InterBase: Dual processzor támogatás van?
2003-12-01T11:26:27+01:00
2003-12-02T10:03:36+01:00
2022-06-29T04:50:38+02:00
 • Sziasztok!
  Ennyit az InterBase7 SMP támogatásáról: http://community.borland.com/article/0,1410,30131,00.html
  Magyarra lefordítva: a CPU-affinitási értéket most is használnod kell, ha jót akarsz.
  Hints: A FireBird az IB6-ból lett forkolva, és gyorsan két változat lett belőle, amelyek külön csomagokban vannak. Az egyik SuperServer, a másik Classic változat. A kettő közül az előző multi-threades, a második multi-process felépítésű. Az előbbi többprocis gépen futtatva rosszab teljesítményű lesz, mint egyprocison, bár ez papír szerint leginkább oprendszerfüggő. Az XP ütemezője pl. a fő processzt SS architektúrájú szerver esetén folyamatosan kapcsolgatja a procik között, emiatt a teljesítménye a 2. proci behelyezése után azonnal leromlik, kb 30%-al. (XP szerverként rulez!) Állítólag Win2K AS SP2+ alatt nincs ilyen gond, és állítólag Linux alatt is jelentkezik, de ezekkel nem tudok mit kezdeni, mert a levél feladói kernel-verziót illetve mérési eredményeket nem írtak.nullAmennyire én látom, az ökölszabály így néz ki: 200 felhasználó alatt egy processzor és SS architektúra, e fölött SMP rendszer és CS architektúra. Ez utóbbi szinte lineárisan skálázható a CPU-k számának növelésével.
  A Borland meg jön ezzel az improved smp marketingdumával, aztán súg, hogy SMP rendszerekben inkább bindoljad az SS processzedet az egyik CPU-hoz. És ezt tuningnak hívja!
  goto www.firebirdsql.org tök ingyen van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annó IB 5 gyakoraltilag teljesen belassult duál proci használatakor,


  Nem véletlenül van az IB-hez a processzor affinitást állító segédprogram...

  d5
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Inkább rakj bele sok ramot. Mondjuk legalább annyit, amennyi a GDB fájl mérete


  ja, olyan 20GByte elég lesz.

  d5
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell duál proci. Inkább rakj bele sok ramot. Mondjuk legalább annyit, amennyi a GDB fájl mérete (komolyan mondom!!!)!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát nekem nagyon nem úgy tűnik, hogy használná, és inkább ront a helyzeten.

  Annó IB 5 gyakoraltilag teljesen belassult duál proci használatakor, és volt egy munkahelyem, ahol a duál procis szerver hasonló dolgokat produkált, de az nem biztos, hogy itt ez volt a gond. De az viszont tény, hogy a duál procis szerveren lényegesen lassabb volt minden, mint a szóló Celeron-os gépeken.


  Az viszont gyanús, hogy az IB 7-ben azt írják a news-nél, hogy támogatja a duált, míg IB 6-esetén ilyet nem igazán olvastam.
  De az is biztos, hogy az IB 7 meg nem ingyenes.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Interbase6 szervert szeretnénk használni. Azt szeretném kérdezni, hogy kihasználná-e a szerver gép mindkét processzorát, vagy sem?

  üdv:
  DEx-
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd