni a
  táblásjáték prototípusát. Szigorú titoktartást kell fogadnia. Próbaképpen egy
  síkbeli táblát tudnia kell instabilan továbbfejlesztenie (értem alatta egy közeli
  példával : mintha a sakktáblát oszlopokkal és sorokkal úgy bővítse, hogy én
  a játék tervezése során szabadon tudjak hozzá tenni és elvenni oszlopokat és sorokat. Bárkinek a jelentkezését elfogadhatom, akár többekét, akár senkiét,
  ha nem tartom megfelelőnek, a kapcsolatot később is megszakíthatom.
  Az üzleti rész megtárgyalására nyitott vagyok. Figyelem ismétlem mindenki
  viseli a saját költségét.

  Csak kreatív, kockáztató, logikai feladatokat kedvelő személyeknek való feladat.
  Jelentkezőket folyamatos várok a kocskomarom@freemail.hu címre.

  Köszönettel !

  Kocs, 2007. május 4.

  Dr.Bernáth János
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd