Sms küldése weboldalnak
2006-01-29T23:41:39+01:00
2006-01-31T07:31:25+01:00
2022-07-26T20:42:47+02:00
 • szerintem ha saját szervered van és beviszed (bevitted) valahová szerver hostingra akkor a leg1xűbb egy saját teló + egy kis progi ami comporton kommunikál vele (esetleg egy gsm adapter, de az drága) szabványos at parancsokkal.
  A bejövő sms-ek mehetnek egy táblába, onnan bogarászhatod (triggerrel vagy időzítve). Így ha később akarsz akkor küldhetsz is sms-t (akár azt is emeltdíjasat, hadd szívjon a felhasználó ).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem jól értelmezted onkelTom.

  Mármint a guglit? Megsérteni nem akartalak ilyen "blődliség" feltételezésével, ezért tettem oda a kacsintós szmájlit.

  Pár éve én is utánajártam kissé a dolognak (egy cms magától küldjön ki határidő-emlékeztetőket sms-ben). Onnan tudom, amit írtam: a mobilszolg. lenyúlja az sms díj össz forgalomtól függő részét, ami lehet akár 50-60% is. A Micropay is csak innen kaphat lehetőséget, úgyhogy szvsz nem tehet ennél jobb ajánlatot.

  De ha utánajársz és jobb lehetőséget tudsz, az érdekelne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem jól értelmezted onkelTom. Nekem nem smsweb tárhely kell, ezeket ismerem. Nekem az kell, hogy én a felhasználónak a küldött smséért jogosultságokat adjak a saját oldalamon belül. Tehát mondjuk bannert akar feltenni az oldalamra, akkor feltölti, küld egy 200 ft-os sms-t, és azért 3 napig ott van a hirdetése.

  A gugliban? Hogyan?

  Hát ha egy smsért a gugliba felkerülhetnék...
  Nem, ez csak egy példa volt, mondjuk egy társkeresőre, vagy ingatlan hirdető oldalra, mind1 mire. Lényeg, hogy az az én oldalam saját keresője, és ha fizet, akkor minden találati oldalon ott lesz a user a top1-ben :)

  stl: MicroPay-t mindjárt megnézem, de közben találtam egy viszonylag jó megoldást.
  Akit érdekel itt megtalálja. Annyi a lényege, hogy fizetőssé lehet vele tenni linkeket.
  Félig meddig már meg is csináltam. Úgy néz ki, hogy levédetek egy linket ezen a fizetek.hu-n. A linken egy form van, ahova beírja a user, hogy hova akarja utalni az smsért kapott crediteket (felhasználónév, userid, stb). Ez a form viszont csak akkor jelenik meg, ha a referer ez a fizetek.hu. Tehát ha böngészőbe beírja ezt a címet, nem tudja feltölteni az egyenlegét.
  A rendszer működése meg olyasmi, mint egy smsweb, kiválasztom, hogy melyik árkategóriát szeretném, rányomok, h mehet, ekkor előugrik egy ablakban a fizetek.hu form-ja, ahol megvan adva egy telszám, egy kód, amit be kell pötyögni sms-ben, és egy input box, ahova az smsben visszakapott kódot kell visszaírni. Submit után az én oldalam előre megadott linkje jön be, és mivel referer beazonosítva, utalhatja a kreditet magának. Ezután az ő dolga, hogy azt mire fordítja.

  Még csak beta verziós a cucc, most tesztelgetem biztonsági oldalról.

  Ahogy látom ez a MicroPay is ilyesmi, csak nem túl bőbeszédű a honlapja. De azért köszi

  Egyéb észrevételek még jöhetnek, mert nem 100, hogy ennél maradok. Lehet, hogy nem csak egy linket akarok az smsért adni, hanem tudni is, hogy mi jött sms-ben, mint valami tv-s szavazásnál. De ezek már távlati dolgok valami nagyobb rendszerhez. Egyenlőre ez is elég.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szinte minden free tárhelyszolgáltató nyújt ilyen szolgáltatást - sms-web a neve. Tudtommal a freeweb pl. biztosan. (Már ha jól értettem a kérdést)
  Más kérdés, hogy ezzel ki jár jól? A mobil szolgáltató mindjárt lenyúlja az sms-ek árának ~50%-át, a többit meg a tárhelygazda. Neked 100 Ft sms díjból jó, ha marad marad 5-10 Ft.
  Ha nagyobb(!) forgalomra számítasz, keresd meg közvetlenül valamelyik mobilszolgáltatót, jobban jársz.

  a keresőben az első helyen akar lenni mindig, akkor ... ezt automatikusan elintézze a rendszer

  ??? A gugliban? Hogyan?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl: MicroPay

  Egyébként szerintem a leg1xűbb ha meglátogatsz néhány fizetős oldalt. Onnan az összes ilyet be tudod gyűjteni.

  Vagy felveszed a kapcsolatot a mobil szolgáltatóddal. Biztos van valami előfizetés egy ilyen szolgáltatásra, de onnantól csak egy mobil kell + kábel + progi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nekem olyan szolgáltatás van, hogy e-mail címre küldött levelet a szolgáltató kiküld sms-ben. Tehát itt hasonló lehet, csak fordítva. Küldenek egy sms-t, és megkapod e-mailben. azt meg úgy golgozod fel, ahogy akarod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Olyat szeretnék megoldani egy weboldalon, hogy a user teszem azt a keresőben az első helyen akar lenni mindig, akkor egy emeltdíjas sms ellenében ezt automatikusan elintézze a rendszer.
  Tehát általánosítva: egy sms szolgáltatót keresek, aki ad egy telefonszámot, és az arra érkező sms-ekről nekem értesítést küld. Illetve nem nekem, hanem a webes rendszeremnek. Akár egy webservice-n keresztül, akár egy formot elpostolva, bárhogy. Tehát a cél, hogy a felhasználó smsért krediteket kapjon az oldalon, amit bármire használhat. Ilyen például egy smsweb szolgáltatás is.

  Nem tudom, hogy működik ez, és google-n sem találtam semmit. Olyanokat találtam csak, hogy az oldalam küldjön sms-t a felhasználóknak, de nekem a fordított irány kellene. Ja, és persze az sms árának bizonyos hányada :)

  Légyszi aki ismer ilyen szolgáltatót, az írja meg az elérhetőségét.

  Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd