Csak 2006 után érkezik a következő Windows változat

Csak 2006 után érkezik a következő Windows változat
2003-10-15T10:06:58+02:00
2003-10-16T18:38:42+02:00
2022-07-01T09:10:40+02:00
 • Nem, itt konkretan arrol volt szo, hogy ugy hivatkoztal a sec. bulletin-re, mint hogy valami ami rossz fenyt vet a Microsoftra:

  Többnyire megjelennek az olyan hírek is, ami nem épp hízelgő az MS-re nézve (pl. a mai sec. bulletin bunch is publikálva lett).


  Szerintem a sec bulletin az relative pozitiv dolog. Amit nem szeretek, az az, amikor a 3rd party hibavadaszok jelentenek be valamit, es a hozza tartozo hibajavitas sehol nincs. Na EZ az, ami negativ. Ilyet joval kevesebbet latni szerintem a prog.hu-n mas site-hoz kepest.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem itt osszemosod a dolgokat:

  a security bulletin alatt ma az volt ertve hogy KIJAVITOTT hiba.

  ami a rossz lyukassagot valoszinusiti az a ki NEM javitott hiba ami sokaig ugy marad kozles utan.

  bar ketsegtelen ahol sok a kijavitando hiba, ott azert valoszinuleg az egesz termek sem tul biztonsagos.

  de inkabb javitsak, mint ne javitsak :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Szerintem egy security bulletin bunch az pozitiv. Az azt jelenti hogy FOGLALKOZNAK azzal hogy sec hibakat javitanak."


  Nem olyan rég pedig pont olyan érveket hallottam itt a fórumon, hogy X rendszer mennyivel jobb mint Y, mert Y-ban mennyi hiba van, elég csak a biztonsági értesítőket megnézni :)

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt értem, de most a prog.hu-ról volt szó és nem az MS-ről, hogy ők milyen sebességgel haladnak a javításokkal, arról jobb talán szót sem ejteni :(

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem egy security bulletin bunch az pozitiv. Az azt jelenti hogy FOGLALKOZNAK azzal hogy sec hibakat javitanak.

  A negativ az lenne, ha csak exploit hirek lennenek, fix nelkul.

  Szoval negativ hireket nem nagyon lattam, meg az Eolas-os balhet is ugy talaltak, mintha a Microsoft lenne a ma szuletett barany, es nem epp ellenuk dontott volna a birosag masodik korben IS.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Peter: nem a Slashdoton elek... nincs nekem annyi idom, hogy azt olvassam.


  Én is leginkább RSS-en keresztül olvasom, naponta 1x-2x leszinkronizál és az érdekesebb címeket átfutom.

  tekintve hogy a tomegek irjak,
  akar ez is lehetne a targyilagos


  Többé-kevésbé az is, a kommenteket leszámítva talán, de a hírek felvezetése szerintem korrekt.

  Szerintem nem nevetsegesek a vadak, miszerint az itteni hirszerkesztes igyekszik a Microsoftrol lehetoleg csak jot irni (lasd tomjen), vagy a rosszat is jol beallitani, de egyszerubb ha elhallgatjuk.


  Én nem igy látom. A hírek arányában nagyjából igazat adtam Imrének (jogos!), de a "finomhangolással" nem értek egyet. Többnyire megjelennek az olyan hírek is, ami nem épp hízelgő az MS-re nézve (pl. a mai sec. bulletin bunch is publikálva lett).

  Egyébként megértem ha felhúzod magad egy ilyen finomításokkal dolgozó propagandán (ha úgy látod, hogy itt ilyen manipuláció folyik). Én hasonlóan fel szoktam háborodni vice versa a hasonló módszereken.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mrzool:

  Lattal mar itt pozitiv hirt a Linuxrol?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Peter: annak szoktam cimezni altalaban a dolgokat, akiknek valaszolok. Ebben az esetben Szindbad volt a cimzett, valamint vele egyutt a hirszerkesztok (nem tudom beletartozik-e a csoportba).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Peter: nem a Slashdoton elek... nincs nekem annyi idom, hogy azt olvassam.

  Ezt pl. a HUP-on is megirtak, meg a GROKLAW-n is. A HUP-on hamarabb fenn volt.

  De van link a The Register-re is.

  Ami a /.-ot es mas Microsoft tavoli hirforrasokat illeti: nem igazan olvasom a /.-ot, de azert mert az Linux-parti (bar tekintve hogy a tomegek irjak,
  akar ez is lehetne a targyilagos), a prog.hu-nak nem kellene kevesbe targyilagosnak lenni csak hogy ellensulyozza a /.-ot.

  Szerintem nem nevetsegesek a vadak, miszerint az itteni hirszerkesztes igyekszik a Microsoftrol lehetoleg csak jot irni (lasd tomjen), vagy a rosszat is jol beallitani, de egyszerubb ha elhallgatjuk. Ugyanakkor az egyeb termekekrol pedig a targyilagos dicseret meg nyomokban sem fordul elo.

  Ez termeszetesen csak az en velemenyem. Valamint azoke akik szinten ugy velekednek hogy ez igy van. Nem tudom hanyan vannak, nem kerdeztem oket, de az az erzesem hogy azert nem vagyok ezzel egyedul.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, ezek szerint nem is hallottatok rola?


  Mármint kik?

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, ezek szerint nem is hallottatok rola?
  Ezeket a dolgokat nem nyomatja annyira a Microsoft, csak ami neki jo?

  Tessek egy link:

  The Register - Israel slams the door on Microsoft
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de ezek közül soha nincs a Windows-on kívüli világról szó.


  Ezt nem gondolhatod komolyan! Keresőbe beírtam a 'linux' sztringet, csak a hírek között 349 találat, cikkeknél 40 találat. Vagy egy kis csemegézés az elmúlt másfél hónap 'csak vindózos' híreiből:

  A 20 legsúlyosabb internetes sebezhetőség
  Újabb hiba a Linuxok "biztonságos" shelljében
  Újabb biztonsági hibák a KDE-ben is
  Hamarosan érkezik a PalmOS 6
  Újabb súlyos hiba a Unix-ok ablakozó könyvtárában
  Fizetős reklámok költöznek a Linuxba
  Windows-"gyilkos" szoftver a Suntól
  A szoftverszabadalmak ellen tüntet a Linux két főfejlesztője
  Ismét foltozásra szorul a Unixok biztonságos shellje
  Az SCO szerint gyenge lábakon áll a Linuxot védő GPL
  Folyton-folyvást foltozás - ezúttal ismét az OpenSSL van soron
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor csak mi vagyunk a hibássak?


  Mondtam én ilyet? Azt mondtam, hogy ha nem felel meg jelenlegi ízlésednek a témaválogatás, akkor _szerintem_ tehetsz ellene. Aktívan és passzívan is és én jobban szeretném az elsőt.

  Egyébként itt gyakorlatilag csak a Sting által fordított anyagok jelennek meg. Ő mindig postolt anyagot fordít vagy a saját keresési anyagát is?


  Ezt tőle kell kérdezni. Amennyire én tudom, általában ő fordítja és keresi. A "postolás" lehetőleg -- SZVSZ -- eleve célszerű, ha fordított anyag, szerintem senkitől sem várható el, hogy egymaga fordítson napi 8-10 rövid cikket, hacsak nem ezért fizetik.

  Biztos az utóbbiból is van szép számmal, de ezek közül soha nincs a Windows-on kívüli világról szó.


  Soha? Ezt a véleményt azért statisztikailag elbuknád (soha = 0). Egyébként visszanéztem egy pár hétre visszamenőleg a hírarchivumot és számomra is meglepő módon a "szinte soha" többé-kevésbé megállná a helyét.

  Ez jó így egy olyan helyen, ahol elméletileg a szakmáról és nem csak egy PLATFORM-ról akarunk beszélni, olvasni?


  Ennek ellenére reflexből elviszitek Ti (-->is<--) platformvitába az összes topicot...

  Ezt neveztem egyensúlytalanságnak


  Elfogadom, az archivum tanulsága szerint a vizsgált időszakban első látásra is feltűnő többlethangsúly jutott az MS-el kapcsolatos kérdéseknek. Mindazonáltal félre is értettelek: úgy értettem, hogy az MS-el kapcsolatos pozitív, illetve a Binuxxal kapcsolatos negatív hírekre mutatsz.

  Izgalmas témákról nem alig esik szó

  No, hogy kinek mi az izgalmas, azt Te is beláthatod, hogy relatív :) Ettől függetlenül természetesen én is úgy érzem, helye lenne ilyen jellegű híreknek a portálon.

  de a privat-ban ne küldjön senki erről a témáról nekem


  Izé?

  Tippek fordító kedvű embereknek
  Interjú Binux Backwardsal...
  Új Mozilla verziók
  University students in Mexico promote free software
  SCO backs off Linux invoice plan

  stb, nekem ezek csak a napi hirforrásaimból estek be többnyire. Itt a Slashdot RSS feed URL, ha valaki tényleg belevág: RSS
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor csak mi vagyunk a hibássak? Nem lehet, hogy inkább arról van szó, hogy eleve nem merünk küldeni semmit, mert akkor is az elfogultság vádja fog illetni?
  Egyébként itt gyakorlatilag csak a Sting által fordított anyagok jelennek meg. Ő mindig postolt anyagot fordít vagy a saját keresési anyagát is? Biztos az utóbbiból is van szép számmal, de ezek közül soha nincs a Windows-on kívüli világról szó. Ez jó így egy olyan helyen, ahol elméletileg a szakmáról és nem csak egy PLATFORM-ról akarunk beszélni, olvasni? Ezt neveztem egyensúlytalanságnak, amit szerintem egyszerű megszámlálással startisztikai úton is bizonyítani lehet. Izgalmas témákról nem alig esik szó: GTK, Qt, bash, KDE, GNOME, X, ssh, ... és hosszan sorolhatnám. Ha nincs igazam, akkor elnézést kérek, de a privat-ban ne küldjön senki erről a témáról nekem.
  Imre
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyensúlyról nem is beszélhetünk itt...
  A GNU/Linux konferenciáról semmi hír, semmi link. A Suse 9.0 megjelenése nem újság...


  Nem értelek benneteket Imre, tényleg miért nem postoljátok akkor ezeket a híreket (lefordítva, publikálható formában)? Szerintem Sting _tényleg_ szívesen felrakná őket. [Egyébként én is csak egyszer postoltam csak így Stingnek hírt, nagyon sokáig tartott "publicisztikai" magyarra lefordítani, kivonatolni egy angol hírt és nem azért, mert nem értettem]

  Másrészt én valóban nem érzem (ez már viszont egészen relatív), hogy a Microsoftot támogatná a hírszerkesztés, elég lehúzó jellegű (pl. sec. bulletin bejelentések) hírek is megjelennek.

  Harmadrészt pedig nyilvánvalóan több hírforrásból kell tájékozódni. Részemről még a Linuxvilágot is olvasgatom, pedig néhány kommentjén nagyon felhúzom magam. Mindazonáltal a Linuxvilág nagyon érdekes, rengeteg hasznos információval. A Slashdot az egyik legjobb forrásom, igazság szerint szinte onnan értesülök minden új dologról.

  Ne érts félre, nem állítom, hogy a prog.hu hírszolgáltatása tökéletes balanszban lenne -- csak úgy érzem, Sting több-kevesebb sikerrel próbál egyensúlyozni. Amíg egy ember postolja a híreket, addig viszont ne is várja el senki, hogy ugyanaz az érdeklődési kör lesz jellemző a hír kiadóra, mint a hír befogadójára (ami az egyiknek adat, a másiknak információ és persze vice versa).

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF
  mer' sláv mind, de qvára különböznek egymástól; a jugoszláv (szeb-horvát-bosnyák_klón) egy csoport, majd a macedon más meg a szlovén is (azaz egy slovént nem ért meg egy horvát alapban!) ill. a bolgár; itt a közvetítő nyelv a szerb; akkor ott az orosz meg az északi szlávok (cseh, szlovák, lengyel), akik értik egymást, de a délszlávokatat nem, itt a megoldás az orosz, mert azt mindkettő érti valamennyire; miután én beszélek szerb-horvátul anyanyelvi szinten (wouw: nagy Arc), oroszul is nyomom, de egy qva szót sem értek a slovén, macedon, cseh-szlovát, lengyel nyelveknől (na jó, ha le van írva, akkor el tudok vele szuttyogni, de a beszédet nem tom real time felfogni); ám így nincs gondom délen a szerb miatt (perzse mindig ki kell hangsúlyozni, hogy nem vagyok szerb, csak gagyogok ezen a nyelven) meg északon-keleten az orosz miatt:);

  bocsika a hosszú OFF-ért

  zümy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyensúlyról nem is beszélhetünk itt...
  A GNU/Linux konferenciáról semmi hír, semmi link. A Suse 9.0 megjelenése nem újság...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kivancsi vagyok mikor jut el a prog.hu-ra a hir, miszerint Izrael befagyaztotta az allami Microsoft vasarlasokat, es atallnak OpenOffice-ra, mert a Microsoft kozolte, hogy nem hajlando a Mac-es Office-ba es IE-be beletenni a heber es az arab irasmodot (ami mar osidok ota benne van az azonos kodbazisu Windows-os verziokban, az oprendszerszintu tamogatas pedig meg van hozza tobb mint egy eve).


  Finrod, hamár úgyis a Slashdoton élsz, akkor nem elég, ha azt javaslod másnak is? :) [btw én is olvasom RSS-en keresztül]

  Értem én, hogy provokáció (meg valójában semmi közöm hozzá, de ha már ilyen jó kedvem van kora reggel...), de miért nem fordítasz híreket magad is? Sting szívesen felrakja őket, igaz? Ez egy portál, amiben segíthetsz kibalanszírozni a hírszerkezetet, ha szerinted nincs egyensúlyban.
  Bár szerintem nevetségesek a vádak, a Slashdotot és még pár MS-távoli hírforrást olvasva nem tűnik elfogultnak az itteni hírszerkesztés. Persze ízlések és pofonok.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eselteg egy hitelesnek tuno forras?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Majd ha SP10-et telepítek a W2K-ra. 2006-ig lehet ha elég szorgosak!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kivancsi vagyok mikor jut el a prog.hu-ra a hir, miszerint Izrael befagyaztotta az allami Microsoft vasarlasokat, es atallnak OpenOffice-ra, mert a Microsoft kozolte, hogy nem hajlando a Mac-es Office-ba es IE-be beletenni a heber es az arab irasmodot (ami mar osidok ota benne van az azonos kodbazisu Windows-os verziokban, az oprendszerszintu tamogatas pedig meg van hozza tobb mint egy eve).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lengyel pincérrel gyorsabban megértették egymást, mint mi angulul


  Gondolj bele, megtanulsz egy szláv nyelvet és máris kommunikációképes vagy a régió felével :)

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Foleg ha az illeto nem szlovak volt hanem szloven.


  Adott esetben egész biztosan szlovákiai magyarokról volt szó, de egyébként készséggel elhiszem, hogy a szlovénokkal még jobban tudnak dumálni a horvátok :) Ha olaszul tudtam volna, úgy is elboldogulok :)

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • már alig várom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aztán miután Horvátországban nyáron láttam szlovákokat folyékonyan beszélgetni (poénkodni!) horvátokkal, be kellett lássam, hogy a szláv nyelvek valóban nagyon hasonlóak kell legyenek :)

  Foleg ha az illeto nem szlovak volt hanem szloven.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Húú hál istennek soká ér ide az újabb katasztrófa... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF

  Valóban eléggé hasonlítanak ezek a nyelvek. Tavasszal voltunk Krakkóban és jött velünk az egyik haverom, aki szlovák nyelvű gimibe járt. A lengyel pincérrel gyorsabban megértették egymást, mint mi angulul :)))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt nem hiszem :))


  Pedig zsír igaz :) Egyszer lefordítattam egy csehül vagy szlovákul tudó IRC-s emberkével és vmilyen lemezírási hibát jelent.

  Offtopic, de engem nagyon meglepett, hogy az IRC-s emberke nem tudta megmondani, hogy cseh-e vagy szlovák az adott szöveg. Aztán miután Horvátországban nyáron láttam szlovákokat folyékonyan beszélgetni (poénkodni!) horvátokkal, be kellett lássam, hogy a szláv nyelvek valóban nagyon hasonlóak kell legyenek :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt nem hiszem ))
  2006-ig még legalább 2 Windows ki fog jönni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem valami ilyesmit irt ki anno a magyar Windows 3.1 egy winchesterhibánál (bocs, valszeg nem lesz pontos):

  Vazna chiba disku. Behem zapisu na diskovou jednotku.


  Peter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd