Erintokepernyok usb-n, driver iras..
2002-09-03T15:08:20+02:00
2004-02-20T10:41:29+01:00
2022-07-27T14:17:33+02:00
 • XP alat van lehetőség egy WM_INPUT message elkapására, ezt minden inputnál megkapja az ablak. Nézz utána az msdn-en a WM_INPUT-nak, ott megtalálod hogy kell kiszedni belőle a device handler-t, meg az összes cuccot. nem kell drivert írnod szerintem.(Hasonló gondom volt 2 egérrel, mert az XP egynek kezeli őket, és csak így lehet szétválaszatani.) Amint látom régi a post, úgyhogy ha azóta jutottál valamire érdekelne a véleményed.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Udv!

  Adott az alabbi problema: 1 gepen 4 monitor mindegyikhez 1-1 USB-s erintokepernyo. Az erintokepernyok a gyari driverrel
  (es egyben egyetlen letezo) driverrel ugy funkcionalnak mint egy szabvanyos usb-s eger. Tehat letrejon 4db Standard USB HID device es mindegyikhez egy HID-Mouse device is. A gond:

  A 4 erintokepernyonek egyszerre kell mukodnie mikozben egymastol teljesen fuggetlenek. Tehat meg kell tudnom mondani hogy melyik erintokepernyo, hol lett megerintve.
  Elso korben arra gondoltam hogy directinput segitsegevel olvasom ki az aktualis allapotot, de tapasztalnom kellett hogy a 4 kepernyohoz 1 eger es 4 "ismeretlen" HID directinput eszkoz jott letre... Ra lehet-e venni a windowst hogy minden eszkozhoz kulon eger drivert hasznaljon / kulon object jojjon letre? PS/2-es egerek eseteben ez default... legalabb is a directx sdk szerint.
  Vagy, hogyan lehet a maradek 4 hid eszkozt megnyitni? (Ugyanis szamomra nem ismert a konfigja.. (packetformat, stb))
  Masodik korben sikerult megszereznem az eszkoz dokumentaciojat, de sajnos minden szenvedesem ellenere sem sikerult osszehoznom egy mukodo drivert (megfelelo tudas hianya miatt csoda is lett volna). Tudna-e segiteni nekem vki usb interrupt transfer alapu driver irasaban? (osszesen csak 1db Endpoint van, elviekben hozzaertonek nem nagy feladat)

  Koszonettel,
  Ersek Attila
  r3tk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd