RS-232 soros CompactFlash átalakító kártya
2006-03-21T12:08:04+01:00
2006-03-22T08:43:03+01:00
2022-07-19T06:56:56+02:00
 • elég titkos. még két másik eszközzel lesz összekötve, és annak az adatait kell majd feldolgoznia.
  és úgy látszik, megtaláltuk az ideális pda-t, acer n50 premium. most már csak azt kell megszülni, hogy hogy és milyen linuxot lehet rátelepíteni, és megvan a projecthez a prototípus.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • esetleg - ha nem titkos - elarulhatnad az eredeti feladatot is.. ugy konnyebb lenne megoldast ajanlani.. vagy ha rossz iranyba indultatok, akkor valaki hozzaerto eleg hamar felvilagosithat..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kábel miatt drága? Pár perc alatt meghegeszthető, csak venni kell egy, a típushoz való csatlakozót (pl. speedshop), dsub9 male/female csatit és 2m kábelt.
  Vegyetek pl. hp hx2110-est. Olcsó, cf, sd fogadására képes. 22 tűs csatijának kiosztása fenn van a pinouts.ru oldalon.
  Nekem ez a megoldás tűnik a legolcsóbbnak. Üdv!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egyelőre még keresünk pda-t, de olyan kell, ami olcsó, és van benne cf hely is. azok a típusok, amikben van cf, soros, usb host/kliens, és még gyors is, sokba kerül. de így meg a kábel miatt fog sokba kerülni. az ötletgazda most gondolkodik rajta, hogy hogy legyen...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen típusú PDA? Az általam ismert típusoknál (HP, Compaq) alapból van COM port. Ezeken ne is keress dsub9-es rs232-es portot, mert a soros vonali vezérlőjelek (tx, rx, rts, cts, ...) a dokkolóba csatlakozó alsó porton vannak "kivezetve". Szerintem elég egy kábelt készítenetek.
  Nézz szét
  itt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • cett, köszi, megnéztem. baráti az túlzás, de jó lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • most mit csináljak? azt mondta, azzal ne törődjünk, csak azt oldjuk meg, hogy a pda cf bővítőhelyén legyen egy ilyen átalakító valami. és ilyet kéne keresni itthon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...van spéci programozónk, aki mindent tud


  ...ez tetszett...!!!

  Akkor problema egy szal sem...
  Mar csak meg kell hatarozni, melyik uzemmodban van bekotve a CF kartya a gepben, mivel ugye szabvany IDE felulete van, de van egy masik sorosabb felulete is...
  Ha ez megvan, fogsz egy mikrovezerlot, amiben van hardveres soros port(+hozza egy max232 illeszto IC-t), irsz ra egy picike programot, ami fogadja a CF foglalatra kitett adatokat, kikuldi a soros portjan, a bejovo adatokat pedig atadja a CF csatlakozojara...
  A driver megirasa csak "gyerekjatek" ezekutan...

  De, aki mindent tud, annak nem gond egy az egyben mar a CF foglalatra kuldeni az RS-232 jelet, es mar csak az illeszto IC kell...!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • www.pdabolt.hu
  ott van ilyen átalakító baráti áron.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a driver meg lesz oldva elvileg, van spéci programozónk, aki mindent tud.
  itt a hardveres részen van a hangsúly.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szoval az nem ugyvan, hogy csak osszedobsz egy CF dobozba valami RS232 csatlakozot, es amen...
  Driveres tamogatas nelkul ettol meg nem lesz soros port az eszkozkezeloben!!!

  Szerintem csak keszen vegy illyet, driverrel egyetemben...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sziasztok!

  kellene valami olyasmit összehoznom, hogy: van egy pda, amiben van cf kártyahely, ebbe kéne egy olyan átalakító eszköz, aminek soros port kivezetése van. a lényeg, hogy a pda nem tartalmaz soros portot, és ezzel kéne megoldani, hogy legyen neki. a www.quatech.com-on láttam ilyen átalakítót (lásd kép), de sokba kerül, itthon meg nem találtam még sehol. tudtok segíteni?
  esetleg olyan megoldás is jó lenne, hogy egy üres CF kártya tok kivezetéseire forrasztanánk mindenfélét, és szeretném tudni, hogy lehet-e csak CF tokot kapni memóriakártya nélkül, és hol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
abcd