Oracle vizsgák
2003-11-02T13:25:44+01:00
2003-11-03T09:08:57+01:00
2022-07-27T16:22:46+02:00
 • Ezzel az a gond, hogy Oracle DBA-t gyakorlat (több év oraDBA gyak) akkor sem vesz föl senki, ha 10 vizsgája van. Ezért mondtam, hogy ebbe nem nagyon látok értelmet. Ha van gyakorlatod pl ora7, 8, 8i-ben akkor fölvesznek, és fizetik a 9i-re az átképzést. Ezt reálisabbnak tartom. Ráadásul Oracle szakival tele a padlás. Ha most döntenem kellene lehet, hogy inkább db2 UDB vagy sapdb-maxdb vizsgát tennék, abban több lesz a felfutás a jövőben, ráadásul kevesebb a szaki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából nem ilyen "Mi is az Oracle" vagy "SQL essentials" jellegü tanfolyamokra gondoltam, hanem pl. Oracle 9 DBA certifikáció és hasonló dolgok megszerzésére. A tanfolyamárak meglehetösenb drágák az Oracle-nél, viszont a Prometric vizsgák (ez az a cég, ami a vizsgáztatásokat bonyolítja többek között az Oracle-nek is) még megfizethetöek (60-70.000 Ft/vizsga, a tanfolyam pedig 60-70.000 Ft/nap).
  Szerintetek egy ilyen vizsgára fel lehet készülni szimplán könyvekböl a tanfolyam nélkül? Egyálltalán lehet vizsgázni a tanfolyam el nem végzése esetén?
  Ezekre a kérdésekre is várnám a válaszait a mélyen tisztelt kollegáknak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, köszi a tanácsot/véleményt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én voltam a közelmúltban jónéhány tanfolyamon. Ha mi is az Oracle, vagy architektúra tanfolyamra gondolsz, akkor az esetleg beleszámíthat a felvételibe, de csak akkor, ha nem oracle gurunak akarod eladni magadat, és akkor is max egy kicsi jópont. A valóban komoly tanfolyamok általában nagyon kicsi területre koncentrálnak, és emiatt nehezen fogsz olyan céget találni, ahol pont arra van szükség. Szerintem ne erre add ki a pénzed, ha csak a munkavállalás a cél, ugyanaz a zsozsó egy nyelvtanfolyamon többet hozhat a konyhára a felvételi beszélgetésen
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A véleményteket szeretném kérni a témában. Mennyire érdemes egy-egy ilyen vizsgát/tanfolyamot magánszemélyként, önfinanszírozásból (a anfolyam árak elég borsosak) elvégezni?
  Mennyire számitanak ezek döntö szempontnak egy-egy állásinterjúnál?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd