PocketPC2002 op alá fejlesztői környezetet?
2007-02-25T11:26:24+01:00
2007-02-25T20:31:41+01:00
2022-07-26T11:36:17+02:00
 • Na.
  Ezek szuperok!

  PC-n fejlesztek rá már most is, de ha valamikor útközben jön valami ihlet, akkor jól jönne valami, amivel gyorsan próbálhatom is.

  Vagy ha csak valamit számolni kell, sokszor egyszerűbb egy bonyolultabb számolást kódban megcsinálni, mint számológéppel...

  Szóval nem release build-ekre kéne a fordító...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PC-s fejlesztéshez:

  Én mindenképp a visual studio 2005-öt ajánlom, ha hozzáférsz (express változat sajnos nem jó). Ezen kívül .net alkalmazásokat lehet fejleszteni a SharpDevelop segítségével is, bár mikor utoljára néztem 2 hónapja még nagyon beta volt a dolog.
  Az Embedded Visual Basic-et nem javaslom, mivel WM2003-ra már csak utólag telepíthető a runtime, WM5-ön pedig hivatalosan nem támogatott.
  Az Emdedded Visual C++ 3 és 4 pedig Visual C++ 6.0 származékok, annak minden hátrányával együtt (nevetséges "form" designer, szabványtól eltérő c++ nyelvjárás, rengeteg bug, a 3.0-s verzióban ráadásul nincs sem RTTI, sem STL). EVC 4 és Visual C++ 2005 esetén kell ugyan egy kis trükk, hogy a programjaid fussanak PocketPC 2002-n, de ez a kis trükk megtalálható sok helyen a neten (néhány szimbólumot kell megfelelően definiálni és a linkert helyesen konfigurálni). Debugolni így nem fogsz tudni a gépeden, de WM2003 és WM5 emulátor van az SDK-ban.

  PocketPC-n:
  Van VBScript, erre épül pl. a GameWrite, ezzel mint neve is mutatja egyszerűbb 2D-s játékokat lehet készíteni. Ezen kívül van PocketGCC, a yahoo groupok között megtalálod, de sajnos a fejlesztése leállt, régi GCC-re épül, nagyon lassú.
  Kicsivel jobb választás a Pocket C#, az IDE ugyan csak kódszerkesztésre és fordításra jó (nuku debugger vagy form designer), de ezzel már elég gyorsan lehet dolgozni.
  Van még PocketC, de elég gagyi, interpreteres, a C nyelvnek csak egy szeletét implementálja és ráadásul még fizetős is.
  A fentiek megtalálod egy kis keresgéléssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mellékesen nincs valamilyen olyan fordító, ami magán a pocketpc-n fut?
  Szóval hogy ott tudom írni a programot, és futtatni...
  Elég lenne bármilyen script interpreter...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • eMbedded Visual Tools 3.0 és Pocket PC 2002 SDK kell neked. Mindkettő letölthető a microsoft oldaláról. Vagy c++ vagy visual basicben tudsz fejleszteni (én a c++-t ajánlom ;))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Visual basic.NET vagy c#! A PPC2002-n csak az 1-es compact framwork fut. Visual studio 2005-el is tudsz rá fejleszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!!

  Eddig pascalban, delphiben, és Visual basicben programoztam, most szeretnék belekóstolni valami másba. Most vettem egy Hp Pda-t amin Pocket PC 2002 van. Erre milyen nyelven, milyen fejlesztő környezetben tudok progit írni????
  Ha tudtok valami Pascal szintűt, az lenne a legjobb, de végül is jöhet bármi.

  Előre is köszi a segítséget.
  Géza
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd