Soros port programozás
2003-11-08T13:43:27+01:00
2003-11-10T12:17:56+01:00
2022-07-27T16:12:50+02:00
 • Nem tudom milyen nyelven fejlesztesz, de a VB-ben tudok egy nagyon egyszeru megoldast a dologra, ez az MsComm vezerlo. Kozvetlenul allithatsz, figyelhetsz volnalakat (DTR,RTS,DSR,CTS).
  A kommunikacio programozasa is konnyu, egyszeruen beallithatod a bitszamot, paritast, stopbit(ek)et, sebesseget szoval mindent, Hayes parancsokat is ismeri.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Mozilla Public License alatt jött ki, ami kötelezettséget én kiveszek, az annyi, hogy ha a komponensekben változtatsz valamit, akkor azt közzé kell tenned, egyébként szabadon használhatod.

  The NPL and MozPL are designed to make sure that the Source Code Modifications are freely available. After that, the creator of a larger work is free to license the executable of the work as he or she sees fit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most jutottam el oda, hogy kb. annyira tudom használni a komponenst, amennyire nekem szükségem van rá. Arról nem találtam információt, hogy ez egy ingyenesen használható dolog, vagy fizetni is kell(ene) érte?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No igen, de ez mindent tud, neked csak tört részére van szükséged, keresd azt a leirásban... Az alap kommunikációs komponens képes működtetni a vezérlőjeleket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz a gyors segítséget. Biztos profi cucc, de 268 old. az egyik leírás hozzá, a másik pedig 979 old. Azért megpróbálok ismerkedni vele, de ha van valami egyszerűbb módszer is, az jól jönne. Az API-s megoldásokra én is gondoltam, de nem ismerem nagyan az api függvényeket, és elég nehéz keresgélni is, mert sokezer van belőlük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a soros porti problémákat az APRO-val _próbáljuk_ megoldani
  XP alatt biztosan működik.

  1. Introduction

  Async Professional is a comprehensive communications toolkit for
  Borland Delphi, C++Builder, & ActiveX environments. It provides direct
  access to serial ports, TAPI, and the Microsoft Speech API. It
  supports faxing, terminal emulation, VOIP, & more.

  This is a source-only release of TurboPower Async Professional (APRO).
  It includes designtime and runtime packages for Delphi 3 through 7 and
  C++Builder 3 through 6.

  For help files and a PDF manual, please see the tpapro_docs package on
  SourceForge (TurboPower Async Professional)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Com port programzással küzdök. A helyzet az, hogy win98 és dos alatt tökéletesen müködik az irományom, de xp és nt alatt nem. Nem volt túl meglepő a dolog, mondhatnám, hogy várható volt. Oka az, hogy az xp és nt nem enged olyan nagy szabadságot a programozónak azaz a direkt memória-hozzáféréseket letiltja, melyekel a com porthoz tartozó regisztereket módosítom. A problémám az, hogy szükségem van a DTR, RTS vonalak kapcsolására és a CTS és DSR vonalak figyelésére, melyek a szabványos Delphis write eljárásokkal nem kezelhetők. A kérdésem az lenne, hogyan lehet ezeket a vonalakat xp, nt, (win2k) alatt kapcsolgatni?

  NickE
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd