AJAX + Java
2006-10-12T11:02:42+02:00
2006-11-21T18:50:30+01:00
2022-07-26T13:21:14+02:00
 • Sziasztok!

  Beleakadtam két ajaxos problémába.

  Kliens oldal: IE(ActiveXObject);
  Szerver oldal: Java servlet(Websphere appl. szerver)

  Első: Erősen korlátos responseXML

  A responseXML - be csak ~1460 (ez nem a pontos érték) karakter hosszú xml fér bele. Azaz, ha ennél nagyobb akkor a kliens oldalra nem ér át a vége. Próbálkoztam a content length beállításával, de nem jártam sikerrel.
  Vajon ez tényleg ekkora vagy én csinálok valamit rosszul?


  Második: Requestbe az ékezetes karakter nem megy át

  A http_request(ActiveXObject) az ékezetes paraméter értéket nem viszi át a szerver oldalra. Elvileg minden utf-8. Vissza felé működik, azaz a responseXML - ben az ékezetek is rendesen megjönnek.
  Van valami speciális dolog ami kell, ahhoz, hogy a IE alól küldjön ékezetet?

  Várom a megoldásokat!

  Üdv:

  efred
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ja ertem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • persze, akkor a kimenet jo lesz.
  de ha egy ilyen iso-8859-2 -es lapon kuldesz latin2-es karaktereket a php scriptednek, az szerintem utf8-kent kerul at, es kell tolni ra egy iconv-t, hogy visszakapd az eredetit.
  bar ezt most nem mondom biztosra.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En altalaban PHP-kat hivogatok meg, en is belefutottam ebbe a problemaba, de ha a feldolgozo fileba belerakok egy
  header("Content-type: text/html; charset=ISO-8859-2");
  -t utana mar jol jeleniti meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mi epp egy ugyviteli rendszert csinaltunk meg cegnel full ajaxxal, tehat formot elkezdi kitolteni, felkinalja neki az egyezo lehetosegeket, ha raklikkel a talalatra, feltolti a formot, minimalis oldalfrissitessel igyekeztunk megoldani, hogy azert meg ne legyen nagyon eroforraspazarlo.

  Amugy ugy vettem eszre, hogy utf8-on kivul nem tudsz mast kuldeni, fogadni ajaxxal.
  lehetseges alternativakent ott a lehetoseg, hogy atallj utf-re te is, vagy iconv-vel konvertalgatsz, vagy base64 encode-olva kuldod at a cuccot.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeva!

  Habár a topic címében ott a Java, azért én írnék egy rivális AJAX implementációról ide, mert tesztelem egy ideje. Atlas a kódneve, azt ASP.NET új addonja lesz a .NET 3.5 ("Orcas") verziótól kezdve. Eddig csak CTP-t adtak ki.

  Az egész valami olyasmi akar lenni, mint a DirectX a videokártyák és a játékok között. Egy szerver + kliens oldali (CLR + JavaScript) library, aminek az a célja, hogy egy teljesen objektum-orientált layert teremtsen az AJAX-ra építkezve, ami megoldja a brózerkomaptíbilitást. Magyarul: Neked csak az Atlas-t kell programoznod (teljes kliens control kit-tel, szerveroldali támogatással, AJAX alapú adatkötéssel, amit csak el lehet képzelni), és a library gondoskodik arról, hogy a szüleményed minden brózeren egyformán fusson. Ajelenlegi CTP teljesen együttműködik az IE 6-7-tel, a FireFox-szal, a Safarivel és a Konquerorral. Sajnos csak a végleges változat fogja támogatni az Operát (9.x), mert hiába renderel szép szabványosan, ha a JavaScript supportja harmatos, és ezért erre még nem hegyezték ki a rendszert Redmondban. Szerény véleményem szerint ez a dolog akkora előrelépés a kliensoldali fejlesztésekben, mint az AJAX kitalálása volt anno.

  Itt van pár kliens kontrol példa. - ezek egy korábbi CTP-re építkeznek, úgyhogy a teljes funkcionalítása csak IE 6 alatt működik.

  A programozását úgy kell elképzelni, hogy a kliens vezérlők egy script tag-be mennek (<script type="text/xml-script">), ezek nagyon hasonlóan néznek ki, mint a szerver controlok vagy az xaml (a VS Orcas ugyan úgy fogja highlightolni, szerkeszteni, stb., mint a szerver vezérlőket), van adakötés, minden, "csak" annyi a különbség, hogy a kliensen futnak.

  Valahogy így.

  Bárki, bármit mond, 2000 óta ha az MS egyszer belefog valamibe, akkor abból mindig korszakalkotó dolog születik. De tényleg. Alig várom a végleges verziót (VS 2007 "Orcas").
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi all,

  Az ajax-ról nem igen társalogtok. Nem nagyon használjátok?

  Erről mi a véleményetek?
  Unbeatable JavaScript Tools - The Dojo Toolkit

  Egyébként aki használja az mostanság mire használja? (login, form, dbTable stb..)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd