Felolvasógép programozása - HELP!

Felolvasógép programozása - HELP!
2003-11-12T20:37:50+01:00
2003-11-13T00:49:43+01:00
2022-11-01T23:00:33+01:00
 • Ha komolyan érdekel a téma, szerintem vedd fel a kapcsolatot a BME TTT tanszékének beszéd-laborjával, mondjuk Németh Gézával:

  Speechlab
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "analóg port" = game port analóg bemenetei, amelyek a joytick x, y, ..., tengelyeit olvassák
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • van egy kis szoftver joyToKey a neve, amelyik a joytick mozgásokat, gombnyomásokat átalakítja billentyűleütésekké.

  Ehhez ha használsz rendes joystickot, akkor kész is vagy. Ha csinálsz valami célhardvert, akkor game porton van 4 tűzgomb bemenet, ezek használatához semmi elektronika nem kell. És igazából az analóg portokat is lehet kapcsolóként használni, miért ne (azokra igazából potenciométert kellene kötni).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretnék építeni egy szövegfelolvasó gépet gyengén látóknak, Origo hírmondó programjának segítségével. Ez a böngésző a megnyitott weboldalakat olvassa fel, meglepően érthető kiejtéssel. A gondom a programozói ismeretek gyakorlatilag teljes hiányával van (html azért megy), ezért a segítségeteket kérném.
  A bescannelt oldalak szöveges tartalmából kellene generálni egy html oldalt, jó nagy betűtípussal (a felolvasás mellett a tv kimeneten jól olvasóan meg kellene jelennie a szövegnek teljes képernyőn, scrollozhatóan - explorer F11). Ezt az oldalt töltené be a hírmondó is.
  Az egész win98 alatt menne, fontos, hogy ne látszódjon az oprendszer és a futó programok, tehát ne veszítse el a fókuszt az aktuális html-ről, bármilyen művelet is folyik közben. A gépet néhány funkcióbillentyűvel lehetne vezérelni (nem billenyítűzetről), ezt hogy oldom meg? Valamelyik porton keresztül gondolom, hozzárendelve néhány funkciót a gépen. Makrókkal le lehet vezérelni ezt az egészet? Nem biztos hogy mindent világosan írtam, kérdezzetek vissza, megpróbálok érthetőbb lenni. Segítségeteket előre is köszönöm, fontos lenne. Ha egész másképp csinálnátok (a lényeg: papírból felolvasott szöveg, tv-n kinagyítva, egyszerű kezelhetőség) írjátok le. A projectről ha beindul, részletesen beszámolok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd