Visual FoxPro után mire érdemes áttérni
2006-03-13T15:21:35+01:00
2006-03-15T15:19:10+01:00
2022-07-26T19:42:40+02:00
 • A nem ms komponensek esetén (GTK#) pillanatnyilag még nincs databinding (olyanokat írnak a fejlesztői listákon hogy ha a windows.forms-é kész lesz akkor onnan fogják majd portolni). Amúgy maga az adatkezelés műxik, én anno még a régi web.forms-szal futtattam web matrix-szal készült pici progit ami egy datagridben jelenített meg egy firebird-es táblát. Hogy a VS2k5 és a .NET2-es dolgai mennyire mennek nem próbáltam, az utóbbi időkben sajnos elég sűrűn vannak a bejegyzések határidőnaplómban...

  A Firebird-öt használom, elég jó kis adatbáziskezelő, különösen ahhoz képest hogy mekkora (vagy 3MB a telepítője szemben a MSSQL 50MB-os méretével). Persze kérdés hogy a mai szélessávú net esetén ez mennyire szempont... A másik dolog ami tetszik benne hogy van beágyazott verziója. Viszont a .NET2-es data proviedrét nem igazán sikerült összehoznom a VS2k5-tel, bár a leírás szerint csináltam mindent. De szvsz idővel ez megoldódik majd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koszi a válaszokat!
  Mono+adatbáziskezelés illetve .Net + adatbáziskezeléssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Tudom, az utóbbi témában volt egy hosszas beszélgetés a társalgóban nemrég, amiből azt szűrtem le, hogy MS eszközeivel nehézkes a dolog, de esetleg valakinek nem MS componensekkel van-e tapasztalata?
  Valamint érdekelne, dolgozik-e valaki FireBird szerverrel, illetve milyen nyelvet használ ehhez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én eddig 6-os, 8-as és 9-es foxproban dolgoztam.

  Ha csak kliens-szerver irányba akarsz mozdulni, akkor felesleges váltani.

  SQL szerverhez tudsz a Foxpro CursorAdapterével csatlakozni ODBC-n vagy ADO-n keresztül is (legalábbis VFP9 alatt biztosan).

  ODBC-n keresztül amire az ODBC konfigolva van (ld. xp alatt a felügyeleti eszközökben).

  ADO-n keresztül pl. JET (Access), OLE DB (MSSQL, Oracle) amik mostanság kellhetnek.

  Azt mondják ADO-n keresztül jobb (nem kell odbc konfigolás), többet is tud és gyorsabb is (nem hasonlítottam össze)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Visual Foxpro és az SQL szerver abszulút nem zárja ki egymást. Azt hiszem már a 3-as VFP is tudott SQL szerverhez kapcsolódni, de az 5-ös '95-ben már biztosan, magam is használtam és ma is használom MySQL-el.
  A 9-esben már minden adott hogy jó rendszert írjatok Windows alá.
  A Linux sajna más téma. Ott nem vagyok 100%-ig képben úgyhogy ezzel kapcsolatban nem kibickedek mert nem akarlak rossz irányba vinni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az express használata utána is ingyenes lesz, csak nem lehet majd letölteni (bár őszintén szólva nem hiszem hogy a M$ meg fogja szüntetni az ingyenes letóltést).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha linux alá is akartok fejleszteni akkor java, jó kis ingyenes eszközök vannak (Netbeans, Eclipse). Vannak pénzesek is mint Pl. a Borland JDeveloper (de annek nem tudom mi lesz a sorsa - a Borland árulja a fejlesztőeszközös üzletágát) vagy az Oracle JDeveloper (ahol a fejlesztőeszköz ingyenes de az adatkezelést támogató runtime könyvtárat aranyért adják ha nem Oracle appservert használsz) vagy az IBM-nek is van valamilye (websphere) de azt még nem láttam.

  Ha windowsra akkro szvsz VS a jó irány, nem feltétlenül az express, szvsz a standard és a professional is megéri az árát (a proffal Pl. SQL szerver tárolt eljárást is debuggolhattok).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Visual Studio 2005 Express (2006.nov.6-ig) + Ms SQL 2005 Express ingyen!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  kb. 10 éve dolgozunk FoxPro illetve VFP nyelven, ügyviteli programokat fejlesztünk.
  Mostanában erősen elgondolkodtunk azon, hogy talán tovább kellene lépni a kliens/szerver arhitechtúra illetve a szerver oldali SQL adatbázis irányába.

  Javaslataitokat/tapasztalataitokat szeretnénk kérni, milyen fejlesztő eszközt, adatbázismotort érdemes választani.
  Amit elvárnánk a későbbi fejlesztő eszköztől:
  - lehetőség legyen SQL szerverhez kapcsolódni
  - lehessen egyszerűen reportokat készíteni
  - árban elérhető legyen

  Tudtok-e esetleg olyan lehetőségről, ahol a Linux és Window alá is egyszerre lehetne fejleszteni, illetve egyikről másikra való áttérés nem okozna túl nagy fejtörést?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd