Üzleti partnert keresek
2003-11-07T17:01:06+01:00
2003-11-10T13:42:27+01:00
2022-07-19T06:53:13+02:00
 • Marketingről stb. nem volt éppen szó eddig. Ha ezt a kérdezőnk végzi, akkor egálban lehetnek minden további nélkül.

  De valóban kockázatos egy teljesen ismeretlen emberrel vállalkozásba kezdeni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, ismerem a módszert :) De nem feltételeztem ezt a magatartást a topic indítójától. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a célja, csak valószínüleg még nincs komolyabb tapasztalata ilyen ügyekben.


  Ui:

  Én amúgy többet látom azt a módszert, hogy a cégbe beszálló embert nem kisemmizni akarják, hanem teljesen átadják neki a vezetést. Ő pedig örül, hogy megemelték a fizuját 30.000 Ft-al és új névjegykártyát is kapott "ügyvezető igazgató" minősítéssel. Ezek az emberek általában csak akkor jönnek rá a turpisságra, amikor a cég pénzmosási/adócsalási ügyei miatt kézhezkapják az idézést :)))))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sziasztok!

  Azért a "munkáért részesedést" típusú modellekkel is vigyázni kell ám. Mert az egyik oldalon ott áll a csóró fiatal programozó, aki egy cég 50%-os tulajdonrészének ígérétéért dolgozik, mint a güzü. A másik oldalon pedig ott áll a pénzes vállalkozó.

  Tegyük fel, hogy a termék elkészül, a fejlesztô pedig megkapja a cég 50%-át. De közben kiderül, hogy a cég egy 3 millió forintos kft. Ezzel még nincs is baj, de mondjuk a következô héten a vállakozó arc megpendít egy tôkeemelést, és betesz mondjuk még 3 milliót (megteheti, hiszen számolatlanul van otthon a sublótban )). Ezzel a fejlesztô tulajdonrésze máris csak 1/3-ot ér, hacsak ô is be nem teszi mellé az ô 3 millióját. (Ami pedig nem nagyon van...)

  Mindenesetre a tôkeemeléses buli az egyik legkedveltebb módja a kis társtulajdonosok kisemmizésének.

  Tamás
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem számoltam, csak a józan ész sugallja...


  Tapasztaltam ugyanis, hogy ezek a feladatok és egy termék/szolgáltatás befuttatásához szükséges marketingtevékenység kb. mennyibe kerül.

  Ha ennél többe kerül a fejlesztés, és ezt a srác nem tudja megfinanszírozni, akkor:

  - Vagy nem érdemes belevágni
  - Vagy fejlesztő helyett tőkéstársat kell keresni.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez ugyanis szerintem olcsóbb mint az előbb említett dolgok.


  és ezt hogy számoltad ki? mintha még hiányozna egy változó az egyenletből. Nagyon nem mindegy hogy az a "webfejlesztő" - bármit is értünk ezalatt -, egy hónapot vagy egy évet dolgozna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudod csak 1 dolgot nem értek:

  Ha kifezetsz egy szervert vagy bérelsz/hostingoltatsz egyet, állod a cégalapítással/könyveléssel járó költségeket, akkor miért nem fizeted ki a fejlesztést is egyből???

  Ez ugyanis szerintem olcsóbb mint az előbb említett dolgok.

  És ekkor már nem kell osztozkodnod...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én osztom bhubert véleméynét és nem tanácsolom hogy ilyesmibe belefogj ÍGY
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, Te tudod...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az anyagi oldalon azt értettem,hogy minden felmerülő egyéb költséget (szerver,üzemeltetés,vállalkozás alapítás,stb) én fedezek. A partner kockázata pont az lenne,hogy a szellemi munkáját mint apportot vinné a válalkozásba. Szerintem így a kockázat egyenlően oszlana meg, éppen ezért a siker illetve a kudarc is közös lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt mondta, hogy a "kivitelezés anyagi oldalát" Ő biztosítja. Nálam ebben benne van a webdesign...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • na de ha jól értem éppen azt írja, hogy nem akarja kifizetni a munkát, hanem annak az ellenértéke az 50%.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, korántsem egyenlő a kockázat...

  Erre szoktuk azt mondani, hogy "könnyű a másik f*val verni a csalánt..." Ez persze nem Rád értendő, hanem leendő partnerre.


  Ugyanis mivel most még nem ismered, ha belevágsz vele az üzletbe akkor az egy eléggé kockázatos dolog. Ha nem ismered az embert, lehet, hogy csak fél év /1 év múlva jössz rá, hogy valami nem kóser a businessben....


  Félre ne érts, de láttam már hasonló kezdeményezést pont ilyen dolgokon elbukni.


  Ha van annyi pénzed, hogy bele tudj vágni a dologba egyedül is, akkor csináld egyedül és keress egy szakembert aki ért a dolgokhoz. Ezt az embert meg ne 50%-al jutalmazd, hanem állapodjatok meg egy korrekt fix fizetésben és esetleges jutalékban. De az 50% nagyon sok a társ álltal befektetett tudás áráért.

  Sajnos ez így van... A helyzet az, hogy értelmes, tehetséges fiatal srácokat szinte bagóért lehet alkalmazni.


  Csak akkor köss 50-50%-os részesedésre szerződést, ha a partner legalább annyi tőkével száll be a dologba, mint amennyi neked van. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy Te húzod a rövidebbiket.


  Ami a biztos sikert illeti: tényleg nincs. De szinte semmivel sem jobbak az esélyeid, ha összeállsz valakivel, akinek gyakorlatilag a munkájáért járó esetleges pénze a vesztenivalója!


  Ui: Persze nem kell megfogadni a tanácsot, de tényleg láttam már így elbukni jól induló üzletet.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bhubert:
  Az ötlet és a kivitelezés anyagi oldala tényleg nálam van,de azért arra ma mérget venni hogy egy ilyen jellegű vállalkozás biztos sikert hozzon nem egyszerű.Éppen ezért gondolom úgy,hogy én biztosítanám az indulás anyagi részét a társam pedig a szellemi munkáját adná hozzá.(ingyen, a későbbi 50% reményében).
  Szerintem így a kockázat arányos és ennek szellemében a fele-fele a fair!

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nálad van az ötlet és finanszírozni is tudod a fejlesztést anyagilag, akkor minek akarsz fele-fele alapon osztozkodni????

  Tényleg nem értelek... Kitalálod mi kell és megveszed a hozzáértő embert "kilóra"...

  Akinél pénz és ötlet is van, és még normális üzleti érzéke is, az nem szokott 50%-al dobálózni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A fiatal kitétel csak annyit takar,hogy ambiciózus legyen.Budapesten lenne a székhely.Azt pedig,hogy mi is lenne a dolog csak személyesen szeretném elmondani.Ha gondolod emailben egyeztethetünk.Üdv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nos ez pontosan mit takar hogy
  fiatal programozót
  keresel??
  és lécci több infót hol lenne, meg ....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Web- és flash programozásban jártas fiatal programozót keresek közös Netes vállalkozás beindításához.Az ötletet és a kivitelezés anyagi oldalát én biztositom.A remélt siker esetén a közös üzleti jövőt tulajdonos társként 50%-50% részesedéssel képzelem el.Ha érdekel a dolog és tényleg értesz is hozzá keress meg a tgyuri@uze.net címen, hogy a továbbiakat megbeszélhessük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd