JAVA és a sebesség avagy JAVA csak a hálóra
2006-07-10T19:42:50+02:00
2006-07-12T14:59:44+02:00
2022-07-26T16:42:43+02:00
 • Bizonyára ansi C-vel is lehet, de az FLTK egy crossplatform (ami jó, megy X-en és winen és macen) C++-os GUI toolkit, szép OOP-s ablakokkal, támogat openglwindowokat is (! Java alapból tud ilyet? mindjárt megnézem), meg egy csomó standard primitív benne van, egyszerű használni, stb stb. Van hozzá egy FLUID nevű "vizuál komponensösszehajigálü", amit ugyan nem használtam soha, de rossz nem lehet.

  Teljesen jó.

  (bocs, múltkor pont akkor értem el a download limitet, amikor ez a kérdés jött )

  --ajven
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ja, MFC helyett viszont wxwindows-ban lehet platformfuggetlen gui-t irni.. sdl-ben meg rengeteg dolgot el lehet erni platformtol fuggetlenul..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • MFC tenyleg nem platformfuggetlen, de hat M-el kezdodik a neve, es az jelent valamit.. :)

  a Java interpretalt modon fut (bar asszem a gcc tud nativ kodra is forditani), igy alapbol lassabb architekturalis okokbol..

  .NET koztes kodra fordit, futas kozben fordul at nativ kodra, szinten hasonlo okokbol hatranybol indul a c-vel/c++-szal szemben

  c/c++/asm/pascal/... nativ kodot allit elo, architekturalis okokbol gyorsabb alapvetoen (ez persze csak altalanossagban igaz..)

  memoriahasznalat hasonlo.. Java eseten el kell fernie a virtualis gepnek, a szemetgyujtonek (ami mellesleg nem szabaditja fel feltetlenul rogton a felesleges objektumok helyet), .NET eseten a fordito, class loader, plusz konyvtarak foglalhatnak plusz helyet.. a tobbinel csak az toltodik be, ami kozvetlenul a futashoz kell.. raadasul a megosztott .so vagy .dll file-okat egyszerre tobb progi hasznalja, de csak egyszer foglalja a helyet a fizikai memoriaban

  amugy nem sokat szamit, hogy egy kis hello world mennyi memoriat foglal, inkabb az szamit, hogy egy nagyobb progi (ahol a nyelvbol/architekturabol adodo jarulekos koltsegek mar elenyeszoek) eseten mi a helyzet..
  probalj ki mondjuk egy olyan progit, ami egy 100000-es tombot rendez java meg mondjuk c++ nyelven.. sajat, azonos implementacioju buborek rendezessel, hogy ne a beepitett rendezoalgoritmus dontson..

  (ui: termeszetesen a sebesseg/memoria felhasznalas eseten rengeteg kivetel lehet.. rengeteg nyelven tudok lassu, sok memoriat hasznalo hello world-ot irni)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy értem MFC már nem platfor független. És avval lehet ablakokat csinélni de nem vagyok túlzottan ott a témakörban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ansi -val hogy csinálsz ablakokat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ansi c
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgymint?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg, ezt most észre se vettem. Szerintem Exit átrakja oda, ha megkéred

  én nem szeretem a nem natívra fordított dolgokat, legyen a kód platformfüggetlen és legyen minden platformra külön fordító. jvm is platformonként van, vagy mi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most jövök rá hogy ez a társalgóba kellene bocs.
  Arra gondolok hogy a java vírtuális gép lassítja le de úgy tudom .net -ben is van framework gondolom az is lassítja a megírt programot amelett hogy futtatja .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Assemblyben 30 byte kód, memóriahasználat sehol; szerintem nézd meg azt

  szubjektívem: ha guit kell csinálni, én javát használok, mert c++-ban ugyan ott van pl a szintén platformfüggetlen fltk library, de macerásabb. Én javában kicsit gyorsabban fejlesztek, de C++-ban tudok igazából optimalizálni, ha sebességkritikus vagyok. Sokan azt mondják, hogy a Java gyorsul és ez így marad. És mindjárt jönnek a C#-osok és .NETesek, akik összevesznek a Javásokkal és ez a topic is egy Java vs .Net lesz

  Szerintem nincs ultimate solution, a cél választja meg az eszközt. Az eszközök egyensúlya meg félévente nagyokat változik.

  szubjektív vége

  --ajven
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A következö promlémába ütközte a közelmultaban: készítettem egy okos de kicsiprogramot JAVA nyelven körbe szortam a szobát virákokkal majd -> jar és kezdődhet a használat. DE mintha lassab lenne mint kellene mindössze + 1 szál van indítha ami fél másodpercenként lekérdezi az időt ez. Gondoltam átfordítom exe-re Jar2Exe Wizard 1.5 beszerez majd használ memóriahasználat változatlan.

  Következik az összehasonlítás egyzserű ablak java nyelven kb 20 sor, fordít futtat (jar->exe) memórihasználat 13k ugyabez vc++ -ban 1,5k.
  Kezdjek el méjrehatóbban megismerkedni a vc++ szal? Van megoldás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd