Java programírás OPEN SOURCE
2003-12-24T03:46:48+01:00
2003-12-24T16:30:56+01:00
2022-06-28T23:15:26+02:00
 • Kedves Finrod és dshk!

  Látom, vagy olvasni nem tudtok, vagy a felfogásotok lassú, vagy csak kötekedni akartok.
  1., TXT formában nem lehet (színes) táblázatot beilleszetni, ami rettenetesen fotnos volt a prezentációhoz, vagyis a program kinézetének megjelenítéséhez.
  2., Már említettem, hogy nem az ÁFA számítás mikéntjét, hanem a program működését és kinézetét találtam ki, tudod, hol milyen gombok, milyen műveletre, milyen eseménynek kell történnie.
  3., Ha nincsenek ötletek, nincsen mit megvalósítani.
  4., Amíg Ti a kötekeséssel voltatok elfoglalva, addig már ketten elkészítették a progit, amit ezúton is külön köszönök nekik! Hamarosan megírom, melyik oldalakról tudjátok letölteni.

  Köszönöm a kedves hozzászólásokat!

  Boldog karácsonyt!

  Béla
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd meg a BSD/Apache és a GPL liszenszeket, mint alaptípusokat, itt van még jópár:
  www.opensource.org/licenses
  és ne próbálj meg saját magad teljesen újat kitalálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugye ezzel most nem azt akarod mondani, hogy a Staroffice nem kepes sima kutya kozonseges txt fileba menteni?

  Ami az otletet meg az 50%-ot illeti:

  1. Ha egy program elkeszitesehez az otlet tobb mint 50%-ot kepviselne, sokkal tobb program lenne keszen, sokkal tobb mindenre, mint az mostanaban van. Ezen gondolkozz el. Ha szerinted annyiba telik megcsinalni egy programot, mint kitalalni hogy mi legyen benne, akkor jo szorakozast, biztos 5 perc alatt kesz leszel.

  2. Csatlakoznek tenegrihez, miszerint az afa szamitas mikentjet a sajatodnak tulajdonitani kisse messze all a korrektsegtol.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia tengeri!

  Ismételni tudom önmagam, hogy egyrészt nem égetően sürgős probléma, csak most jutott eszemebe és most volt időm foglalkozni vele, másrészt pedig tudom, hogy van számológép a telefonon, és azzal is elvégezhető a művelet (és el is tudom végezni), de így egyszerűbb a dolog. Ha így közelítjük meg a dolgokat, akkor például semmi értelmük az excel tábláknak, mert számológéppel manuálisan is elvégezhetők a számítási műveletek.
  Ami a saját ötletem az egészből, az a program kinézete és működése (mikor, mi kötvetkezik), semmmi más. Sorry, ha félreérthető volt a szöveg.

  Üdv.:

  Béla

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért baj az, hogy karácsonykor volt csak időm leírni az ötletemet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Finrod!

  Azért pdf-ben raktam fel az anyagot, mert nyílt forráskódú (!) szövegszerkesztővel készítettem (StarOffice 5.2) az anyagot, így az eredeti *.sdw kirtejesztésű fájlt még kevesebben tudnák megnyitni. Próbáltam átkonvertálni a StarOffice-szal *.doc formátumba, de akkor nem úgy nézett volna ki, ahogyan én akartam. Különben nem vagyok rosszindulatú dolgok terjesztője, bár gondolom nem erre akartál célozni.
  A jogi dolgokat annyira nem vágom és eddig még nem is csináltam ilyet. Az a dolog lényege, hogy az ötltemet, ami legalább 50 %-ot képvisel a végtermék árából INGYENESEN bocsátom azon feljesztők rendelkezésére, akik szintén a fejlődést biztosító nyílt forráskód elkötelezett hívei.
  Különben nem azt kértem, hogy mindenki és, hogy most azonnal essen neki ennek a feladatnak, hanem azt, ha valaki ráér és lát benne fantáziát, akkor segítsen. Ha senki sem fogja megcsinálni, akkor sem leszek szomorú, mert legalább megpróbáltam.
  Megírnám én is a progit, de a proramozás gyakorlati részét (program nyelvek)nem vágom, viszont elméletet értem.

  Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!

  Béla
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szeretnék ünneprontó lenni, főleg így karácsonykor (egyébként boldog karácsonyt neked is ), de nem sok értelmét látom ekkora feneket keríteni a problémának. Egyrészt ha már olyan telefonokra szánod, amik tudnak java-t futtatni, akkor azokon van számológép (meg még az olyanokon is, amik nem ismerik a java-t) és azzal kiszámolni az ÁFA-t nem kerül semmivel sem több gombnyomásba, mint elindítani ezt az ÁFA számítót, mászkálgatni a menüjében, stb. Kb. ilyen erővel készíthetnék egy-egy külön "Kettővel szorzó", "15-tel szorzó" vagy "Felező" programot, esetleg ezeket egybevonva egy multifunkciós "2-vel, 15-tel szorzó és felező" szoftvert, amit kibővíthetünk az előre rögzítetteken kívül egy szabadon megadható szorzószámmal is, és akkor kapnk egy univerzális "szorzó" programot. Sőt, ha ezt a többi alapművelettel is kiegészítjük, akkor már majdnem eljutottunk a telefonok számológépéig (csak még mindig nem tud a program annyit, mint azok ).
  Másrészt pedig eléggé túlzás hogy magadnak követeled egy a mindennapi életben hosszú évek óta emberek milliói által alkalmazott módszer és eljárás (vegyük csak a szűkebbet: szoftveres, számítógéppel történő ÁFA számítás - ebben beletartoznak a számológépek, a számlázóprogramok, stb-k is) "ötletének" szerzői jogát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja es meg egy valami.

  Nem igazan ertem, miert PDF-be tetted, mikor egy sima TXT file is megtenne.

  Igy az ember ketszer is meggondolja, mielott rakattint, mert hogy mi van, ha az a pdf file nem is azt tartalmazza, amit leirtal, hanem valami rosszindulatu kodot. Volt mar ilyesmire pelda pdf-ben is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Bela!

  Szeretnem egyket dologra felhivni a figyelmedet.

  Az otletgazdanak olyan jogai vannak, amiket alairt szerzodesben kikotott maganak. Nem hiszem, hogy barmilyen formaban alairtal volna szerzodest barmelyik fejlesztovel, aki esetleg felhasznalja az otleteidet miutan elolvasta ezt a filet.

  Anelkul amit irtal, az csak pusztaba kialtott szo, amit mas esetleg meghallott.
  Szoval a fileban leirt korlatozasaidrol szerintem nyugodtan elfelejtkezhetsz, barki is fogja megcsinalni.

  Mellesleg kisse erdekesnek is tartom, hogy valaki barki meg akarja szabni egy program irojanak, hogy milyen feltetelekkel terjeszti a 100% sajat keszitesu programjat, fuggetlenul attol, hogy honnan is az otlet.

  Masodszor, elnezest az esetleges (remelhetoleg) alaptalan gyanusitgatasert, de a szoveg amit a level vegere irtal, nagyon is gyanus, mivel az addig oke, hogy nem jarul hozza a penzert terjeszteshez, de sehol nem irja hogy TE nem terjesztened az eredmenyt penzert (felteve hogy a licenc lehetove teszi).

  Szoval, talan el kene donteni, hogy kersz, vagy kovetelozol. Keresbe nem szoktak jogi kinezetu szovegeket tenni, meg egyaltalan, kikotni, hogy mihez jarulsz hozza, es mihez nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • karácsonykor ?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Open source hívek figyelem!

  A segítségeteket szereném kérni egy picike java, open source program megírásában.
  Betömörítettem a gondolataimat egy pdf formátumú doksiba: íme

  Köszönettel:
  Béla, Veszprém
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd