Webáruház
2003-11-05T16:32:32+01:00
2003-11-05T19:32:19+01:00
2022-07-02T12:25:24+02:00
 • Nem tudom, hogy a magyar bankok pontosan milyen szolgaltatasokat nyujtanak, de az altalanos gyakorlat (ezt valositja meg az ibill is) nagyjabol ketfele megoldast hasznal:

  - a teljes infrastruktrurat a kartyas szolgaltato adja, azaz van egy webszerver es egy kesz webaruhaz szoftver, amit neked csak testre kell szabni, feltolteni inforamciokkal, stb. Amikor vesz valaki arut, akkor Te csak ertesitest (email, webservice hivas, stb) kapsz a megrendelo adataival, meg arrol, hogy mit rendelt.
  Ilyen szolgaltatast biztosit meg a yahoo is (http://shopping.yahoo.com/) Ebben az a jo, hogy gyakolratilag minimalis befektetessel el lehet inditani a boltot.

  - a masik, amikor a szolgaltato csak a fizetes reszt intezi. Ilyenkor a felhasznalo Te portalod hasznalja, csak a fizetesnel van atiranyitva a szolgaltato portaljara, ahonnan az a fizetes vegeztevel visszairnyatja hozzad. Szinten ertesitest kapsz, hogy mi tortent, de ez itt kozvetlenebb, mert az oldaladnak erre kell majd reagalnia ('koszonjuk ...', vagy 'sajnos ...', stb). Ehhez ugye sajat site kell, ez akkor jo, ha mar latszik, hogy menni fog a bolt.

  A magyar viszonyokrol nem sokat tudok, de pl. az OTP eleg regota nyomja a temat, itt nezz korul: Elektronikus kereskedelem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most már tudom miért kellene angolul tanulnom
  Úgy érted hogy intézzem a szállítást, mert az áru nem az enyém, tehát a forgalmazó cégnek továbbítom a megrendelés adatait, és a kártyás eladáshoz szerződni kell valamelyik bankkal és a hozzávaló szoftvert már ők adják?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szinte majdnem mindent a kartyas szolgaltato intez, neked csak annyi a dolgod, hogy szallitsd az aru-t

  Az ibill az egyik legnagyobb ilyen szolgaltato, az oldalukon reszletesen olvashatsz ezekrol (http://www.ibill.com/services/) meg van rajta valahol egy demo, ahol ki lehet probalni az egesz rendszer mukodoeset.

  netchan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát a megrendeléseket én dolgozzam fel és továbbítsam a termék eladója felé?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bankkártyás rendelések esetén meglehet csinálni. Ekkor vagy te is fizetsz bizonyos jutalékot vagy van egy bankod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sehogy.
  Legfeljebb a rendelésekről értesűlhetsz. Igy ha leadsz 5 fals rendelést az emberke cuccaira, akkor tiéd az x% a fals megrendelések után, amit nem fogsz kifizetni vevőként.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üzemeltesd te az áruházat, vagy küldess velük levelet minden megrendelésről, és csinálj próbarendeléseket, hogy tényleg minden esetben kapsz-e levelet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Ha csinálok egy webáruházat és azon az egyik forgalmazótól megvesznek valamit és a forgalmazó nem fix összegért hanem %-ért van benne az áruházban, akkor hogyan lehet megoldani hogy az eladásokról értesüljek? Vagy csak a bizalom a megoldás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd