Emelt tarifás SMS - Hogyan?
2006-01-31T18:14:02+01:00
2006-06-02T11:00:40+02:00
2022-07-19T06:52:27+02:00
 • Szia!

  Ha még aktuális a dolog:
  Voltunk már 2 cégnél, most
  Ezt használjuk, gyakorlatilag a legjobb sharet tudják biztosítani.

  Manadrin
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézünk egy ASP.NET-es weboldal példáját.
  A szolgáltatóval megkötötted a szerződést, ezért kaptál egy mondjuk 06-90-es számot. Ezenkívül kapsz egy interface-t, amin kommunikál majd a webszervered a szolgáltatóval. Ez az említett ASP.NET esetén egy webservice. (Hagy ne részletezzem, ha érdekel, nézz utánna, hogy mi ez). Lényege annyi, hogy mint a saját programod egy függvényét, úgy hívsz meg egy távoli gépen lévő mondjuk SendSMS() fv-t. Az üzenetek lekérése meg pl egy getSMS fv eredménye, ha ezt elég gyakran meghívod időzítve, majdnem, hogy eseményvezérelt lesz, tehát amint jön az sms, értesülsz is róla.
  Megjegyezném, hogy ehhez nem kell weblap se, egy szerver kell állandó internet kapcsolattal.
  A bemutatott példára két link:
  Ezt ajánlom, ha tényleg komolyan gondolod ezt az sms-esdit.
  Ez akkor való neked, ha csak küldeni akarsz limitált mennyiségű sms-t havi fix díjért.

  És a harmadik link, ami tényleg csak egy alap dolog, és az előző példa nem illik rá.
  Ezen az oldalon ingyen regisztrálhatod magad, majd sms-sel védhetsz le linkeket. Ez eléggé átverhetőnek tűnik, mert az sms-t kifizeted, megkapod a linket, onnantól bárkinek adod át a linket... Én erre azt találtam ki, hogy ellenőrzöm, hogy milyen oldalon kattintott a linkemre a felhasználó, és csak akkor növelem meg a kredit egyenlegét, ha a referer a fizetek.hu. Egyszerűbb webportál esetén ez bővel elég, és tökéletes megoldás. Elég sok sms és vezetékes árkategóriát adnak, amiből kb 25% részesedést kapsz (ez jóval több, mint az smsweb-ek 6-10%-os részesedése). Kifizetéssel kapcs.ban nincs tapasztalat.

  Utolsó dolog: érdemes alias telszámot vásárolni, tehát hogy az ügyfeleidnek ne kelljen megjegyezni a jó hosszú telszámot, csak egy négyjegyűt (mint pl az egyik tv-n a 1792).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a top szolgáltatókkal vettem fel a kapcsolatot, magyarán a mobil szolgáltatókkal.


  A szolgáltatók nem adtak felvilágosítást a dolog mikéntjéről? Egyébként ha megtudsz valami konkrétat akkor azt tedd már itt közzé, engem is érdekelne a dolog!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezeket az alapokat azért tudom, hogy 4 lépésben elmagyarázza a hogyant. Engem inkább gyakorlati megvalósítása érdekel programozási és adatbázis szemszögből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miert nem olvasod el, hogy mit ir egy ilyen micropaymentes ceg magarol?
  Pl voxpay
  Ott van minden info, ami kell, fel lehet hivni oket telefonon, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért száltál ki? Még mindig dúl a kérdéskör, mobil szolgáltatók külön külön, vagy egyenesen egy olyan szolgáltatóhoz akik másodlagosan csücsülnek az emberre.

  valami leírást nem tudnátok nekem adni, ami azt meséli el, hogy ez az egész hogyan működik, valami elméleti kellene és a megoldás az adatbázisban hogy valósul meg mikor és hogyan egyesülnek az sms tartalmak a belépési azonosítókkal hogyan lehet ezeket egymásra találtatni.
  Köszönöm továbbra is a segítségeteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok. Kiszálltam
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Véletlenül bukkantam rájuk. Nincs tapasztalatom róluk, de érdeklődni szabad, talán megér egy 'misét'.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen köztes szolgáltatót tudtok javasolni ki a legjobb, ez nem a reklám helye, hanem olyat szeretnék, hogy tapasztalat szerint, ha valaki megnézte milyen szolgáltatással bír, és mennyi a kb ára, és azok mit tudnak szolgáltatni. Jó nekem a szolgáltatók linkje is és pár szó a szolgáltatóról kinek mi a tapasztalata.
  Persze még sok kérdésem lenne, mert hát elég tapasztalatlan vagyok ebben a témában, de remélem segítségetekkel nem leszek az.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki tud javasolni jó szolgáltatót akivel meg van elégedve és nem húzzák le az embert horribile módon

  Ilyent nem fogsz találni, mert már eleve az operátor (mobilszolgáltató) lenyúlja általában az emelt díjas SMS ~40-50%-át. Ráadásul jellemzően meghatároznak egy forgalmi minimumot is, amit mindenképpen ki kell havonta fizetned, akkor is, ha egyetlen SMS sem ment be vagy ki. Így ha nem küldesz ki és/vagy fogadsz havonta több ezer SMS-t, akkor mindenképpen érdemes egy köztes SMS és/vagy micropayment szolgáltatóhoz becsatlakoznod, aki viszonylag jó - bár értelemszerűen a mobilszolgáltatóénál némileg számodra rosszabb - feltételekkel is tudja neked kisebb forgalom esetén is biztosítani a küldés és a fogadás lehetőségét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha mobil szolgáltatókat kerestél meg akkor az biztos, hogy kapsz egy kártyát ezt pedig bele kell tenni valamibe

  Az emelt díjas SMS-ek nem kártyával mennek, hanem TCP/IP kapcsolaton keresztül. Szolgáltatója válogatja hogyan, de a lényeg, hogy semmi értelme egy GSM eszközt beiktatni, sem küldésre, sem fogadásra, már csak a korlátozott áteresztő képesség miatt sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki tud javasolni jó szolgáltatót akivel meg van elégedve és nem húzzák le az embert horribile módon, tehát magyarán ha én fejlesztek ki valamit akkor nem ül rá még két pofátlan cég és húzza le az embert valami morbid módon hogy a végén veszteségessé válik az alap szolgáltatás.
  Melyik szolgáltató jobb a PannonGSM, a t-mobil, vagy a Vodafone?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 100-150.000 környékén van (és a mi a linken lévő cégtől vettük - ha jól tudom).

  milyen karakter konverziót tudnál ajánlani

  Nem tudom. Ez szerintem függ a hw-től és a rajta futó szoftvertől is (meg ha jól tudom akkor még a feladótól is függ nálunk, d nem én fejlesztettem az alkalmazást, csak tudom, hogy a karakterekkel nyűg volt)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem tudnád kábé megmondani hogy ez a célhardware amit gondolom a szolgáltatótól lehet vásárolni, hogy az milyen árú hardverbe illik bele?
  Vagy ha nem a szolgáltató tól lehet vásárolni akkor kitől?

  Nagyságrendi árra gondolok.

  Linux alól milyen karakter konverziót tudnál ajánlani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha mobil szolgáltatókat kerestél meg akkor az biztos, hogy kapsz egy kártyát ezt pedig bele kell tenni valamibe

  No innentől szerteszanaszét ágazik a dolog:
  - Lehet célhardware-t vásárolni, amin csak egy antenna van és egy kábel lóg ki belőle (ezekhez általában valamiféle progi is jár, ami viszont koránt sem biztos, hogy megfelel neked)
  - Lehet egy leselejtezett aksit rákötni a gépre, és egy saját fejlesztésű progival kiolvasni belőle az SMS-eket.
  - elvileg a célhw-hez is lehet saját app-ot fejleszteni (kérdés, hogy ez van-e annyira dokumentálva mint pl. a NOKIA telcsik)
  - stb


  Amit a telóról biztosan le lehet szedni egy SMS-ről:
  - Sender
  - Date
  - Text (ezt azonban ált. egy karakter-konverzión át kell futtatni)

  (melóhelyemen az első két módszer működik, két külön alkalmazási területen)

  ((keressd pl őket))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tulajdonképpen nem én építeném ki hanem a cégem, de ahhoz tudnom kell mi mennyi és hogyan és mit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem, ha ezt magadtól szeretnéd kiépíteni az nagyon drága lenne. Szerintem regisztrálj tárhelyet az egyik népszerű szolgáltatónál és ők automatice megoldják helyetted az ilyen dolgokat, hogy pl. egy-egy tartalom SMS-es levédése, felhasználónak jelszó küldése...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a top szolgáltatókkal vettem fel a kapcsolatot, magyarán a mobil szolgáltatókkal. Természetesen ezzel kapcsolatban szeretném a válaszokat. Későn vettem észre, hogy nagyjából már van egy hasonló ilyen téma bocsika, hogy újat nyitottam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Számomra elég érdekes probléma a következő, mi módon lehet emelt tarifás SMS szolgáltatást létrehozni. Tulajdonképpen azért vetődött fel bennem ez a téma, mert szeretnék a honlapomon majd ha egyszer kész lesz egy bizonyos szolgáltatás, emelt tarifás SMS szolgáltatással üzemeltetni.
  A környezet gyakorlatilag linux, mysql, php lenne.
  Milyen lehetőségek vannak hogy az adatbázisomban lévő felhasználóra rátaláljon az aktiválási kód. Milyen tapasztalataitok vannak.
  Köszönöm a tanácsokat, hogy milyen szoftvert használjak és hogyan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd