Triplázódni fog a Windows ára?
2003-11-16T08:12:16+01:00
2003-11-16T09:10:20+01:00
2022-07-27T16:02:44+02:00
 • Kedves Moderátor !!!!!!!!!!!!!

  Nem lehetne a két azonos nevű topicot valahogy összevonni ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a másik cikket méginkább izzadságszagúnak éreztem. Ráadásul ott a felvetés eleve hülyeség volt: a linux distribek közt mindig lesznek ingyenesek, mivel az összetevők licensze kizárja ennek ellenkezőjét. Elég ha valaki elmegy a distrowatch.com-ra. Ezzel szemben itt több realitást érzékelek, bár itt is van egy alapvető ellentmondás: a M$ szoftverek ára szvsz valójábán köszönőviszonyban sincs az előállítási költségükkel, az árat a fizetőképes kereslet alapján számolják ugyanúgy mint Pl. a zenei CD-k esetében. Azaz mi az az összeg amit még hajlandók kipengetni a népek. És egyébként bizony ez összefüggésben van a linux hogylétével: ha nincs érdemleges alternatíva (és a BSA elég jól műxik) akkor jobban lehet emelni az árakat és lehet olyan konstrukciók felé terelni a népeket hogy rendszeresen tejeljenek attól függetlenül hogy szükségük van-e új windows verzióra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És még gépelni sem tudok :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kefefu-nek szántam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tisztelt cikkíró utánanézhetett volna a valóságnak is, mielött fog egy cikket a prog.hu-ról és replace-vel kicseréli a Linux feliratokat Windows-ra :)


  "vagy súlyos tízezreket adnak ki egy lebutított Windows XP Home Edition-ért, amelyet aztán minden Hardver csere után újra kell regisztráltatni. "


  Hatalmas tévedés... Kéretik utánanézni az XP hardver-azonosító algoritmus publikált működésének. Külön figyelmet szentelve a desktop gépek és a mobil eszközök közötti különbségre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Személy sszerint kicsit izzadságszagúnak érzem ezt a cikket... csupa közhely, hogy mastaztánjólmegmonnnyuk :P
  Azért a "másik" cikkhez hasonlóan tartalmaz elgondolkodtató igazságokat
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd