Gartner: nem lesz időben kész a Longhorn
2003-12-15T14:40:50+01:00
2003-12-18T10:33:52+01:00
2022-07-19T05:53:01+02:00
 • Ahogy gondolod...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Konkretumok nelkul ezek megalapozatlan velemenyek, ures osszeeskuves elmeletek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért, mert a spcifikáció szerint túlmennek azok a szinten, amit még támogatok. A rendőrség még nem ment túl ezen a szinten.

  A RIAA felé hirtelen nem tudok alátámasztó nyilatkozatot adni... ha tényleg érdekel, nézz utána... az már biztos, hogy felhasználják másolásvédelemre, és az is biztos, hogy ingyen nem osztogatják az engedélyeket... ergo, ha saját számot akarsz terjeszteni akármilyen digitális formában, akkor fizetned kell érte, hogy ezt megtehesd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Namost, a TCPA irányában azért rugózik a RIAA és a többi zenei jogvédő szervezet, mert egyszerűen nem tudnál olyan koncertet adni, ahol az ő tudtuk nélkül adsz elő számokat."

  Ez pedig ala kene tamasztani autentikus infoval.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A rendőrséget támogatom, egészen addig [...]"

  Ez az egeszseges hozzaallas, akkor a Palladiumhoz miert nem igy allsz hozza?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A rendőrséget támogatom egy bizonyos határig (vö. jogállam - rendőrállam). A társadalmi szervezetek és az egyházak nem tudom miért vannak megemlítve. A tudományt és az ideológiák szintén. De ha kifejted bővebben, akkor talán megértem, hogy miért soroltad ide ezeket.

  A rendőrséget támogatom, egészen addig, amíg nem akar egy unatkozó rendőr a levelezésemben turkálni. A szerzői jogot is támogatom, egészen addig, amíg nem akar egy BB (Artisjus) felettem dönteni, hogy nekem mi a jó. Adok erre az utóbbira egy példát. Egy zenekar koncertet adott a _saját_ számaiból. Engedélyt kell rá kérni az Artisjustól, tételes listával vagy átalánnyal, hogy adhatsz koncertet. Be kell csengetni egy összeget nekik, hogy előadást tarthass. Semmi gond, a probléma ott kezdődött, hogy az Artisjustól a befizetett összeg töredékét kapták vissza (pedig a saját számaikat játszották, így a teljes _általuk_ befizetett összeg őket illetné meg). Namost, a TCPA irányában azért rugózik a RIAA és a többi zenei jogvédő szervezet, mert egyszerűen nem tudnál olyan koncertet adni, ahol az ő tudtuk nélkül adsz elő számokat. Sőt, a szoftverekre is ezt szerené sok-sok gyártó. Akár úgy is, hogy a saját programod után is fizetsz, oszt majd visszakapod a felét a harmadának.

  A baj továbbá az, hogy a papírt, a tollat, illetve az akusztikus eszközöket még nem tudják megvédeni... de ez a digitális világban nem számít majd... igazából sok társadalomtudós és szociólógus szerint ez a világ lesz az, amely visszaveti az emberiséget... minden tekintetben. Ám legyen, akkor majd nem programozással és informatikával fogok foglalkozni, hanem fával és vésővel... talán boldogabb is leszek... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezekszerint nem tamogatod a rendorseget, semmifele tarsadalmi szervezetet, az egyhazakat plane, a tudomanyt messze eliteled, a kulonfele ideologakkal egyetemben?

  Hiszen ezekben ugyanugy megvan a visszaeles lehetosege.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs összeesküvés elmélet.

  Egyszerű logika. Ha a TCPA képes arra, hogy kizárhass másokat a levelezésedből, akkor az USA kormánya biztos tesz bele (hardveres) kiskaput. Lévén most élik a terroristaellenes korszakukat. Ha van benne kiskapu, akkor pont arra nem jó, amire kitalálták. Főleg, ha kiderül a kiskapu használati lehetősége. Akkor pedig csak az nem fog beleolvasni a levelezésedbe, aki nem akar.

  Továbbá a RIAA lobbizik a TCPA használatáért. Nem titkolják, hogy mi okból.

  Namost, ezek mellett nálam már lehet bármilyen előnye: nem fogom támogatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Neked lehet, hogy eltörpül a jelentősége annak, hogy a BB belenéz(het) a személyes dolgaidba

  Errol pedig Testla energiaforrasa jut az eszembe:)

  Osszeeskuves elmelet.


  Nem igazan latom, hogy miert. Sajnos ez a veszely jelenleg is fennall, azt futtat a Microsoft a gepeden amit akar, ha a Win2k SP3 van rajta, es be van kapcsolva az automatic update, es meg csak felelossegre se vonhatod (es meg csak eszre se veszed).

  Ismered a mondast, attol, hogy paranoias vagy, nem biztos, hogy nem akarnak elkapni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek mi koze a unixhoz meg a windowshoz? A Palladiumot ugyanugy lehetne unixon is implementalni, attol meg ugyanazok a rossz dolgok benne maradnak.

  A Palladiumban se a technikai jo a gondom, hanem az, amivel vissza lehet elni, es hogy olyan cegek kezeben van az ellenorzes, akik tobbszor is peldajat adtak, hogy amivel csak lehet, visszaelnek.

  Ami az atomenergiat illeti, en mellette vagyok, ha normalisan kezelik. De ne ugy mint Csernobilban, ahol politikai okokbol olyan dolgokra utasitottak a szemelyzetet, amit technikailag nem voltak kepesek utana megoldani.

  Es persze ne sporoljak el a penzt a kiegett futoelemek biztonsagos elhelyezesetol, es ne egy udvarba rakjak le a futoelemeket.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Neked lehet, hogy eltörpül a jelentősége annak, hogy a BB belenéz(het) a személyes dolgaidba"

  Errol pedig Testla energiaforrasa jut az eszembe :)

  Osszeeskuves elmelet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne vedd szandekos provokacionak, egy parhuzamos topicban pont a unix-win kultura kulonbozosegeirol beszelgetunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem, hogy jött ide megint a UNIX-Windows vonal... engedd meg, hogy ezt a mondatot széndékos provokációnak vegyem.

  A második kérdést sem értem ilyen okból... szerintem nem tartozik a tárgyhoz...

  Nézd... ha valaminek vannak előnyei és hátrányai, akkor engedtesség meg nekem az a jog, hogy a hátrányai miatt használhatatlannak tarthassam. Neked lehet, hogy eltörpül a jelentősége annak, hogy a BB belenéz(het) a személyes dolgaidba; de nekem nem ez a véleményem és sok-sok más megoldás is lehetőséget ad a hitelesítések kezelésére, nem csak a TCPA.

  Had legyen meg a jogom arra nézve, hogy túl nagy beavatkozásnak vagyem ezt a rendszert a magánszférámba. Amint kidolgozzák azt a módosítását, amely a nevezett problémákat kiküszöböli, azonnal támogatni fogom, addig nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ez szep peldaja a ket kultura (unix - windows) kulonbozosegenek. Mig a win kultura az uj eszkozok elonyeit latja, probalja kihasznalni, addig a unix kult retteg a hatranyoktol.

  Atomenergia partiak vagy ellenesek vagytok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi lenne ha elgondolkoznal azon, amit az lehetove tesz, ami azon a linken van amit irtal?

  Lehet szovegelni, hogy ami a tcpa.vajko.hu-n van, az sotet, es remkep, es egyebkent is a te javadat szolgalja.

  A baj az, hogy megcafolni nem lehet. Ami ott le van irva, azt sajnos a Palladium mind lehetove is teszi, barmennyire is szeretned tagadni.

  Es azt az arat en tul magasnak tartom azokert az elonyokert, amiket az hoz (raadasul jobbara nem is a felhasznalonak hozza, hanem a Microsoftnak, az Intelnek, es akivel lepaktalnak).


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi lenne, ha magáról a TCPA-ról beszélnénk? Mi lenne, ha megnéznéd konkrétan a RIAA híreit ez úgyben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "ha ez..." "ha az..."

  Mi lenne ha _elolvasnad_ a linket, amit irtam?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gyorsetteremben sem szarhatsz az asztalra, ez miert nem zavar?

  Mert szarhatok azt asztalra, de utána megbüntetnek. Nem pedig előre büntetnek... :)

  A TCPA azért okoz sok-sok embernek fülviszketést, mert igencsak bele lehet vele gyalogolni a személyi szférába. Olyan a dolog, mint amikor az autók kapcsán bevezetné a gyártó, hogy hideg motor esetén 2500/perc fordulatot engedélyez. Aztán vészhelyzetben meg nem tudsz előzni, vagy gyorsulni, pedig nem ér annyit az autó, mint az életed.

  A másik dolog, ami viszketést okoz, az RIAA és a filmgyártók rugózása. Ők azt szeretnék, hogy csak azon hangfelvételeket, képeket és videókat nézhesd meg, amit ők digitálisan aláírtak és engedélyeztek az adott gépre. Ezzel viszont egy laza húzással megakadályozták, hogy akárki ingyen közölhessen képeket, hangokat vagy videókat. Ugyanis jelenleg, ha szeretnél egy saját örömzene szerzeményt kiadni (tfh ingyen), akkor ezt nem teheted meg, mert csengetni kell az Artisjusnak, és ők majd visszaadják a felét a harmadának. Ez szépen kikerülhető azzal, hogy az ember az ismerőseinek lemásolja a _saját_ szerzeményét és az ismerősök hallgatják. Na, TCPA esetén ez nem így lesz, nem tudod kihagyni az Artisjust a körből. Egyébként tuti népfelkelés lesz, ha bevezetik... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetertek... menj csak a vagohidra, ha abszolut nem erdekel, hogy kenyszeritenek korlatok koze a Microsoft es a tobbi TCPA tag. Meg veletlen se menjen fel a vernyomasod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na jo, ilyen szinten nem vitatkozom, csak felidegesitem magam. ...Tulajdonkeppen nekem az a jo, ha nem latsz a szemedtol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert nekem ne akarja megmondani senki hogy mit futtatok a gepemen, amivel nincs senki/semmi masra hatasom.

  En itt most nem arrol beszelek, hogy olyan filet jatszok le, amihez nincs jogom, hanem, hogy olyan programot akarok futtatni, amit en akarok. Pl. amit en irtam, vagy valaki olyan irt, akit en ismerek, de a program nincs alairva.

  A Palladium lehetoseget ad ennek a megakadalyozasara (marmint hogy valaki mas akadalyozza meg, hogy az en gepemen egy harmadik szemely altal kesiztett program fusson).

  Es ezzel nem hatok senki masra, szoval koze nincs a gyorsettermes peldadhoz.

  Akkor most ki is a demagog?


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Palladiummal igenis meg lehet akadalyozni, hogy bizonyos dolgokat megcsinaljak a gepemen."

  ?? Talan ez a celja nemgondolod?
  A gyorsetteremben sem szarhatsz az asztalra, ez miert nem zavar?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem jo.

  Egyreszt nem semmitmondo, mert sajnos igaz, a teljes (bios-ra is kiterjedo) Palladiummal igenis meg lehet akadalyozni, hogy bizonyos dolgokat megcsinaljak a gepemen.

  Masreszt ha elrettento, de igaz, akkor sajnos erdemes elgondolkodni rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmitmondo elrettento szoveg. Igy jobb?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi benne a demagog? Tudod mi a demagogia? Tudod alapban benne van, hogy valaki mast akarsz vele befolyasolni, es megvaltoztatni a velemenyet. En csak kozoltem, hogy en miert nem csipem. Hogy te ezzel az informacioval mit kezdel, az engem nagy ivben hidegen hagy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyeseknek az agyat meg atmostak a 36-os ascii kodu karakterek... szemelyeskedni en is tudok...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meglehetosen demagog szoveg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Konkretan nem szeretem, ha valaki mas mondja meg, mi az amit csinalhatok a gepemen, es mi az amit nem. Ezt pedig a Palladium lehetove teszi.  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs mit tenni, egy csomó embernek átmosták az agyát a tcpa.vajko félék, és csak annyit tudnak ismételgetni, hogy 'ez rossz, ez rossz, ez rossz...'
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ime a palladium:
  Next Generation Secure Computing Base Overview and Drilldown Presentation

  En nem felnek, hanem orulnek neki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd