Socket írás
2003-12-05T14:06:51+01:00
2003-12-10T12:23:36+01:00
2022-06-29T04:42:00+02:00
 • Üdv Gyuri,

  Köszi a segítséget, de, hogy válaszoljak a nem létező kérdésedre és vmilyen szinten a sajátomra: a portok nem a kliensek, hanem az egyes szolgáltatások azonosítására szolgálnak.
  Ami nekem kellett, már megvan: a szerver acceptálja a klienst, és az accept fgv visszatérési értéke (legyen most fdc) egy int típusú szám. Ha ezután az acceptált (és ezzel csatlakoztatott) kliensnek akarsz üzenetet küldeni, akkor a send fgv-ed paramétereként kell megadni ezt az int számot. Ezzel tudja a progi, hogy melyik kliensnek kell küldeni az üzenetet.

  De azért köszi! :)
  TAnK
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi, Tank. A portok pontosan ezért vannak.
  Én visual cpp-ben programozok és az MSDN-ben van egy (meg sok más) példaprogi chat programra (Server/Client, MFC). Nézd meg abból nagyon sokat lehet tanulni. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Valahogy en is hasonlokkal kudzok. Nekem kockapokert kell irnom, es mar vagy harom oraja ulok azon, hogy kulonboztessem meg a ket klienst, aki egymas ellen jatszik. Elobb IP cim alapjan, de az nem jo, mert ugyanarrol a geprol is jatszhatnak (mint a tanarom fog, ha bemutatom a progit). Szoval kerdes, hogy mi a legegyszerubb modja ennek? Fork kell nekem is? Jaj azt nem akarom :) Koszi a segitseget! Tank
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia Polar!

  Az az igazság, hogy ez így hangzott el a tanár szájából. És ezt kell beadni, de sok fogalmam nincs róla. Azt valóban kihagytam, hogy karakteres. Az oprendszer szt hiszem mindegy, de jobb szeretik a linuxot.

  Vince és ZMB! Köszönöm a linkeket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Szükségem lenne egy c nyelven írt socketre....


  Már a kérésed is rosszul kezdődik! Kicsit rosszul van megfogalmazva. Nem hiszem, hogy socket-et kellene írnod. Inkább olyan programot, amit socket-et használ. A feladatot is jobban leírhatnád pl: karakteres legyen a kliens v. grafikus, milyen oprendszeren fusson(bár én Unix/Linux-ra tippelek), stb.

  Szóval itt mindenki szívesen nyújt segítséget, ha elakadtál valahol, csak lássuk, hogy próbálkozol (ez abból is kitűnik, hogy vannak konkrét kérdéseid,s mint tudjuk, kérdezni nem szégyen )

  Ellenkező esetekben sajnos a Vince által megadott topic-ok lépnek érvénybe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jajj, de gonoszak vagytok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nekem meg már semmi dolgom nincs, köszi, hogy elvégeztétek helyettem is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Es en meg feltennem a habot a tortara ezzel a linkkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ajánlom figyelmedbe az alábbi topicokat:
  ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt és végül ezt. Azért csak ennyit, mert csak az utolsó két oldalt lapoztam át a Fórum témái közül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Szükségem lenne egy c nyelven írt socketre, a következő adatokkal:

  szerver: kalkulátor (+, -, *, /, memória műveletekkel)
  kliens: kalkulátort használó

  Megoldás:
  -tcp / fork
  vagy
  -udp / tread.

  Ha valaki tud, kérem segítsen!

  Köszönöm!

  Dina
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd