Mennyit pénzt kérhetek

Mennyit pénzt kérhetek
2006-05-17T06:56:20+02:00
2006-05-17T11:10:25+02:00
2022-10-31T06:00:35+01:00
 • Ezt én is mindenképp ajánlanám! Nyomtasd ki a specifikációt és told a megrendelő orra alá, hogy írja alá. Ezentúl bármit kér, csak meglobogtatod, aztán mehet a tárgyalás :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen egyetertek a hozzaszolasoddal, en is igy szoktam szamolni, es abszolut jol mukodik.
  Ami fontos, es te is irtad az a specifikacio, dokumentacio.
  Csak akkor szabad pontos arat mondani, amikor pontos specifikacio van, es akkor a kesobbiekben lehet hivatkozni ra, hogy mi szerepelt, es mi nem szerepelt a leirasban. Erdemes a specifikaciot tobbszor atragni, atbeszelni a megrendelovel, mert valami tunhet elsore egyszerunek, aztan meg kiderul h egy nagy szivas... Persze forditva is elofordulhat, de az a ritkabb.

  Mindenkepp szanj idot rendesen arra, hogy atlasd a rendszer minden porcikajat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen kérdéseknél mindig azt szoktam mondani, hogy
  - találj ki magadnak egy órabért
  - tervezzd meg nagyvonalakban a progit
  - szedd szét darabokra a fejlesztést (ne feledd a specifikáció és a doksi készítést sem)
  - az egyes részfeladatoknak saccold meg az idejét
  - add össze a részfeladatokra szánt időt
  - szorozd meg a magad által kitalált órabérrel.
  - kerekíts felfelé valami rendes összegre

  Szerintem ez a legkorrektebb.
  Ezen felül a specifikációt / rendszertervet fogadtasd el a megrendelővel és rögzítsd, hogy az ettől való eltérés többletköltséggel jár.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 150-200e specifikaciotol fuggoen...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit kevés a specifikáció, én egy hetet szánnék rá. Az mérnöki napidíjjal számolva (20-40eFt/nap végzettség, gyakorlat függvényében).

  Amit problémás területnek látok:
  - Excel az input, ha Mucuska készíti nem biztos, hogy mindig ugyan olyan formában fogod kapni az adatokat, ezzel elég szépeket és hosszan lehet szívni, ha program készíti, akkor valószínűleg megbízhatsz benne, a következő verzióváltásig...
  - Általában nem csak egyféle kimutatást kérnek belőle, jó előre lefixálni őket.
  - Módosíthatják az adatokat, szükséges eltárolnod a ki, mikor, és mire módosította, máris bejött a képbe a felhasználók karbantartása is. Esetleg ezekről is szükséges kimutatást készíteni.
  - Nem írtad, de gondolom valamilyen adatbáziskezelőt azért használni fogsz, ők adják és meg kell tanulnod (plussz idő és pénz), ha már ismered akkor egyszerűbb adolgod.
  - Kell-e web-es interfész, nekem volt ahol kérték, mondván nem akarnak 1000 gépre installálgatni szoftvereket... (Mondjuk ezt én külön projektbe tenném, külön pénzért...)

  Tehát alap funkcionalitással (excel import, karbantartás, felhasználók kezelése, max 5 lekérdezés, ismert vagy általam ajánlott adatbáziskezelővel, 1 napos intenzív megbeszéléssel, hogy mi kell, és utánna aláírják, hogy ez kell) nálam 150eFt lenne, egy hetes határidőre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ~ 50 000 Ft.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Megkerestek egy feladattal, ami egy beléptető rendszerhez kapcsolódó munkaidő nyilvántartó és elszámoló program készítése lenne Delphiben.

  A feladat az, hogy egy excel táblából kellene az adatokat felolvasni, azokból a ledolgozott napi munkaidőt megállapítani (több műszak, rugalmas munkaidő). Az adatoknak szerkeszthetőeknek kell lenni, az eredeti adatok megőrzése mellett. A végén megadott időszaki listát kell készíteni.

  Szeretném megkérdezni tőletek, hogy egy ilyen munkáért mennyi pénzt lehet elkérni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd