Nyilvános e-mail címjegyzékből
2007-03-27T08:21:52+02:00
2008-05-02T15:28:12+02:00
2022-07-26T00:52:20+02:00
 • Szóval hogy több felmerült kérdésre is válaszoljak :D
  Valaki azt írta, hogy a postaládába dobott reklámanyag is spam, amit a kukába hajíthatunk és ugyanezt tehetjük a spam e-mailekkel is!
  Ez nem teljesen így van! A hatályos jogszabályok értelmében a te beleegyezésed nélkül a postaládádba nem tehetnek reklám és egyébb információs újságokat, anagyokat! A postaládán fel kell tüntetned látható helyen, hogy nem kívánsz reklámanagokat kapni, ha ezek ellenére mégis beteszik, akkor perelhetsz!
  Az e-mailes reklámanyagot egy cég akkor küldhet neked, ha előtte e-mail-be a hozzájárulásodat kérte! Nincs olyan, hogy ezt vegyél mert ez nagyon jó, meg különben is olcsó és aztán az aljájat a levélnek teszünk egy leiratkozás linket. Ez is törvényba ütközik!

  Viszont a legzavaróbb a kéretlen levelekben, hogy a feladó e-mail címe nem létező, vagy én küldöm saját magamnak :D. Ezek általában letöltős oldalak, ezeket az oldalakat felkeresem és keresek rajta egy kontakt e-mail címet és írok egy kulturált levelet, hogy ezt befejezheti, ha esetleg ezt nem veszi figyelembe, akkor 3-4 napig napjában 1000-2000 levelet küldök neki, ha ekkor sem szokik le rólam, akkor az levél által elküldött ip-re szeretett csomagot szoktam küldeni egyből!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A törvény egy dolog. Nem a hatóság nem tudja (talán nem is akarja) betartatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ezt találtam erről a témáról:

  " 2006. január 1-jével módosult a spamet érintő magyar jogi szabályozás. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény a módosítás kapcsán új fogalmakat és hatásköri szabályokat tartalmaz a kéretlen elektronikus üzeneteket illetően.
  A spamet a jogszabály elektronikus reklámüzenet helyett "elektronikus hirdetés"-ként határozza meg és kimondja, hogy ilyen hirdetést e-mail vagy más hasonló kommunikációs eszköz (pl.: MMS, SMS) útján csak akkor lehet küldeni, ha ehhez a címzett egyértelműen és előzetesen hozzájárult (ún. opt-in rendszer). Az elektronikus hirdetés fogalmán túl a jogszabály módosítása bevezeti az "elektronikus hirdető", az "elektronikus hirdetési szolgáltató", valamint az "elektronikus hirdetés közzétevője" fogalmát is, valamint meghatározza ezek felelősségét is a kéretlen elektronikus hirdetések kapcsán. Változtak továbbá a spam-küldéssel kapcsolatos hatósági eljárás szabályai. A módosítás szerint a kéretlen elektronikus hirdetés miatt a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalához lehet bejelentést tenni, amely az ún. elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás keretében vizsgálja meg a panaszt. A hatásköri változás következtében a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez már "csak" a kéretlen elektronikus hirdetéssel összefüggő gazdasági reklámtevékenységre vonatkozó szabályok megsértése miatt lehet fordulni. A Nemzeti Hírközlési Hatóság eljárásában elrendelheti a jogsértő állapot megszüntetését, megtilthatja a jogsértő magatartás további folytatását, valamint - ötvenezer forinttól ötszázezer forintig terjedő összegű - elektronikus kereskedelmi bírságot szabhat ki a jogsértőre. A spamet érintő fenti változásokon túlmenően a 2005. évi CLXXI. törvény még számos helyen módosította az eredeti jogszabályt, így például a magánjellegű közlés fogalma, az elektronikus szolgáltatások korlátozásának lehetősége, az értesítés-eltávolítási eljárás néhány szabálya, valamint a szabályozott szakmákra vonatkozó rendelkezések kapcsán. (JogiFórum.hu)
  (2005 ősz/tél)

  aki nem elégszik meg a bemásolt szöveggel, annak itt a forrás:
  adatvédelem << Marketingtételek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom ilyenkor mi történik, én csak megadtam az nhh-s címet, és a spammer cég címét egy feljelentő email-ben, és elküldtem.

  Az nhh nem kapta meg a levelet, de ezt a spammer cég ugye nem tudja, mert a címzés úgy néz ki, mintha megkapta volna.

  Csak párszor csináltam ilyet, de hatásos volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "igen, te feljelented a NHH-nal, ok megkerdezik (ha sikerul elerniuk) az adott ceget/szemelyt, hogy folytat(ott)-e illegalis spammelest.
  erre o azt valaszolja, hogy nem, ezek utan NHH atadja a TE ADATAIDAT (nev, cim, stb.) a spammelonek, teged pedig elmarasztal (es a spammer feljelenthet hitelrontasert, ragalmazasert, stb.)
  szoval egyenlore ez meg nem igazan jarhato alternativa."


  "mint irtam, mivel a mail felado cimsora hamisithato, igy azt nem fogadjak el bizonyitekkent.
  hanem megkerdezik a spammelot (elvegre jogallamban elunk), o nem fogja elismerni, hogy spammelt (vagy azt mondja, hogy xy idopontba TE regeltel a szolgaltatasukra), es innentol kezdve te vagy a hunyo.
  hup-on olvastam errol rengeteget, ha jol emlexem.

  Spammer szégyenfal

  "Szerző: t-bee
  Dátum: k, 2006-11-21 18:55"

  innentol erdemes olvasni"

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • http://www.nhh.hu/?id=hir&cid=1279&mid=969

  Eljárási lehetőségek spam esetén Ha Ön kéretlenül elektronikus hirdetést (spamet) kap, döntésétől függően különböző szervek előtt, különböző törvényi rendelkezések alapján van lehetősége eljárást indítani. Az eljárásokat egymástól függetlenül külön-külön, vagy akár egyszerre, egymás mellett is kezdeményezheti. [ ... ] A bejelentést levélben az NHH Hivatalának Ügyfélszolgálatán, illetve az NHH Informatikai Szabályozási Igazgatóságán, vagy e-mailben a spam-bejelentes@nhh.hu címen teheti meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akkor elmesélném, hogy én is cetthez hasonlóan, bár kevésbé hivatalosan szoktam egyénilieg válaszolni minden magyar általam spamnak minősitett levélre függetlenül attól hogy továbbküldős bäromság, avagy reklám. télen azért volt egy makacs cég, azt hiszem biztositást árult nem tudom beirhatom-e a nevét L . na kértem tőlük szépen, kértem csúnyán, mindenhogy hogy ugyan már ne küldjenek leveleket, mert ha éppen biztositást suzeretnék kötni, akkor is lejáratták maár magukat előttem. de a levelek csak érkeztek minden nap. aztán küldtem egy figyelmeztető levelet, hogy van egy e-mail szerverem, és ha nem szállnak le rólam, akkor bizony felülkerekedek lustaságomon, és küldök én is párezer levelet. válaszként két újabb reklám jött. lehet hogy brute forcenak tűnik, de tényleg megirtam, elsőre mondom nem cseszek ki velük nagyon, elzavartam 50 levelet amiben elküldtem melegebb éghajlatra mindenkit. féltem is hogy elégnek találják-e az 50-es számot, nem-e kellene megtoldanom még vagy két nullával. de végülis minden jól alakult, soha többé nem hallottam felőlük. ez a tipikus "akkor élhetsz békében ha van annyi fegyvered amennyivel mindenki mást megölhetsz" dolog. de ilyen sokáig egyszer fajult csak, elég szokott lenni a személyes hangvételű egyéni válaszhülyeség
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát, az főleg kortól, illetve az általam elfogyasztott sörök mennyiségétől is függ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Ajándékként azt az anyukás ravatalos szolgáltatást is mellékelném, a linkelt megfogalmazásban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem van egy tuti megoldásom. Minden magyar spam-re válaszolok a következő sablon levéllel. Természetesen a levélben az adott cég elérhetőségeit, és a figyelt string-et mindig lecserélem az aktuálisra. Eddig még bevált, egy esetben sem kaptam onnan újra levelet:

  "Tisztelt kimoderált Spammelő kimoderált kimoderált!

  Örömmel vettük jelentkezését a kiemelt ügyfeleknek szánt szolgáltatásunkra! (A szolgáltatásunkat bármilyen olyan levéllel rendeli meg, amely a hatályos MO-i trv.-ek alapján spam-nek minősül, így az Ön előző levele megrendelésnek minősült.) A spam-nek minősítés feltétele:

  "14. § (1) Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás felhasználásával küldött reklámnak világosan és egyértelműen azonosíthatónak kell lennie, amint az hozzáférhetővé válik az igénybevevő számára. Kizárólag az igénybevevő egyértelmű, előzetes hozzájárulásával küldhető elektronikus úton, levelezés során reklám." (2001. evi CVIII. törvény 14. paragrafusának 1.bekezdése)

  Az Ön által megrendelt szolgáltatás kezdetét bármilyen olyan elektronikus levéllel aktiválhatja ezután, amely tartalmazza a bet-at-home.com és/vagy utalvány stringeket, függetlenül attól, hogy ki a feladója a levélnek, vagy milyen spam robottal küldi.

  Az Ön által az előző levelével megrendelt szolgáltatás a "kéremküldjeneknekemnapi10000kéretlenemailtmertszeretném" nevű szolgáltatási csomagunkba tartozik, melynek napi díja 25000 usa dollár (az árváltoztatás jogát pozitív irányban bármikor fenntartjuk).

  Az Ön által megrendelt szolgáltatásról leiratkozni nem lehetséges!

  Amennyiben nem kívánja az Ön által igényelt szolgáltatást igénybe venni, csupán annyi a dolga, hogy semmilyen témában nem ír nekünk a továbbiakban, így a szolgáltatásunk sem kerül aktiválásra. (Ténylegesen számlázásra csak minden teljesített nap kerül.)

  Az Önök számlázási adatai:

  bet-at-home.com
  Malta Ltd.
  Office M5, Block 12
  Tigne Place, Tigne Street
  Sliema SLM 15
  Malta

  Tisztelettel:

  Jónás Gergő okl. Informatikus mérnök
  URL: http:\jonas.gergo.googlepages.com
  "
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magyarországon én már nem lepődök meg semmin
  torrentek virágoznak, hubok száma is egyre nő, van kb 50 szervezet ezek ellen mégsem tesznek semmit, ellenben jó sok lóvét elpakolnak zsebre a semmiért...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jogállamfélében élünk, de azért egy magánszemély és egy bank érdekérvényesítő képessége egészen más.

  Viszont a spammer megszorongatható, ha a jogszabály lehetőséget ad a címlista forrásának felmutattatására. Ha erre vagy hasonlóra nincs lehetőség akkor persze még indítható polgári per, de ennyire asszem senki nem ér rá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen, ha tied az ip, de a te gepedet is megtortek, es csak ugropontnak hasznaltak az otp-s hackeleshez, akkor nem teged fognak (remelhetoleg) lecsukni evekre.
  de ilyen perben meg nem szuletett szvsz itthon jogeros itelet.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jaaa... lol... ilyen alapon ha az én ip címemről feltörik az OTP szervereit, és kijönnek, akkor csak annyit mondok, hogy nem én ültem a gépnél a kérdéses időpontban ?
  ez azért nem ilyen egyszerű...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mint irtam, mivel a mail felado cimsora hamisithato, igy azt nem fogadjak el bizonyitekkent.
  hanem megkerdezik a spammelot (elvegre jogallamban elunk), o nem fogja elismerni, hogy spammelt (vagy azt mondja, hogy xy idopontba TE regeltel a szolgaltatasukra), es innentol kezdve te vagy a hunyo.
  hup-on olvastam errol rengeteget, ha jol emlexem.

  hup

  "Szerző: t-bee
  Dátum: k, 2006-11-21 18:55"
  innentol erdemes olvasni

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és talán annyiból jobb a helyzetem, hogy nekem van bizonyítékom

  Vigyázz! Azért ilyet csak akkor jelents ki, ha nem ész nélkül pipálod ki a "szabályokat elolvastam és egyetértek" pipát a regisztrációknál. Sok okosság lehet benne .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • erre o azt valaszolja, hogy nem, ezek utan NHH atadja a TE ADATAIDAT (nev, cim, stb.) a spammelonek, teged pedig elmarasztal (es a spammer feljelenthet hitelrontasert, ragalmazasert, stb.)


  én meg feljelentem jogosulatlan mailcímemre történő hírlevelekért... és talán annyiból jobb a helyzetem, hogy nekem van bizonyítékom...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor marad az én megoldásom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen, te feljelented a NHH-nal, ok megkerdezik (ha sikerul elerniuk) az adott ceget/szemelyt, hogy folytat(ott)-e illegalis spammelest.
  erre o azt valaszolja, hogy nem, ezek utan NHH atadja a TE ADATAIDAT (nev, cim, stb.) a spammelonek, teged pedig elmarasztal (es a spammer feljelenthet hitelrontasert, ragalmazasert, stb.)
  szoval egyenlore ez meg nem igazan jarhato alternativa.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  Nyalmerek a nyalvánost míllistát azon értetik, hogy összelopkodják a html odalakró. Nem ám megadni a mílcímet, mert ...
  Azis a nyalvánost míllistát bővítti, hogy proba-perre nyomassák, pl. a freemailka ilyen, a buta-forc emaileket (mertha mán nem dobja leee, akkor Ő a nyalmer, nyilvánossá teszi).
  Lóvé keresés minden áron/árun.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • istenzsír... amúgy el szoktam küldeni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs olyan hogy nyilvános email címjegyzék (max. amit a botok összeszedtek a netről, de azt meg nem lehet reklámcélra használni). Minden reklám/spam/stb levélre mindenkinek magának kell feliratkoznia.

  2001. évi CVIII. törvény 14.paragrafusának 1. bekezdése:

  14. § (1) Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás felhasználásával küldött reklámnak világosan és egyértelműen azonosíthatónak kell lennie, amint az hozzáférhetővé válik az igénybevevő számára. Kizárólag az igénybevevő egyértelmű,
  előzetes hozzájárulásával küldhető elektronikus úton, levelezés során reklám.


  Ezen még 2005-ben szigorítottak egy kicsit (SMS,MMS-re is igaz már). A lényeg az, hogy a hozzájárulást kérő email is reklámnak minősül, szóval ezek sem legálisak. Ezeket szépen el kell küldeni a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalához, ők felügyeleti eljárást indítanak a spammer ellen (500eFt a kiszabható bírság teteje)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a tecsó meg a madarastecsó spamnek sem örülök. Kéne egyszer egy rítuális boltkatalógus égetést csinálni. Vagy ami sokkal jobb: összegyűjteni pár teherautónyi ilyen reklámújságot, és éjjel leborítani egy utánfutónyit minden egyes áruház parkolójában. Vagy a bejárat elé, és jól szétteríteni, hogy minél tovább tartson összeszedni meg ellapátolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legtöbb hazai cég által küldött spamnél (tehát ahol a reply-to címre küldött leveleket egy roboton kívül más is olvassa) működik egy remek módszer, ami a küldő anyukájával van összefüggésben. Néhány példa:

  Általam alkalmazva
  Örök klasszikus

  De ugyanezt szoktam eljátszani iwiw-en is, aztán figyelem a rendszerüzenetek között, hogy mikor törli a küldő a kapcsolatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azért kiváncsi lennék, hogy ez a címjegyzék hol található.

  Hívd fel a céget és kérdezd meg tőlük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem eddig ez a kedvenc spam-em (átjutott a spam szűrőn!):

  From: Junior Snyder [mailto:Corinth'sdisinformation@hawkeyesrule.com] Sent: Friday, March 23, 2007 8:52 PM To: ... Subject: anti-spammers are lamers subj regards, spammer.

  Ennek legalább van humora (bár értelme nem sok )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értelek benneteket.
  Nekem nap mint nap teletömik mindenféle TECSÓ meg MACSÓ "reklámszaharral" a postaládámat.
  Amellett, hogy szvsz ez ugyanúgy spam mint az emil - leven hogy a halal se kérte -, ráadásul még a környezetet is szennyezi.

  És mit tesz ilyenkor az átlag polgár?
  Megfogja és kidobja a szemétbe... az emilnél meg egy jó spamszűrő még el is végzi helyetted..

  Ja hogy esetleg nem spamot is kidob... de vajon hány leveledet/képeslapodat, neadj isten számládat dobtad ki, amikor összefogtad a postaladadban azzal a sok szeméttel..

  Szóval, amig a spam egzik formájának örülsz, a masiknak meg nem, addig nem igazán várható javulás..

  Ez van.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én meg iylen emailt kaptam, már nem is egyet:

  Tisztelt Címzett,

  Szeretném eladásra felkínálni az összeállított,
  de nem használt email címlistámat, mely 90.000
  magyarországi vállalkozás, valamint
  280.000 magánszemély elérhetoségét jelenti,
  valamint tudok adni kiküldo szoftvert, mellyel
  hírleveleit 15.000 email/ óra sebességgel tudja eljuttatni a
  címzettekhez.

  Ezt a címlistát egy hónappal ezelott állítottuk
  össze, azonban végül nem került felhasználásra, ezért adom el
  kedvezo áron.

  Érdeklodése esetén várom kérdéseit, és részletes
  tájékoztatót küldök.

  Tisztelettel: xy



  Na szerintem meg ez a meredek...
  Talán innen van a nyilvános címlista...

  üdv
  JeeDay
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd