Hekker trükkök, Windows trükkök

Ez a téma lezárásra került a moderátor által.
Hekker trükkök, Windows trükkök
2004-01-01T22:45:02+01:00
2007-10-07T21:21:00+02:00
2022-10-30T06:55:32+01:00
 • de mondom, bezártam, majd megnyitottam ugyanazt a weblapot és láss csodát, memóriahasználat ötödére, hatodára esett vissza. aztán úgy hagytam ismét, és elkezdte szépen zabálni a memóriát megint... ez bug vagy feature?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Túl nagy kérés fogalmazol meg a Microsoftos programokkal szemben. Azt ajánlom amit lehet korlátozz le benne az Internetbeállítások menüpont alatt, vagy ami még jobb használj FireFoxot!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az ATM-ek 50-60%-án OS/2 fut... Láttam egyszer egy telepítést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • na, mélyen tisztelt hekkerek, hekkeljétek meg nekem az internet explore 6osomat mert amit művel az... lásd alul a képet.

  sztori: egyszercsak aszondja a windóz, kevés neki a virtuális memória és megnöveli a lapozófájl méretét. mondom mé, és hamar nyomtam egy ctrl-alt-delete szuperkombinációt. és azt láttam amit ti a képen.közel egy giga a mamóriában, mondom mé? becsuktam az egyetlen erőforrásigényes programot, az explorert, és láss csodát, hogy visszaesett... mondom mé? - na ekkor jöttem ide...
  ja igen, az illető weblap éjfél óta nyitva van, vagy tán kicsit régebb óta, automatikusan frissül időnként, de hogy emiatt miért zabál ennyi memóriát, az érthetetlen
  nem lehetne beszúrni egy ilyen programrészletet:
  if bazisokmemóriátettemmeg then elnézéstkérekafelhasználótol kijavitomahibámat else folytatomamunkát

  de a miért tényleg érdekelne!
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • ( Különösen az első hét, első hétfő LOL )

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • firefoxxal meg nyomtam 3 ESC-et.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah, hogy ez lett volna a lényeg... Nekem 9-es Operával csak kétszer mutatja meg a popup üzenetet, aztán marad az üres oldal. Csodálkoztam is, hogy mi a hekkerség ezen
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezeken a végtelen alerteken jókat nevetek, hiszen Opera alatt egy kattal megszakad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • ne nézd meg elirtam valamit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Leüthetlek pajtás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha nagyanyámnak farka lenne, ő lenne a nagyapám.

  úgy látom, nem csak én nem válaszoltam eddig. tőlem legalább linket kaptál, hogy hol tedd fel az itt off-topic kérdésedet.

  ne szomorkodj, látod, a többiek is milyen vidámak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon jó
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha igazad lenne, akkor nem irtal volna semmit, es hagytad volna a kerdesemet a sutba, de nem ezt tetted

  sajnalom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [off]
  Börtönnapló

  1. hét
  Hétfő
  Bevittek az előzetesbe. Van itt néhány nagydarab, tetovált rab. Főleg gyilkosok és rablógyilkosok. Elmondtam, hogy nálam találtak egy másolt Corel Draw-t. Elsápadtak, majd tisztelettel arrébb húzódtak. Az egyik felajánlotta, hogy szívesen kitisztítja majd a cipőmet, ha igényt tartok rá. Talán nem is lesz itt annyira rossz.

  Kedd
  Beszélgettem a cellatársaimmal. Az egyik gyilkos elmondta, hogy 5 évet is kaphat, de lehet hogy 3 év múlva szabadon engedik mert hirtelen felindulásból ölt. A másik ittasan elütött egy asszonyt, 3 évet kaphat, de lehet hogy 2 év múlva elengedik, mert a nő szabálytalanul közlekedett. Mondtam, hogy a másolt Corel Draw miatt 8 évet is kaphatok, de lehet hogy leviszik 7 évre, mert a saját gyári példányomról készített biztonsági másolat volt.

  Szerda
  Ma kihallgattak a rendőrök. Azt mondták, bizonyítsam be az eredeti CD-vel hogy a Corel az enyém volt. Mondtam hogy a Corel 2, amit nálam találtak, csak diskeken jelent meg, ezért is másoltam CD-re. Azt mondták ne próbáljak trükközni, ők okos rendőrök, "Mink to-vább-kép- zé-sen is vó-tunk" (így mondták) és tudják, hogy minden program CD-n jelenik meg.
  Végem van.

  Csütörtök
  Kínozni kezdtek!
  Behoztak egy számítógépet, a hóhér a szemem láttára leszedte róla a Linuxot, és felrakta rá a Windowst!

  Péntek
  Tovább kínoznak! Arra kényszerítettek, hogy Windows 95-öt telepítsek! 3, 5"-es diskekről!

  2. hét
  Hétfő
  Miután látták, hogy nem török meg, magánzárkába tettek. Nem én vagyok a zárka első lakója. Van itt egy falhoz láncolt csontváz, a kezében néhány Polimer kazettával. Manic Miner, Jetpac, The Hobbit, ilyesmik vannak ceruzával ráírva. A falra valaki körömmel néhány Photoshop serial numbert kapart. Az utolsót már nem tudta befejezni... Ma éjszaka megjelent a csontváz szelleme. Dömötör Flatline a neve. ZX Spectrumos kazettákat másolt dupla kazettás magnón, ezért zárták el, aztán itt felejtették és éhen halt. Azóta itt kísért.

  Kedd
  Bejött az ügyvédem. Azt mondta, a szerzői és a szomszédos jogok megsértésével vádolnak. Megkért, áruljam el neki, mit szereztem a szomszédomtól és mivel sértettem meg a jogait. Nem tudom, hogy az ügyvéd mennyire felkészült a témában, de rossz előérzetem van.

  Szerda
  Elkészült a szakértői jelentés. Egymillió forintos anyagi kárt okoztam a másolt programok szekrényben való tárolásával, további kétmillió forintos erkölcsi kárt pedig azzal, hogy ezeket a gondos munkával készített programokat csúnya, összefirkált CD-ken tartottam. A szakértő szerint a lopott könyvelőprogrammal akár a maffiának is könyvelhettem. Ha nem tudom bebizonyítani hogy ezt nem tettem, leültetnek. Hogy lehet bebizonyítani, hogy valamit az ember nem tett meg?

  Csütörtök
  Olvasgatom tovább a szakértői jelentést. Az Adobe Acrobat-ot 15.000 forintos kárként sorolta be. Ez egy ingyenes program, de a szakértő odaírta mellé, hogy ha nem az lenne, szerinte én akkor is elloptam volna, ezért tüntette fel kárként. A szakértő talált néhány bitet a winchesteremen, ami őt távolról a Windows Notepad utolsó néhány bájtjára emlékeztette. Azt írta, ez alapján biztos hogy loptam a Notepad-ot is, a Windows-t is, és ha magamnak loptam, akkor biztos másoknak is, ezért a kár mintegy 50 millió forint. Egy freeware játékot álcázott szövegszerkesztőnek minősített, mert hosszas munka után rájött, hogy a toplistába be tudja gépelni a nevét.

  Péntek
  Kopogást hallottam a zárka falán. Rájöttem, hogy valaki a Linux kernel binaris kódját kopogja. Válaszoltam neki, és most hexaban kopogva beszélgetünk. Ő is CD-k miatt ül. Smiley-kat hogyan lehet hexadecimalisan kódolni? Egyre többen szállnak be a kopogós levelezésbe. Most már levelezési listaként kopogunk. Dömötör lett a mailer daemon.
  [/off]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Arról, hogy az ilyesmit talán a pcforum.hu-n lenne érdemes megkérdezni, ha csak nem az a kérdésed, hogy hogyan tudnál olyan programot írni, amivel ezt a problémát tudod megoldani. (Mondjuk teljesen lényegtelen, mert akkor meg azért kapnál beszólást -jogosan-, mert nem használod a forráskód-gombot, vagy mert nem is írtál saját kódot, csak várod a megoldást, stb.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem ismeretlen előttem a cikkben írtak, abban az időben ez elég nagy port fel az USÁ-ban, illetve a briteknél. Mo-n is sok ATM-en fut Win, csak a magyar bankoknál az ATM-es hálózatok jobban el vannak választva az egyéb számítógépes rendszerektől, ezért nem okozott idehaza a pénzintézeteknek nagyobb fejfájást ez a tény.

  @sonka_vac: A Pentagonban rengeteg os-t használnak, több gépen bizony Windows fut. Az MS a haditengerészetnél is nyert tavaly egy nagy tendert... Viszont a szerverek nagy része inkább vmilyen BSD változatot futtatott elég sokáig, a DARPA finanszírozta is az OpenBSD projektet elég sokáig (a DARPA égisze alatt fejlesztették ki a TCP/IP-t is). Most meg egy Hydra nevű os fejlesztését támogatják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello! Kicsit visszaolvastam, hogy a pentagon valószinű nem windows-t használ, azért az érdekelne, hogy mit! Talán saját oprendszert fejlesztettek ki?

  edit: Ja, ha annyira hackerkedni akar a gyerek, akkor keressen rá: "hacker black book". Meg volt régen egy oldal, splintersecurity.com, azon volt egy csomo e-mail bomber, brute forcer, meg hasonló játékok. Azt hiszem ez az oldal már megszűnt sajnos
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor érdemes a cikk állításait összevetni ezzel a cikkel. (Persze ez nem cáfolja, hogy Win futna rajta, de ez itt nem Amerika, pár évvel le lehetünk még maradva.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Na, ezt eddig nem olvastam. Hát....akkor már kezdem érteni
  Igazából nem is tudok mit mondani rá, nekem eddig nem tűnt fel. Legalábbis a kedvenc automatámon..Igaz, amennyiszer nekem "oda lehet járulni"

  Edit: alaposabban átolvasva, így már érthetőbb. Mondjuk, otthoni munkára - már fejlesztésre - én sem W2k-t vagy XP -t szeretek használni, csak ha nagyon kell. Otthon is NT van, sk lebutítva..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • http://www.wired.com/news/technology/0,1282,60497,00.html

  Elég nagy a valószínűsége, hogy a kedvenc ATM-eden is win fut!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát Ivn postja után már kezdem hinni, hogy mégis Windows..
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Én még nem... Te nyertél!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Edit: Szvsz azon nem is Windows fut....


  Láttam már bankomaton kék képernyőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • DOS?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát én inkább mellőzném a megosztást. Ugyan szeretném, ha kicsit hűvösebb lenne, de nem annyival és annyi időre ...

  sarki_roka ha megoldod, akkor a haverod "kisérőzenekara" pénzfelvételkor a helyi kapitányság lesz...
  Bár lennének erre jelöltjeim...

  Edit: Szvsz azon nem is Windows fut....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • alig birtam ki hogy ne tegyek de mégse, hátha valaki télleg megszán és megdob egy ilyennel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha sikerült okvetlenül osszátok meg velünk a módszert
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ilyenkor mindig tegyel a vegere egy smiley-t, mert a vegen meg azt hisszuk, hogy komolyan gondolod. :)

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd