Webalkalmazások felépítése
2003-10-15T08:40:14+02:00
2003-10-15T09:10:54+02:00
2022-07-19T06:23:08+02:00
 • Ááááá, megint rosszul fogalmaztam.

  Elsődlegesen az érdekelne, milyen technikákat használnak az emberek, és annak mi az előnye (MVC, stb.). Pl. hogy oldják meg a többnyelvűség problémáját. Persze, az is érdekel, hogy egy feladathoz milyen eszközt találnak legalkalmasabbnak (Pl. megjelenítéshez XSLT, akármi).
  Vagy hogy oldják meg az adatbázis háttér használatát, csinálnak-e valamilyen object-relational mapping szerűt, vagy esetleg nem érdemes, mindezt mekkora alkalmazásméreteknél...

  Szóval hogy kinek, mik a vezérelvei ezzel a témával kapcsolatban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Webalkalmazása válogatja. Ha Pl. a szolgáltatónál csak PHP van akkor azt használ az ember. Ha a megrendelő NT4/IIS/Interbase kombinációt használ és Delphiben kell neki a program akkor abban csinálom (volt már ilyen). De ha kell megoldom C++-ban CORBA-val de ha kell JSP-t is csinálok, sőt ha valaki azzal jönne hogy neki egy C# és .NET kombóra fáj a foga azt sem zavarnám el, sőt . Amit a tisztelt megrendelő parancsol. Ami a korlátom az az hogy a webdesign nem az erős oldalam így jobban kedvelem az olyan megoldásokat hogy a kódot elválastjuk a designtől és ez utóbbit az erre szakosodott művészi és nem programozói kvalitásokkal rendelkező emberke készítse el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Meglátásom szerint igen sokan foglalkozunk itt webalkalmazások készítésével (magam is szeretném idesorolni). Azoknak a véleményére lennék kíváncsi, akik már hosszabb ideje foglalkoznak ezzel a témával. Konkrétabban:
  Milyen tervezési modell alapján építik fel az alkalmazásaikat, milyen technikákat használnak, stb.

  Már ha ez valakit érdekel rajtam kívül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd