Eladja a Delphi-t, a C#- és a JBuilder-t a Borland
2006-02-09T17:30:21+01:00
2006-07-23T21:16:20+02:00
2022-07-26T16:21:23+02:00
 • Erre azt mondom:
  Sorry no can do!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az én cégem akar épp venni. Van benne Pascal és C fordító is?
  Számla megoldható?
  A fél ár mit jelent? A teljes verzió fele, vagy az upgrade ár fele? Egyátlatálán upgrade vagy sem?
  Minket az upgrade változat érdekel.
  lewisfm@freemail.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a király aki fizet (ügyfél). Ügyfél mondja legyen gyors és 64 bit. A jó kérés: mikorra?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem hova ez a rohanás...
  Az utcákon sem Ferrari F1-el rohangál mindenki. Főleg nem magyarországon...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hagyta abba, csak meghatározatlan időre szünetelteti...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szvsz sokkal jobban utálnád ha az elmúlt pár évedet Kylix-os fejlesztéssel töltötted volna, lenne egy szép nagy Kylixos projected és egyszer csak a Borland abbahagyja a Kylix/CLX vonal fejlesztését...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A .NET 2.0 és a .NET 3.0 fizikailag nem tér el, csak újabb lib-ek lesznek amiket elvben bármilyen .NET2 kompatiblis fejlesztőeszközzel használhatsz. Más kérdés hogy mikor lesz .NET2-es Delphi, megint más hogy mennyire lesz gyors és stabil, és végül de nem utolsó sorban mi a fenének szenvedjek vele ha van Visual Studió is jófajta MS-SQL szervert támogatással, elég kézreálló szolgáltatásokkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De talán ez a Delphi ügy még azért is zavaros, mert:

  - Itt hivatkozott blogot olvasva a hozzászólok - bizonytalanság miatt is, a jövő miatt - elégge a VS irányába mozdulnak, aminek következtében kevesebben veszik majd meg a fejlesztőeszközöt és kevesebb pénz jön be, majd kevesebb megy fejlesztésre.

  - Ha konkrétan bevalják, hogy nagyobb pénzt fektettek/fektetnek az ALM-be, akkor megint csak felmerülhet a váltás kérdésének jogossága.

  - Hát meg tényleg a 64bit és .Net2.0, vagy mire kijön a 2.0 Delphi, rá pár hónapra meg jön a .Net3.0, és akkor megint le lesznek maradva.

  Majd meglátjuk mi lesz a végén.....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erről jut eszembe! Haver cégének pont ezek miatt a dolgok miatt van egy eladó, shining, dobozos, BDS 2006 Pro-ja! Kell valakinek, mondjuk féláron? Nem? 50 ropi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, csak nekünk C#/.NET 2.0 és C++ fejlesztésekhez kellett volna. A megjelenése előtt ez volt beleígérve (pontosabban a .NET verzióját mély hallgatás övezte, de a VS alapján mindenki 2.0-ra számított). Erre kiadtak valamit, aminek semmi köze nem volt az egészhez. Egy felturbózott Delphi/Win32 devtool, azt jóvan. Sőt! Volt pofájuk olyan dobozokat adni, amire az volt írva, hogy Borland C++ Builder 2006. Csak azt felejtették el odabiggyezteni, hogy PREVIEW! Az egyetlen értelmes dolog talán az ECO lett volna, de abból is csak egy butított verzió járt a Pro-hoz, a teljeshez kellene az Enterprise licence. Édesanyád! Az volt a szerencsénk, hogy az eladó céggel jó kapcsolatunk van, ezért simán visszavették a szoftvert (pontosabban kicseréltük VS-re).

  Szóval bocsánatot kérek érte, de ha én meghallom azt a szót, hogy Borland, vagy hogy Delphi, akkor sikítozva elmenekülök a helyszínről! Ehhez képest itt osztom a topikban! LOL Valahová ki kellett sírnom magam, mert nagyon megrázott ez a dolog tavaj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért a D8 és D2k5 sem volt kutya. A D2k6 ezekhez képest már egész jó, Pl. messze nem annyira lassú mint a fenti kettő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • WORD!

  A legnagyobb Borland hívő voltam...egészen a BDS 2006 megjelenéséig. Egy nagy f's lett belőle.


  Jelentem, én jól elvegyok a Visual Studio 2005 Pro-val és a régi-régi BCB 6.0-val, köszönöm szépen! A Pascal úgy a középsuli eleje óta szépen el lett felejtve. Ha belegondolok, kb. 12 éve nem írtam le azt, hogy "REPEAT UNTIL". Meg hogy BEGIN. Nagyon nem hiányzik...

  Szerintem a Microsoft vette meg az egész kócerájt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem akarok senkit kiábrándítani de szvsz a Delphi fölött igencsak eljárt az idő, legalábbis ami a win32-VCL vonalat illeti. A .NET-es iránynak esetleg van jövője, bár én a magam részéről jobban kedvelem a C#-ot mint az Object Pascal nyelvet, és ami azt illet nekem a VS2k5 jobban kézreáll min a BDS 2k6, nem is szólva arról hogy az előbbi 2.0-ás .NET kódot generál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hajrá Delphi!

  Ez számomra jó hír! Nem szeretném, ha a kedvenc fejlesztői környezetem tönkre menne. Úgyértem fejlesztgetni kell meg minden...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nagyon örülnék ha így lenne...
  Szeretem én a jó öreg delphit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A 20%-os részesedés nem túl sok. Az pedig hogy a pénzt az életciklus-managementbe teszik azt jelenti hogy nem a fejlesztőeszközök gyártásába...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Türelem...
  Mikor lesz 64 bites verzió? (Én nem térek vissza addig )
  ( Az egérúton pedig M$ VStudio müxik )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor még nem kell venni fekete zakót a Delphi-temetésre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Microsoft nem fogja megvenni. A Borland termékmanagere a következőket írta nekem: a borland két részre oszlik. Egyik fele az ALM, másik egy új cégbe költözik külső cégek bevonásával, akik az IDE (Delphi, C++Builder, C#Builder, JBuilder (Peloton)) fejlesztik. Ennek az új cégnek még nem adtak nevet. Továbbá az új cégbe a Borlandnak 20%-os tulajdonrésze is lesz. A két cég ugyanott, ugyanabban az épületben lesz, ahol most vannak (Scotts
  Walley-ben). Továbbá a cégek nem a nagy IT cégek közül fognak kikerülni, a már elkészült 3 éves terméktervet meg kell valósítaniuk, biztosítani minden szerződéses kötelezetségvállalást. Muszály volt két részre osztani a céget, mert a Borland egyedül már nem volt képes mindkét irányvonalat megfelelő szinten tartani. Az IDE ezért le is maradt, most kevesebb pénzt fordítottak rá.

  A fejlesztő számára meghatározó arcok,
  személyek mind jönnek az új cégbe.
  DavidI, Jon Kaster, Jason Vokes, a teljes R&D.

  "So don't worry, this is not the end, this is the bigger opportunity to
  make excellent devtools with more marketing
  and resources."

  Mindenki optimista és
  egyetért abban, hogy a két irány nem volt egy cégben tartható. A két cég
  között természetesen a technológiai kapcsolattartás
  megmarad, fizikailag is maradnak ugyanabban az épületben.

  Ez évben megjelenik az új Delphi a 2.0-ás .NET Framework-el. Itt nem arról van szó, hogy csőd van, hanem egyszerűen a Borland inkább az életciklus kézbentartására kíván nagy pénzeket befektetni (ALM). Természetesen az új egyesített cég viszont szintén dollár milliókat emésztett fel, hogy a Borland felvásárolja őket. Nemsokára valószínűleg új nevet is kapnak majd, és az IDE termékek e cégnév aláírással kerülnek forgalomba, de hangsúlyozom, a Borland 20% jogot fennt tart magának az IDE-t fejlesztő cégből is!

  A befektetők 23-25% növekedést terveznek a következő 3-5 évben. Előre kivan már dolgozva 7 évre a Delphi fejlesztésének legfontossabb állomásai a Microsoft-hoz igazodva. Erről többet lehet olvasni a borland honlapján.

  http://bdn.borland.com/article/0,1410,33383,00.html
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mea culpa, bocs az offtopicért...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amikor a DOS 2.x-ek készültek akkor már sokkal-sokkal korszerűbb rendszerek is léteztek (Pl. AmigaOS).


  Meg jött a GEM az Atari ST-re, meg a Mac...

  És pont emiatt a szutyok miatt nem tudtak elterjedni, minden hülye user első kérdése hogy a jó öreg DOS-os programok futnak-e rajta.


  Ez nem a user hibája, hanem azoké, akik a DOS-t kinyomták a piacra (M$ és IBM) és még csak nem is a legjobb DOS-t (ld. Digital Research).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eltértetek a témától. Tessék a témához hozzászólni, vagy zárolom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A DOS-nak nem a C API hiánya volt a legnagyobb baja, hanem a 64KB-os szegmensek és 16 bites szegmens és offszet regiszterek, és az ebből adódó 640K-s max. alapmemória.


  Ja bizony, a 16 bites Intel architektura, amikor a Motorola-nak már nagyon klassz 32 bites procija volt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amikor a DOS 2.x-ek készültek akkor már sokkal-sokkal korszerűbb rendszerek is léteztek (Pl. AmigaOS). És pont emiatt a szutyok miatt nem tudtak elterjedni, minden hülye user első kérdése hogy a jó öreg DOS-os programok futnak-e rajta. A 8088-as procira tényleg elment a DOS, de a 286-os de főleg a 386-os procikon már őskövületnek számított.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem pedig jo volt az a DOS, nem a mai cuccokkal kell összehasonlítani. A régi kis 86-os meg 286 gépeken monochrome monitorokkal meg egy 20megás vincsivel nem kellett több. Télleg nem a legjobb modszerekkel volt a DOS megcsinálva de olyan sokkal jobbat szerintem egy 86-osra összebütykölni nem nagyon lehetne. Ráadásul a progik döntö többsége DOS-ra készült ugy mint ma WinFos-ra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A DOS-nak nem a C API hiánya volt a legnagyobb baja, hanem a 64KB-os szegmensek és 16 bites szegmens és offszet regiszterek, és az ebből adódó 640K-s max. alapmemória. A másik baja a driver interface hiánya volt. A harmadik az egytaszkos működés, az ezt kiváltó memóriarezidens program futtatási lehetőség nem volt más mint egy dirty hack . A negyedik probléma az egyfelhasználós üzemmód volt ami eleve kizárta bármiféle oprendszer védelem lehetőségét, a legmezeibb vírus is egy mozdulattal törölhette a FAT táblát. Az ötödik problémája maga a FAT fájlrendszer volt, ez magában egy vicc, a korlátait csökkentő hackelések pedig még humorosabbak (Pl. VFAT). Szóval az egész DOS úgy ahogy volt minden lényegi paraméterében elhibázott dolog volt a kezdetektől fogva, és bár az egyes problémákra születtek megoldások ezet többnyire a nagyon ocsmány hack és a még ocsmányabb hack kategóriában voltak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez a szutyok DOS pedig kitartott 94-ig...


  Kitarthatott volna tovább is és nem is lett volna ez fájó dolog, ha a m$ nem öli meg szándékosan (hiszen számos létező vetélytárs akadt erre a termékre, vagyis még a végén meg kellett volna méretnie magát )

  A DOS-nak már valahol a 3.3-at követő korban C API alapra kellett volna átállnia a regiszteres hívások helyett.
  Ha csinálnak egy alternatív API-t, ami mondjuk az 5-ös verziótól lehetővé teszi, hogy választhatóan regiszter és/vagy C API ívásokkal telepítség a DOS-t, és bejelentik, hogy a 6-os már csak C-s API-val jelenik meg, akkor a sw fejlesztők átírják alklamazásaikat (illetve kihalnak az őskövületek) így a DOS maradhatott volna a Win Console.
  A C-s API esetén már mindenféle memória menedzselési korlátoktól mentesen, valódi 32 bites fordításra adva lehetőséget azonos forrásokból.
  Szép rugalmas átállás. Megfelelő eszközt a feladathoz. Még az a szutyok helyzet is elkerülhetőbb lenne, hogy ha a Win grafikus felület nem indul be, akkor igencsak korlátozottak a lehetőségeink.

  A technologia hatalmes lehetőségeket nyit, de a marketing megöli a józan észt, így a lehetőségek sajnos gyakran nem kihasználhatóak.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sebességkritikus dolgokat C++ vagy assembly nyelven kell csinálni, legalábbis ma még, erre van lehetőség a Visual Studion belül is, szvsz C++-ból tud natív kódot fordítani /próbálni nem próbáltam, nálam csak a C# van fenn/, sőt keverheted is a natív kódot és a manageltet C++ esetén még akár egy forrásfájlon belül is, legalábbis ha jól értelmeztem az idevágó előadást. De a feladatok nagy része nem igazán sebességkritikus, általában vagy a userre vagy az SQL szerverre vár a program, legalábbis nálam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megértem, hogy a tapasztalataid fellelkesítenek, de számomra kulcsfontosságú, hogy a .NET és a JIT generált natív kódja ne csak az ígéretekben legyen elég gyors, hanem a valóságban is.
  Nekem sok esetben még a Borland cuccok sem generálnak elég gyors kódot, marad az esetenkénti Intel C++ vagy az asm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd