3D kamera, saját motorra

3D kamera, saját motorra
2006-06-01T10:35:37+02:00
2006-06-01T16:18:42+02:00
2022-10-31T05:20:35+01:00
 • Szia!

  Erre gondoltam. Ennek segítségével bárhova tudsz varázsolni 3 dimenziót, nem kell hozzá d3d vagy ogl, hiszen te magad rajzolsz. Bár nincs említve kamera, de ha létrehozol egy "virtuális" kamerát, aminek az xyz koordinitáit változtatod, és ahhoz képest rajzolod ki ezzel a centrális projekcióval a dolgokat, akkor az már kamera.
  Egyébként ha már flash, akkor tudni kell, hoyg a macromedianak van egy olyan terméke, hoyg director (ha még ez a neve), ez hasonlít a flash-hez, kicsit bonyolultabb, de könnyen hozzá lehet szokni, és ebben van 3d-támogatás, érdemes lenne kipróbálnod, ha nagyon érdekel a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a válaszokat!
  Végigolvastam kamera nincs benne, a flash nem éppen a 3dre épül, igy is jo hogy ezt megtallátam, és le tudom vetiteni a vertexeket 2Dre.
  Amit irtatok sajna nem találta meg a kereső, de majd még próbálkozok..:S igazábol 1 egysoros rövid válasz is jo, az elv érdekelne csak
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Meg itt a prog.hu-n van egy cikk a centrális projekcióról, azt szerinetm nézd meg, most nem linkelem be, de használd a keresőt!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hi! nem rosszindulatbol mondom, de olvasd vegig azt a konyvet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!
  Egy könyv alapján írtam (használok) egy 3d motort, amiben egyenlőre semmi komoly nincs, viszont kamera az kéne, és eddig nem igazán tudtam megoldani.

  A motor arra képes, hogy megadok vertexeket, ezeket összeköti, ill Ráhuz az oldalakra texturákat. Ja igen a lényeg hogy flash-ről van szó.

  A kameramozgást ugy próbáltam imitálni, hogy az adott modell minden egyes x/y/z koordinátáját eltoltam és a modell egészét meg visszamozditottam igy gyakorlatilag nem mozdult el a modell mégis olyan volt az eredmény mintha a kamera arébb ment volna. A kérdésem az, hogy van-e ennél frapánsabb, technikásabb megoldás? A GTA 1 perpspektivisztikus nézetét akarom egyébként megcsinálni.

  Köszi előre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd