Flash weblap és weblapdesign készítést vállalok.
2006-08-22T14:04:06+02:00
2006-08-28T13:04:37+02:00
2022-07-26T15:26:15+02:00
 • A hsznos jótanácsok mindig jóljönnek, viszont a már csak "próbáljunk még több gagyi érvet felhsalmozni a srác előtt,hogy menjen el a kedve mindentől" nem jön be senkinek. Ez az egyik, a másik pedig, mit nem lehet érteni azon hogy ezt nem árulom, és soha nem is fogom ezt a galériát azért raktam be, hogy már most is elérhető legyen pár alkotásom és megismétlem, mostmár nemtudom hanyadszor magam NEMSOKÁRA MEGÍROM A SAJÁT GALÉRIÁM CSAK MÉG NEMVOLT IDŐMRÁ!
  a következő: d21-re nemszoktam munkáimat feltenni, cask nagyon ritkán, és ha tényleg kívül belül vágnád a 3d-t tudnád hogy ezt a képet direkt ilyennek szántam, a GI adja meg a hatását és nehogy azthidd már, hogy csak ezt az egy dolgot használtam fel, mindössze annyit írtam, hogy ennek a pontos beállításával volt a legtöbb munka.
  És igen bevallom kezdővagyok, és szinte 100%-ig biztos vagyok hogy 16 évesen Ti sem voltatok jobbak, sőtt egyáltalán a korosztályotoknak nemadódott meg a lehetőség hogy 16 évesen is már ezzel foglalkozzon ezért is van veszélybe a jövőtök.
  és én is szeretném lezárni a vitát, és mostantól csak az írjon ha megkérhetem aki ígényt tartana a munkámra.

  Ui.: családi vállalkozásunkvan, amiben mint bedolgozó személy vállalhatok munkát, jobb ha előbb tájékozódsz és csak utána írsz le dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te is voltál kezdő, és biztos nem fikázott senki
  - ha nem fikázza senki, akkor ugyanolyan kis csíra marad, mint amilyen most, és azt hiszi magáról, hogy ő az ász, fika mindenkinek kell, abból tanul, nem abból, hogy megsimogatják a buksiját: jól van kisfiam, csak így tovább.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat azert szerintem a te hangnemed sem pont ide valo, annak ellenere hogy van amiben igazad van mindenki felhasznal ezt azt mashonnan, de azert penzert arulni kicsit gaz szerintem is. Szal nagyreszt Tyrael nek van igaza.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem nevettseges amit irsz.
  azert mert xy lop, ezert maris torvenyes?
  tudsz rola, hogy a szerzoi es szomszedos jogok mit jelent? O_o?


  Az Swf.hu / Devnet.hu portálok és a www.swf.hu / www.devnet.hu domain nevek a Webworx Bt. tulajdona. A publikált anyagok (hírek, cikkek, segédletek) szerzői jog védelme alatt áll. Bármilyen formában történő másodlagos terjesztésük vagy felhasználásuk kizárólag a szerkesztőség előzetes engedélyével történhet.


  Itt lathato, hogy NEM HASZNALHATTA volna fel a kepgaleriat.
  De meg ha fel is hasznalja, pofatlansag ugy eloadni, mintha sajat gyartmany lenne.
  En pont az ilyenektol undorodom, valaki kiadja a kodot, hogy okuljanak belole, aztan egyesek elkezdik ugyanezt a kodot penzert arulni, es meg ok haborodnak fel, ha szoba kerul. :S

  szerintem inkabb ez a kukabuvarsag.

  ja, es az is vicces, hogy ma regelteltel ide, 1 db hozzaszolasod van.
  ha mar leoltasz itt valakit, legalabb a sajat nevedet merned vallalni.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv Mindenkinek!
  különösen neked wizardSWF (!), szóval te programozóként dolgozol... Nem bírtam megállni, hogy ne írjak egy két szót hozzád... Te is voltál kezdő, és biztos nem fikázott senki ... Most neked miért kell ? Csak nem ellenfelet látsz benne, és félted a jövőd !? Amúgy panaszkodsz a kódlopás miatt, ez hülyeség! Nincs oylan programozó, aki ne lopott volna vagy használt volna fel más által írt kódot, scriptet, max csak nem valja be. Gondold csak végig, hogy te hányszor használtál fel valahonnan szerzett kódrészletet. Ez így megy, ha meg valakinek fáj, hogy az ő kódját használják, akkor ölre lehet menni a bíróságon, avgy egyátalán ne is írjon tutoriált, ha fél hogy az ő kreálmányát másolják. Ez a programozás, a Microsoft lopott kezdetben az Apple-től, majd Linux kontra MS lopott egymástól. Jelenleg a linux kernel több mint 800 olyan dolgot használ, ami MS licenszköteles lenne. MS mindig perrel fenyegeti a Linux kernelt, de soha nem támadja meg, mert ő is csomót lopott a linuxból. Ez így megy... Ha egy komoyl programozó vagy akkor hogy a szarba tudnál programozni egyes algoritmusok nélkül, amiket más talált ki, és nehezebben lehetne optimizálni nélkülük (pl. bináris keresőfák, rendezések, stb.) ha nem használnád más munkáját , megállna az élet. mondhatod hogy egy galéria komplexebb, de mégis, egy nyilt helyről szedte, nem lopta, és ott nincs írva hogy felhasználása ... Na mindegy. Amúgyis mit panaszkodsz, a te megbizóid és az ő megbizói 2 külön kategoria, nem a kisválalatok, vállalkozok mennek hozzád (amúgy a te lapod sem valami nagy durranás, ne légy elszállva magadtól) Ha meg valaki a Te kódod lopja/lopná, ne fikázd, ott a bíroság, simán fel lehet jelenteni az embert, addig pedig kuss, főleg ha nem a te kódod a téma. Gyűlölöm az iylen embereket mint te, ti vagytok a szakma kukabuvárai
  Kösz Tom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ja még valami... mostantól itt nem válaszolok többet... max priv.-ben.

  nem éri meg ezt a topikot kint tartani...

  P.s.: hogy is lehetsz amúgy számlaképes, amikor még sört sem vehetsz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • csak még egy bökést...

  Globális Illumináció - egyszerű beállítás ez lenne nehéz?! pffffff

  itt van egy példa arra, hogyan használd a világítást (ez egyetemes, nem csak LW)
  bevilágítás 1

  szóval tanulj, tanulj, tanulj...

  aztán ha felkészültél kihívhatsz egy 3d contestre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na nem terveztem, hogy hozzászólok még a dologhoz, de ezt nem hagyhatom ki...

  Olvasd el lejjebb, miért írogattam, (bár ilyen témában nem szokásom, inkább "szakmaibb" fórumokon...)

  Ha lusta vagy, akkor összegzem:

  egyszerűen az böki a csőröm, hogy felkészületlenül ugrasz bele ebbe a körbe, és ha rosszul végzed a munkád, nem csak magadat járatod, le, hanem az egész webes társadalmat.

  ha itt hírdetsz, arra fel kellett volna készülnöd, hogy hozzáértők is megnézik (akik a kódba is belenéznek) és véleményt fognak mondani, illetve a kódod alapján be is fognak tájolni, hol is tartasz. (a kódod alapján, ahogy nézem sehol még)

  a másolás személy szerint engem jobban bosszant, főleg, ha ezzel bizniszel is valaki. javaslom olvasd el az swf.hu impresszumát, illetve kérdezd meg kiskp, mit szól hozzá.

  Nekem nincs okom panaszra, folyamatosan van munkám, hírdetés nélkül is (tudod engem keresnek, pont azért, ami neked még hiányzik [és nem a portfólióm az]

  3D.

  elég régóta otthon vagyok a témában, néhány projektben láthattad is a munkáimat (reklámok, játékok), így hidd el tudom miről beszélek, mikor véleményt alkotok.

  Ebben a témában egyenlőre Te ott tartasz mint minden tipikus kezdő: a gép adta "technikai" lehetőségeket próbálgatod még... de itt ennél sokkal több kell...

  ismerkedjél a textúrázás, bevilágítás, scene& kamera beállítás, témaválasztás, DOF és a többi, igen fontos részlettel (MAX-ban is megvannak ezek hidd el) és ne csak rendereljél ész nélkül, bekapcsolva a GI-t... attól még hogy behánysz néhány lámpát és leszabályzol 1-2 paramétert, nem leszel ász...

  na de ez nem ide tartozó rész, de sajnos a design21-en a képeidhez nem lehet hozzászólni... (mind amellett elég gyenge a szinvonal ott fent... ha renderelek egy üveggolyót szted én is kirakhatom oda?)

  </UFF>

  P.s.: családi témát hanyagoljuk...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jahm és akármilyen hihetetlen brazil renderelővel nem 3 kattintás, hanem hosszas munka míg az ember belövi a gép igényének és fizikalag is kielégítő adatokat, de tudom te ebben is nagy mester vagy igaz hogy nem is 3dstudiomaxot használsz és fogalmad sincs a brazil beállításairól de semmi gond.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nemtudom, hogy a szenilitásod a koroddal jár e vagy egyszerűen, már így születtél, de szeretném felfrissíteni akkor a memóriádat és mindazokét akik csak fikázni képesek. Az oldal készülő stádiumban van! És mivel szükségem volt, már egy elérhető galériára, ezért gyorsan bemásoltam az swf.hu-n talált INGYENES bárki álltal felhasználható képgalériát, és ahogy már az elején is megírtam ez változni fog, de nemtudom,hogy nem lehet felfogni azt a tényt,hogy az embernek jobb dolga is van, minthogy csak azért törődjön a galériával, mert pár hülyének szúrja a szemét. Ez az egyik, másik azért nincs még .hu-s domain, mert fejlesztem a lapomat és amíg nemkészül el nemakarom a .hu-s domainra feltölteni, bármilyen hihetetlen de erre a célra az ingyenes tárhely is tökéletesen megfelel. a 3d-s képességemmel tisztában vagyok, és jóltudom hogy mit hogyan vagy mit nemtudok megcsinálni, és a koromból kifojólag ezt még tanulom, és nemtudom miért kell akkora ügyet csinálni az egészből, ha tisztában vagy azzal hogy te jobbvagy akkor nincs okod félni, mivel úgyis mindig lesz megrendelésed. Csak remélem félsz attól az időtől, mikor elvégzem az egyetemet és a sok nagyképű hülyét(veled egyetemben) szerényen de lepipálom.
  kicsit már én is berágtam a sok hülyeség miatt, amit összeirogatsz, ha lehet törődj inkább a gyerekeiddel, mert ha velük is ígyviselkedsz és ugyanígy terelgeted a pályájukon, necsodáld ha megutálnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem egy kissé komolytalanná teszi az oldalt az, ha a szerkesztő is jelentkezik az állásajánlatra.

  Meg persze az is, hogy nem telik domainregre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • HELLO MINDENKINEK!
  ELINDULT EGY ÚJ HÍRDETÉSI OLDAL, MELYEN WEBMUNKÁKAT LEHET HÍRDETNI ÉS KERESNI. LICIT JELLEGGEL MŰKÖDIK.


  nahh látod erről van szó ...
  hogy mirőől is ? a csatolt cucc elárúlja...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • ne keverjük a nuke és hasonló rendszereket! (ott eleve működő, folyamatosan frissülő kódról van szó, és tapasztalt programozók vannak a háttérben)

  itt a lenyúlt kódok összedobálása a problémás, ami kétes eredménnyel jár szinte minden esetben.

  (utána meg a megrendelő általánosít mindenkire aki ezzel foglalkozik... )

  arról nem is beszélve, hogy ha árakról beszélünk, a megrendelő minden ilyen esetben felháborodik, ha meg merik kérni a reális árát egy lapnak... ami érthető, mert előtte kispistajózsika töredékért kókányolt...

  esetünkben, ha egy ilyen galériát elad és később a tulaj dinamikusra szeretné módosíttatni (XML / PhP), a topic indítója, itt fogja verni (vagy az swf-en) az asztalt, mert nem látja át a kódot, vagy megpróbál belekókányolni egy másik kódrészletet, de az eredmény finoman szólva is tragikus lesz

  na mind1, kezdek lecsillapodni, tovább már nem fikázom a kölköt

  Salute!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen egyetértek veled, szóról szóra!

  De,

  ami ezt a konkrét topicot érinti: nekem nagyon tetszik a 3D-s szobabelső, mert hangulatos. Kellene valami hasonló, ezért meg is kerestem privátban adatfalot. Erről írtam.

  Másrészt szerintem van ellentmondás a között, hogy valaki ilyen fórumokról felhasznál, hasznosít egy kódot az megvetendő, ugyanakkor kereskedelmi honlapokat húznak fel pár nap alatt ingyenes motorokkal.

  Nekem semmi bajom egyikkel sem, hiszen ezért vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kódo felhasználhatóságára tett kérdésere itt a válasz:

  SWF hu - Impresszum

  de ezen felül, amikor én is írok egy tutort, akkor az elsődleges szempont, hogy tanuljon belőle a másik, és ne üzleteljen vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No, akkor vázolom, mi is a baj a sufnikóderekkel.

  1. Majd a megrendelésedet követően x nappal még nics készen a munka (közben megy a rizsa részéről feléd majd, hogy ilyen nehéz, bonyolult ect.) és itt várja a delikvens a problémájára a megoldást...

  2. Ha elkészült, és később használat közben előjönnek triviális problémák, mert a copy&paste kódokból gányolt rendszer nem működik megfelelően (ismét rizsa + rinya itt)

  3. Mikor eleged lesz belőle, és keresel egy tapasztalt programozót, és hanyatt esel, mert a gányolt kódot nem javítja senki.

  Ekkor választhatsz hogy megíratod és elkészítteted az egészet újból, vagy marad a kókányolt verzió, mert épképzláb programozó a sufnikódos javítást nem vállalja be, inkább előről megírja az egészet (időben is gyorsabb), de ez neked, mint megrendelőnek ismételt kiadást jelent, gyakorlatilag az a pénz, amit így elköltesz (sufnikódra+profi kódolásra) ugyanannyi, mintha megrendelnéd egyből egy tapasztalattal rendelkező kódertől vagy cégtől.

  Ha profi cégtől / kódertől rendelsz munkát akkor annyi előnye van, hogy megspórolsz rengeteg idegeskedést, és időt, ráadásul minőséget is kapsz.

  Sokan mostanában az olcsó tesco-gazdaságos szindrómában szenvednek, ami azt eredményezi, hogy

  1. a sufnikóderek miatt lejáratódik a szakma

  2. a professzionális alkotók áron alul kénytelenek dolgozni

  </UFF>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • HELLO MINDENKINEK!
  ELINDULT EGY ÚJ HÍRDETÉSI OLDAL, MELYEN WEBMUNKÁKAT LEHET HÍRDETNI ÉS KERESNI. LICIT JELLEGGEL MŰKÖDIK.
  http://www.szabaduszo.try.hu

  Nézzétek meg ti is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a szobabelsőnek van hangulata, nagyon jók a színek. Sokkal jobban tetszik így, mint ha a végletekig élethű lenne. - persze ízlés dolga.

  A kódokhoz nem tudok mit szólni, sem időm, sem kedvem nincs bogarászni benne. Másrészt hol van a határ a kódok felhasználásában? Szakkönyvből vagy szakportálról származó kódot miért ne lehetne használni?

  A prog.hu sem a nullából épült. Mást se hallani manapság, mint Ajax meg Drupal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • <OFF>
  nos, a honlapodon (amiben az a "csudi" galéria van), másolt kód alapján készült, legalább a változtattál volna rajta, de 1:1-ben másolni, és felhasználni???!

  SWF hu - Segédletek - Dinamikus Flash képgaléria - mérethez igazodó felület

  enyhe kifejezéssel élve is plágium... talán megemlítem kiskp-nak hogy sikeres a tutorialja

  Nekem csak annyi a bajom az ilyen sufni kóderekkel, hogy bevállal mindent óóóóóócsóóóón, de ha elakad egy kódrésznél, akkor itt rinyál segítségért... tanúlj meg előszőr saját kútfőből dolgozni, aztán hírdesd magad

  ja, amúgy design21-en megnéztem, mit tudsz... nemsokára beüzemel az új 3dga, ott galériába be sem kerülhet ilyen kép... aki csak global illumination-nél tart ( 2-3 klikk rendernél), de a bevilágítás, raytrace, textúrázáson még nincs túl, az inkább 3d-ben (is) inkább tanuljon... van mit

  </OFF>

  bocsesz mindenkitől de igen berágtam...

  Üdv,

  Fülöp László
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért is ugrottál nekem?
  Valahogy úgyrémlik, mintha magam modelleztemvolna a szobát és én szenvedtem volna a global illumination beállításaival, hogy minél élethűbb legyen a kép. És ha megkérhetlek ne az én témámba hírdess. Köszi előre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • na ezért ugrottam neki...

  na de mindegy... lehet én is hírdetem itt magam...


  Wizard Studio
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem tetszik, messze a magyar átlag felett van! A saját lapon a 3D-s szoba belső saját készítés vagy lopott képből van? Ha saját akkor írj privátban, kisebb megrendelésem lenne!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Up!
  Várom a további állásajánlatoat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Képzeld megnéztem a tutorialt, én csak arra akartam célozni, hogy nyugodtan felrakhatnád a weblapodra is a 3d-s munkáidat, nempedig abban kételkedtem, hogy tudsz e modellezni.És félreértés ne essék nem veletek "mesterekkel"akartam versengni, hidd el ha majd én is elérem azt a korosztályt mikor már ezt nevezhetem a megélhetésemnek és akkor én is rendelkezem azzal a tudással amivel most ti, sőtt valószínüleg többel is, már csak azért is mert nekem volt rá módom hogy ilyen fiatalon elkezdjem tanulni.(de lehet tévedek) mindazonáltal köszönöm azoknak akik nem cseszegetnek és mellémállnak, ha eddig csak egy ember is tette ezt.....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hagyd... nem nézte meg a tutorialt...

  ott az ágyú + animáció még 2000-ből... azóta a fiaimnak készült pár mesefilm, egyszer majd tv-re is kerül

  http://invitel.hu/crow/3d/modeller.jpg
  http://invitel.hu/crow/3d/sample-wizard.jpg
  http://invitel.hu/crow/3d/glasses-contest.jpg

  ...de mind1 fiatalság bohóság... valahol volt már egy topic arról, hogy minőséget kéne vinni a webes piacba... lehet céhes rendszert kéne kialakítani... na befejezem, </OFF>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jogtalanul húzzátok le ennyire a srácot, mert szerintem van benne fantázia - legalábbis ezerszer jobb lappal mutatkozik be, mint a többi (lekes kezdő) sorstársa.

  Igen, van még mit tanulnia, na de kinek nincs!?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (amúgy a lapodon nincs egy animácó se és egy 3ds alkotás se, valamint a webes részben sem jön be mindegyikről info(bár ez lehet hogy direkt van)

  pápaportálon a haziko?

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nemvettél figyelembe egy aprócska dolgot, amint írtam a weblap még fejlesztés alatt áll.És az sem igaz, hogy nemtudom bővíteni a galériámat,igaz hogy még a galéria része változni fog, valamint sokkal több képemet és weblapomat fogm majd feltölteni, de már most is megtudom oldani az újabb kép feltöltését, és abban teljesen igazad van, hogy tanulnom kell és hogyanis tudnék jobban tanulni mint a saját munkáimból. Nem is vágyom arra hogy 17 évesen egy 5-10 évvel több munkatapasztalattal rendelkező egyént lepipáljak, mindazonáltal vannak igányek amiket én is szintén elérek és megtudom csinálni.És a referenciáimból tökéletesen látszik, hogy mi ez a szint. És akármilyen hihetetlen kisebb cégek, vagy ugyanolyan garázszenekarok, mint a sexndance beéri, sőtt ezekből én is sokat tudok tanulni. A 3d vel kapcsolatban pedig,m én nem lightwave-el dolgozom, hanem zbrush és max, és a galériában, az első próbálkozásaimtól kezdve a már pályázatokat nyert alkotásaim is jelenvannak. És köszönöm
  az eddigi és elkövetkezendő tanácsokat is, hiszen arra mindig szüksége van az embernek.
  (amúgy a lapodon nincs egy animácó se és egy 3ds alkotás se, valamint a webes részben sem jön be mindegyikről info(bár ez lehet hogy direkt van)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • no, nem piszkálás képpen, (tuti besértődsz majd, de ez a korodból adódik ) de nem ártana még tanulnod...

  az oldalad abszolúte nem dinamikus, a galériában a gombok direktben adják át a változót az swf.hu-ról koppintott Dinamikus Flash képgaléria - mérethez igazodó felület scripthez... javaslom ismerkedj meg első körben az xml-el, mert elég nehéz lesz így bővítened a referenciád.

  ja és a ciklusokat sem ártana átböngészned, lsd. hangkezelés

  3D képek: hmmm... itt sem árt erősíteni... egy tutor amit anno írtam

  a 3D munkákhoz kicsit több kell annál amit mutattál...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tényleg van mit fejlődni ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd