Programozót keresek
2006-02-10T13:10:15+01:00
2006-02-11T21:29:58+01:00
2022-07-26T20:31:14+02:00
 • Privi ment...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem olvastam végig csak beleolvastam, hát te igen becsületes vagy, szerintem rajtad kívül, egy zenegép program írónak sem jutott még eszébe hogy fizessen az mp3 formátum felhasználásáért. Az ár egyébként korrekt. Add meg az email címedet ha gondolod hátha zöld ágra vergődünk az ügyben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1 heti munkám van benne, napi átlag 4 órában. 100% FreePascal a kód, ami Linux-hoz készült. És 100 ropi volt az ára, amiből nem is alkudott az illető. Valamikor még szóba is hoztam ezt asszem éppen itt a fórumon "Jogi csűr-csavar" néven. Nézz utána.

  Á, közben megtaláltam. Bár itt engem akkor az MP3 licessze aggasztott...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hiszem hogy ezért téged mint programozót meghurcolhatnak. Ha lelőnek valakit akkor sem a fegyver gyártó céget büntetik. Én bár itt leírtam hogy mihez szeretném használni, de nem zenegép programot akarok iratni hanem egy olyan programot ami egy bizonyos mappát csak az adott gépben tesz elérhetővé minden más gépben láthatatlan vagy hozzáférhetetlen a tartalma. Ezt a programot gondolom én más területen is lehetne használni a zenegép az csak egy elhasználási terület. A pémzről csak annyit, hogy alább leírtam természetesen nem ingyen kívánom. Ha nem titok te mennyiért csináltad a zenegép programot?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na figyu! Én is írtam már ilyen zenegép programot, csak én pénzért, és GPL-es licensz alá tettem. Aki engem erre megkért, az egy minden hájjal megkent felfújt hójag volt, aki abszolútt nem értett a programozáshoz, csak Win alatt tudott "klikkelni". Összesen 12 ilyen zenegépet "üzemeltetett", és hát (többek közt) azt is kérte tőlem, hogy legyen a zenegép programnak egy olyan extra szolgáltatása, aminek anni a célja, hogy a zenegéphez tartozó távirányítón egy gombnyomásra előjöjjenek / eltűnjenek olyan zenei albumok is, amire a krapeknak nem volt a MAHASZ-szal szerződése. Ő is úgy kérte ezt, hogy másik gépben semmilyen módon ne lehessen visszakódolni a rejtett zenéket, így ellenörzéskor se ment volna vele semmire egy ellenőr se.

  Természetesen ebbe nem egyeztem bele, mert hát bizony nagyon megüthetném a bokám, ha kiderülne rólam -mint programozóról-, hogy közre működtem a hanglemezkiadó átverésében. Így megírtam a progit ezen extra szolgáltatás nélkül Linux alá, és GPL "pecséttel" böktem meg. Így (mivel a GPL ezt megengedi) akárki mással ezt a későbbiek folyamán mégis megcsináltatná az én forráskódomat módosítva, akkor nem engem terhel a felelősség a MAHASZ-t ért "károkért".

  Ajánlom a Te figyelmedbe is mindezeket. Jól gondold meg, hogy mit csinálsz...

  Ja, és ha mégis megcsináltam volna ezt az extrát, akkor bizony én is a real-time dekódolást használtam volna erre a célra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az már részletkérdés hogy hardverkulcs vagy egy számsor vagy az alaplap gyári száma a kulcs. Persze kényelmesebb lenne a hardverkulcs nélküli megoldás, és nem is törekszem ilyen szintű védelemre. Addott egy winyó amit odaadnak egy informatikusnak, hogy állapítsa meg pl: mennyi és milyen mp3 zene van rajta. Nekem kell egy olyan mappa amit eldughatok akárhova, és ha esetleg megtalálja akkor se tudja megnyitni. De elvileg nem is keresi, kivéve persze azt hogy általában mp3 fájlokat keres a vinyón.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem gondolkodtok Hardwer kulcsban?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval szerintem egy olyan program kellene amely pl az alaplap gyári számát vizsgálná és ha az ok akkor hozzáférhetővé teszi a titkosított mappát, ha más gyári számú alaplap vagy másik gépbe kerül a vinyó akkor a titkosított mappa nem elérhető, ami alatt azt értem, hogy vagy nem is látható vagy a mappa látható de a tartalma már nem. TUD ILYENT ÍRNI VALAKI?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A P3 miért ne lenne elég? Kérdés persze, mennyi memó van bennük. A játékoknál is megoldják, hogy eltüntetik az adatokat, és a gép futás közben fejti vissza az azokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A zenegép program az saját természetesen, de a folyamatos dekódolás valószínüleg nagyon lelassítaná a gépet. (Ezek 700-800 as pIII-asok). Inkább olyan megoldás kellene hogy a mappát dekódolná az első indításkor, és utána már menet közbe nem kellene edkódolni. A rejtett mappát alapvetően nem nagyon keresné senki tehát az hogy valahol ott van a kulcs is nem hiszem hogy nagy gond mert valszeg azt sem keresné. Viszont az alaplap gyári számának felhasználása nagyon jó ötletnek tűnik ha megvalósítható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem lehet megcsinálni.

  Szerintem át kellene alakítani a lejátszó progidat úgy, hogy egy nagy file-ban tárolja az összes mp3-t, és ezt elkódolod. Lejátszáskor pedig menet közben kódolod ki.
  Ha a progi indulását valamilyen feltételhez kötöd (pl. alaplap szériaszám) akkor csak a te progiddal a te általad megadott gépeken fog futni, a file titkosítva van -> hiába veszik ki a wino-t nem tudnak vele mit kezdeni (vagy inkább csak nagyon hosszú idő alatt tudnak).

  Ehhez persze az kell, hogy saját legyen a wurlicer progi is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igy van, kivéve, ha a Syskey Mode 2 vagy Mode 3, ilyenkor ugyanis fizikailag nincs jelen a háttértáron a kulcs.

  Sajna zenegépnél nem igazán jó megoldás, hogy valaki minden bootkor bepötyögje a jelszót.

  Azt pedig látni kell, hogy ha azt szeretnék, hogy egy program helyileg dekódolni tudja a kódolt adatot, akkor a titkosítás kulcsára szükség lesz, helyileg elérhető formában. Ha ezt nem akarjuk közvetlenül a háttértáron tárolni, akkor be lehet szerezni:
  - az üzemeltetőtől (emberi)
  - hardwareelemtől (ld. syskey mode 3 vagy hardwarekulcsok)
  - távolról (pl. modem)

  Mindazonáltal, az alapszabály az, hogy "If a bad guy has unrestricted physical access to your computer, it's not your computer anymore."

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igen szokták ellenőrizni. Szóval gondoltam hogy nem olyan egyszerű dolog ez, de meg lehet csinálni mert mások már megcsinálták. Szóval a kérdés még mindíg az mint az elején: Meg tudja ezt valaki csinálni nekem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szokták ellenőrizni a zenegépeket?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet hogy jobban jársz, ha valamilyen módon titkositod a szükséges fájlokat, ami a program tud csak megfejteni. Ezzel az lehet a gfond hogy a zenelejátszóba kellene ezt beépíteni... Gondolom nem ez lesz a legjobb ötlet..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Elnézést, hogy beleszólok, de ebben nincs igazad. Akármilyen jelszót találsz ki, ha a vinyó a kezedben van kb. 5 perc (ebbe beleszámítottam a másik géppe való beszerelést is) feltörni akármyelyik helyi felhasználó jelszavát. A tartományi fewlhasználókkal egy kcsit más a helyzet, mivel a user adatok nincsenek letárolva a helyi gépen, de a saját tulajdonba vétellel ezt is meg lehet oldani. A titkositással ue. a helyzet, ha a felhasználó megvan, akkor a hozzátartozó adatok is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kipróbáltam, nem teljesen tökéletes a dolog ugyanis ha titkosítok egy mappát akkor meg tudom nyitni és látom hogy mi van benne, csak nem tudom elindítani. Nekem az kellene, hogy a mappát se tudja megnyitni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos megcsináltam a titkosítást de jelszót tőlem nem kért semikor. A gép indulásakor sem kér. Igazából nem tudom hogy tényleg titkos-e (zöldnek zöld). Maj átrakom egy másik gépbe a vinyót és kipróbálom.
  Mindenesetre ha tényleg így van akkor megspóroltatok nekem pár forintot úgyhogy jövök egy üveg sörrel mindenkinek! Köszönöm a segítséget!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De, pedig sima ügy. A zenegép egy titkos felhasználó nevében fut (attól titkos, hogy csak te tudod a jelszót), és ennek a felhasználónak a nevében hozod létre a könyvtárat, bekapcsolod a titkosítás flaget, oszt' csá.

  (Magadnak egy papírfecnire azért leírod az user jelszavát, meg egy pendrive-ra exportálod az user security store-ját vagy mi a szöszét, és akkor ezt a jelszó ismerete nélkül csak igen nagy számítókapacitás bevonásával lehet majd törni. Kiszerelés-áthelyezés-linux alól bootolás se működik. Jó bonyolult jelszót válassz)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Konkretizálom a problémámat mert bár még nem próbáltam az általatok felvetett módszert, azt hiszem ennél egy kicsit bonyolultabb az ügy.
  Szóval: van egy xp-n futó zenegép programom (olyan amilyen a kocsmákban van) azt szeretném ha lenne egy olyan mappa amihez a program hozzáfér emberi közreműködés nélkül, viszont ha a winyót kiveszik a gépből akkor ne legyen olvasható a mappa. Szerintem az Xp* be épített titkosítás erre nem alkalmas. Persze ezt nem tudom csak gondolom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahogy Ivn mondta, ez az bizonyos EFS, ami erős kriptográfiával védi a file-okat. Csak a privát kulcs birtokában tudsz a file-okhoz hozzáférni.

  http://www.iopus.com/guides/efs.htm

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Udv mindenkinek!
  Szerintem tokeletes megoldas nem letezik, itt a hatasfok/koltseg a kerdes, es ebben a tekintetben az xp sajat ntfs - alapu vedelme eleg jo
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv,

  Csatlakozva Ivn-hez a WinXP Prof NTFS file rendszerrel tényleg tudja ezeket (igaz más gépbe behelyezve a vinyót nem törli a file-okat).
  Lásd: www.microsoft.com

  Nagy Ferenc
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja és van egy programozóm de ő azt mondta hogy ezt nem tudja megcsinálni, ő sem említette, hogy az xp tud ilyesmit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudtam. És amit letitkosítok azt más rendszerben Dos, Linux,Régebbi windows stb sem lehet olvasni? Azért is érdekes ez amit mondasz mert most akartak eladni nekem egy ilyen programot nem kevés pénzért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudsz róla, hogy erre az XP alapból képes?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello

  Programozót keresek egy probléma megoldásához.
  Olyan programot kellene írni Win Xp alá amely egy adott mappát elérhetetlenné tesz ha a winchestert egy másik gépben próbálják olvasni. Tehát az 'anya'gépben látható és kezelhető a mappa de egy másikban már nem látható, vagy esetleg megsemmisül magától. Természetesen fizetnék érte, de a részleteket majd emailben.
  Galambos Csaba
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd