VB kódból msacces adatbázis (mező tul) módosítás
2007-01-14T21:19:22+01:00
2007-01-16T08:57:21+01:00
2022-07-26T12:21:22+02:00
 • Köszi szépen, de nem érzem magam idézőjeles programozónak, sem szimpla "kódmásolónak", egyszerűen ez gyorsan kellett és úgy gondoltam így a leghaladósabb, mert így egyből megértem. Egyébként programozóként dolgozom és megsúgom, hogy nem copy-paste - ból áll a munkám...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az csak valami rosszakaród lehetett. Itt már rájár a rúd a kopi-pászt "programozókra".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, köszi mindent.
  Helyesbítek, akkor nem kell pontos kód, csak segítséget kérek, bár sztem ez majdnem ugyanaz, na mind1. Nekem ezt egy barátom ajánlotta, hogy írjam, hogy pontos kód kell és akkor úgy fogják elmagyarázni, hogy egy kezdő is megértse (mert nem vagyok vérbeli VB-s)
  Na köszi a segítséget!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a create-indexes rész már egy létező mezőt indexel... -hagyd ki az első pár sort. Azt csak önszorgalmból tettem be. (mellesleg a microsoftos linket nézted? ... mert ezek szerint nem)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért került az álláshoz, mert nem segítséget kértél, hogy elakadtál ebben és ebben, hanem:
  pontos kód kéne


  Na ezért már fizetni illik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Nem teljesen értem, hogy ez miért lett állásajánlat :S, de mind1, majd beleszokok az itteni dolgokba.
  Köszönöm a válaszokat, már csak egy kicsi problémám van. Ha jól értelmeztem és nem vagyok hülye ezen megoldásban új mezőt hozzunk létre és tesszük indexelté. Nekem viszont, már létező mezőt kéne indexelté tenni. Mondjuk azt hiszem ezek alapján azt már megoldom, úgyhogy köszönöm a válaszokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez is egy jó link:
  VB: Primary Key in a database
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • itt két mező lesz indexelt:
  ACC2000: How to Index an Existing Field with Data Access Objects (DAOs)

  vagy google: PrimaryKey, CreateIndex, visualbasic
  (én így találtam rá: visualbasic, access, field, index)

  szerk: -ha már állásajánlat...


  Set db = CurrentDb() Set td = db.TableDefs("tábla1") egy mező "egyéb" tulajdonságai: Set fd = td.CreateField("Vezetéknév", dbText, 20) fd.AllowZeroLength = False fd.Attributes = 1 fd.Required = False td.Fields.Append fd Set fd = td.CreateField("Keresztnév", dbText, 20) fd.AllowZeroLength = False fd.Attributes = 2 fd.Required = False td.Fields.Append fd db.TableDefs.Append td db.TableDefs.Refresh 'Create Indexes Set idx = td.CreateIndex("PrimaryKey") idx.Primary = True idx.Required = True idx.Unique = True idx.IgnoreNulls = False Set fd = td.CreateField("Vezetéknév") idx.Fields.Append fd 'a vezetéknév legyen indexelt Dim ans As Variant ans = MsgBox("A keresztnév is legyen indexelt? ...Attempt Multiple Field Index", vbYesNo) If ans = vbYes Then Set fd = td.CreateField("Keresztnév") idx.Fields.Append fd End If td.Indexes.Append idx 'tábla frissítése
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A pontos forráskód kérése állásajánlat, ezért átsoroltam a megfelelő kategóriába témát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  VB6 fejlesztőkörnyezetben kifejlesztett programban kéne megoldanom hogy induláskor a program által kezelt központi adatbázisban (msacces) 3 tábla pár mezőjét indexelté tegyem. Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom ezt megírni VB-ben (táblában mező tuladonságának módosítása), pontos kód kéne. Előre is köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd