PDA és Excel

PDA és Excel
2006-08-02T08:46:50+02:00
2006-08-08T16:11:36+02:00
2022-10-31T02:10:42+01:00
 • Nekem csak egyszerű műveletek kellenek, kevés adaton! Nem kell SQL szerver! De még mindig nem tudom, hogy miért nem megy!

  Azért köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem foglalkozom adatbáziskezeléssel PocketPC-n, amit tudok, azt te is megtalálod az MSDN-t böngészve:

  Az MSDN szerint a 4 mező egy korlátja a beépített adatbáziskezelőnek a - mellesleg nem is erre találták ki igazán.

  Ha rendes SQL szervert akarsz, akkor az SQL Server 2000-nek és az SQL Server 2005-nek is van mobil változata, az előbbi SQL Server CE, utóbbi SQL Server Mobile néven fut. Hogy ingyen vannak-e, azt nem tudom, a 2000-es változat biztosan használható együtt eVC4-el és ADOCE-vel, a 2005-nél elvileg Visual Studio 2005-öt ír követelményként (maga az SQL server elindul amúgy Windows Mobile 2003-on is)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  Csatoltam egy képet. CCeDBDatabase-vel létre szeretnék, hozni egy adatbázist, öt mező esetén már nem sikerül. Négynél szépen létrehozza! Mi lehet a baj? Valami le van korlátozva? Vagy én rontok el valamit?

  Előre is köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Látom, mire idetaláltam megoldottad. Sok szerencsét, szükséged lesz rá
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végre megy. Egy hello world progit már sikerült írnom!

  Köszi mindent!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyfokkal tovább jutottam. Felraktam az SDK 2003-at. Megjelenik a EVC 4-ben a POCKET PC 2003 is a STANDARDSDK mellett, azonban amikor ki akarom választani (Set active platform), akkor lefagy minden. Miért lehet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a sok segítséget!

  Kérdezhetnék még valamit?

  Ahogy mondtad, feltettem az MS Device Emulatort. Ez nem is írt ki hibát, elindult. Az EVC 4-nek hogyan tudom beállítani, hogy ne a STANDARDSDK-t használja ? A Combo-ban nálam csak az jelenik meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No akkor sorban.
  1. Az EVC3 és 4 is ingyenes, a serial valóban az MS honlapon van, ott ahonnan az EVC-t is szedted. Hogy mire jó így a serial, azt ne tőlem kérdezd :D
  2. Az EVC4 tartalmaz SDK-t, de mint írtam, nem az kell neked! Az Windows CE .NET SDK, amivel forgatott programok ugyan működésre bírhatók PocketPC-n (ha nem használsz olyat, ami a PocketPC API-ból kimaradt), de azért mégis a Windows Mobile 2003 SDK-val illik PocketPC alkalmazásokat fejleszteni, ezt külön kell letöltened!

  3. Az SDK-kban lévő emulatorral elég sok gond szokott lenni, nem mindig sikerül feltelepülnie többek között, de amúgy is javaslom, hagyd a francba. Nem egy valódi PocketPC-t emulál, hanem egy amolyan x86-os tesztkörnyezet a programjaidnak, nincs meg minden API, tetülassú és x86-os proci (az ARM sokkal kényesebb, rengeteg hiba nem jön elő x86-on). A Microsoft Device Emulator kell neked, ez egy olyan PocketPC-t emulál, mint amit a kezedben is foghatsz (ARM proci + a többi nyalánkság) és a teljes API megvan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Leszedtem az EVC4-est. Ez elvileg már tartalmazza az SDK-t ?! De az emulator nem működik. Már windows induláskor is megakadályozza a driver betöltését! Manuális indításkor meg ezt írja ki:
  The Virtual Machine Monitor driver required by Emulator for Windows CE is missing!

  Mi lehet a baj?
  Az EVC nem ingyenes? A microsoft honlapjáról szedtem le a serial keyt is!

  Előre is köszi!

  Üdv.:
  Zoli
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • sorry, nem ertek annyira hozza, csak kerdezte Zotya, hogy ingyenes .net-es fejlesztoeszkoz, errol azonnal beugrott a Visual Express

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valóban nem támogatja, igy tényleg felesleges leszedni. Sem a form designer, sem az intellisense, sem az adatbázisszerkesztő stb. nem tud mit kezdeni a cf-es libekkel és kódokkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom már leért az EVC, de azért válaszolnék.

  Az Embedded Visual C++ gyakorlatilag a Visual C++ 6.0 WinCE-s változata, ahhoz hogy PocketPC-s alkalmazást tudj fejleszteni vele, le kell töltened még egy SDK-t.
  Az IDE+fordító párosból két verzió van "forgalomban":
  3.0 - Ez Windows CE 3.0 alapú (tehát PocketPC 2000 és 2002) fejlesztésekhez használható. Amit érdemes tudni róla, hogy a C++ támogatása eléggé korlátozott: nincs STL, kivételkezelés, RTTI. Template támogatás van, STLPort működésre is bírható, C++ kivételkezelés helyett lehet a Microsoft-féle kivételkezelést használni, de én ettől függetlenül nem javasolnám, elavult. Ráadásul újabb PocketPC OS esetén nem tudsz vele csak az emulátorban debugolni.
  4.0 - Windows CE 4.x fejlesztésekhez készült, tehát Windows Mobile 2003/SE. Kis trükkel 2002 kompatibilis alkalmazások is fordíthatók vele, kiegészítésekkel tud RTTI-t és C++ kivételkezelést, és gyárilag van benne STL is. A Windows Mobile 5.0 SDK nem megy vele, így az új platform lehetőségei nem aknázhatók ki vele teljesen, viszont a WinCE/PocketPC rendszerek többé-kevésbé kompatibilisek lefele. Ehhez már van rendes emulátor is (Microsoft Device Emulator néven fut, külön letöltendő).

  A fordító is ugyanaz, ami a VC 6.0-ban, csak ARM procira fordít értelemszerűen, ugyanazokkal a betegségekkel kell szembenézned itt is, csak néhány bug még erősebben kijön (az ARM proci nagyon allergiás pl. az adat-illeszkedésre, amit néha elront a fordító).
  Alternativ lehetőséged nativ kód fordítására a GCC vagy a FreePascal, előbbinek elég régóta van ARM és WinCE támogatása, utóbbinak még béta állapotban van tudtommal, és PocketPC alkalmazást még nem is lehet vele készíteni (erről bővebben az SDK-nál írok).

  SDK:
  Az EVC-hez szükséged van valamilyen SDK-ra is, mint írtam. Alapból WinCE SDK-val érkezik a 4.0, ezzel a Handheld PC-k utódához tudsz alkalmazásokat fejleszteni. Az ilyen programokat elvileg képes a PocketPC is futtatni, viszont teljesen más felületet fogsz kapni (start menü alulra költözik, menüsor felülre - egyszerű PocketPC user meg fog zavarodni ), külön letölthető fejlesztőcsomagok:
  EVC 3.0-hoz: PocketPC 2002 SDK
  EVC 4.0-hoz: Windows Mobile 2003 SDK
  A Windows Mobile 5 SDK csak Visual C++ 2005-el megy, és annak is csak a Professional, vagy "nagyobb" változatával, Express és Standard felejtős.

  .NET:
  Erről azt kell tudni, hogy PocketPC-n csak ún. Compact Framework van, ami a PC-s .NET karcsúsított változata. Őszintén szólva pár konzolos C# programon kívül még nem dolgoztam vele, így nem tudom, mivel nyújt kevesebbet. Azt viszont tapasztalom, hogy a .NET alkalmazások a lényegeseb lassabb proci miatt nagyon nehézkesen futnak, akár egyszerűbb alkalmazói programok is (szedtem le egy .NET-ben írt játékot, kegyetlenül lassú, pedig 624 Mhz-es proci van a gépemben, rekül fut a még Quake3 is). A frameworkból amúgy létezik 2.0-s változat is, nemrég jelent meg, és külön telepítendő. Az 1.1 része a rendszernek Windows Mobile 2003tól felfele és telepíthető PocketPC 2002-re. Mindent összevetve én egyelőre az EVC 4.0-t ajánlanám PocketPC fejlesztésekhez, ha ingyenes cucc kell (esetleg GCC-t, ha szereted a fapadot).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az express tudtommal nem igazán támogatja közvetlenül a PDA-ra fejlesztést. Persze .NET-es programot elvben Notepad-dal is lehet csinálni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg tudnál segíteni? Keresgéltem már de még nem találtam ingyenes dolgot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem ebbol is van Express verzio, ami ingyenes.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy nekünk csak a Studio 6-os van meg és jelenleg nem akarnánk még megvenni a .Net-et! Esetleg nincs valami ingyenes fejlesztő? A 6-os C++ -val nem lehet valahogy progit írni alá?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen oprendszer van a PDA-n ? Ha PPC 2k3 vagy újabb akkor a .NET lesz a te barátod, mondjuk egy Visual Studióval. Hogy melyik jó erre nem tudom, a Pro már biztosan igen, az Express biztosan nem, a standardnak utána kell nézni. És szvsz C#-ban egyszerűbb az ilyet megoldani mint C++-ban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  PDA-ra kellene egy kis adatbáziskezelő programot írnom, amely excel táblákat használ! Sajnos még egyáltalán nem foglalkoztam ilyesmivel, úgyhogy nem tudom, hogy kellene hozzákezdeni! Tudnátok segíteni? Most töltöm le eMbedded Visual C++ -t. Ez Használható?

  Előre is köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd