Eltéríti az Explorert a legújabb trójai

Eltéríti az Explorert a legújabb trójai
2003-10-03T10:05:34+02:00
2003-10-04T18:11:15+02:00
2022-07-01T09:55:52+02:00
 • Csabának igaza van..

  Sting címei találóak, és szerintem ez az "Eltéríti az Explorert a legújabb trójai" megfelelő, illik a témához.

  Habár a Unix-os és egyéb rendszerekről szóló címei véleményem szerint is sokszor túl "pánikkeltőek", de a cikk maga pártatlan és informatív.

  Answ -- answ@freemail.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm, érdekes a vita erről az irányítja és irányítsa dologról.

  Az egy popup ablak betöltésekor települő kártevő arra utasítja a böngészőprogramot, hogy az a Google és AltaVista oldalakra irányuló kéréseket a készítő hackerek weblapjára irányítsa át.

  Az egy popup ablak betöltésekor települő kártevő úgy módosítja a böngészőprogram működését, hogy az a Google és AltaVista oldalakra irányuló kéréseket a készítő hackerek weblapjaira irányítja át.

  Ezeken tessék elgondolkozni és rájönni a dolog lényegére:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen helyes az irányítsa, de persze az irányítja is, csak az picit már mást jelent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Továbbra is fenntartom, hogy "irányítja". (olvasd el ezzel a szóval helyettesítve...)

  Én nem azt mondtam, hogy az "irányítja"-val helyettesítve nem lesz értelmes a mondat, csak éppen szerintem a másik is helyes, és a két forma jelentése között van egy hangyányi különbség.

  Szóval nem az öröm a hibák felett, illetve azok eltusolása a célom.. csupán azt szeretném, ha minden esetben azonos korrektséggel járnál el.

  Ez szerintem megvan. De ha szerinted a "Reklámok költöznek a Linuxba" bulváros, az "Eltéríti az Explorert a legújabb trójai" pedig nem az, vagy az "Újabb súlyos hiba az OpenSSH-ban" cím hangulatkeltő (miközben már tucatszám volt "Újabb súlyos hiba az Explorerben/Windowsban/Media Playerben/stb." címünk is - de gondolom ez sem tűnt fel), akkor arra továbbra is csak azt tudom mondani, hogy szerintem az objektívhez - és a megalapozotthoz - közel sincs az ítéleted.

  Amit nagyon sajnálok, hogy az ilyen dolgok állandóan előjönnek, és mindig ugyanazon oldal képviselői részéről. Annak ellenére, hogy itt a Windows, a MacOS, vagy akár mondjuk az OpenBSD sebezhetőségekről szóló hírek is megjelennek (a legelsőhöz kapcsolódókról kb. 5x annyi, mint az összes többiről együttvéve - nem mintha más rendszerekben nem fedeznének fel legalább ugyanannyi hibát, csak azok általában kevesebb embert érintenek), és a termékeken túl az azokat előállító cégeket kritizáló hírek sem marad el indokolt esetben. Érdekes módon az ezekhez a rendszerekhez vonzódóak nem éreznek fizikai kényszert arra, hogy túlzónak, egyoldalúnak, stb. minősítsék a híreket. Talán azért, mert ez nincs is így, így nincs is valódi oka e miatt reklamálni senkinek. Persze aki csinál magának okot, azzal nem lehet mit kezdeni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Továbbra is fenntartom, hogy "irányítja". (olvasd el ezzel a szóval helyettesítve...)

  Tévedés, hogy örülnék annak, hogy bármely programban hiba van. És mégtávolabb áll tőlem,hogy az általam használt programok hibáiról ne akarnék tudni. Kifogásom tárgyát a hibák tálalása közti különbség képezi. Míg az M$ esetében korrekt a tájékoztatás, addig a riválisok ezetében bulvár stílusú a megfogalmazás. Szerintem tudatos ferdítéseket, és félreérthetőségeket tartalmaznak némely cikkeid.
  Pl.: "Fizetős reklámok költöznek a Linuxba". Igaz, de mégis hazugság. A Mandrake terjesztés tervez ilyeneket. Ugyan az az eset, mintha vmelyik bulvárlap azt mondaná, hogy "Sting a 10 éves kisfiúkat szereti!" aztán alább elmondaná, hogy pl. egy jótékonysági rendezvény keretében 50 PC-t ajándékozott a Fóti Gyermekvárosnak.
  Szóval nem az öröm a hibák felett, illetve azok eltusolása a célom.. csupán azt szeretném, ha minden esetben azonos korrektséggel járnál el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem tévedsz. Ez itt nem a "még a torkodat is tisztíccsa" esete. Olvasd át még egyszer: "úgy módosítja a böngészőprogram működését, hogy az [...] a készítő hackerek weblapjaira irányítsa" - ez szerintem teljesen helyes.

  A kicsengéssel kapcsolatos eszmefuttatásodra meg csak azt tudom mondani, hogy csak annak cseng ki más belőle aki az egyik rendszer hibájának örül, a másikban felfedezett biztonsági résről meg leginkább nem is szeretne tudni.

  Tudod, a "szakszerűség az informatikában" az, hogy nem így gondolkodik valaki, és mindkettő rendszer hibáiról ugyanúgy ír.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért szvsz a Eltéríti az explorert a legújabb trójai sem rossz kis cím
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egy popup ablak betöltésekor települő kártevő úgy módosítja a böngészőprogram működését, hogy az a Google és AltaVista oldalakra irányuló kéréseket a készítő hackerek weblapjaira irányítsa át.

  Az bizony nem irányíccsa sehova , max. irányítja... (nem felszólítás)

  Másik érdekes dolog a cím (és a szöveg) megfogalmazása... Ha M$ cuccrol van szó miér nem úgy szól, hogy:
  "Újabb IE hiba","A javított IE bug továbbra is átjáróházzá teszi a Windowsokat", "A Microsoft csak akkor javítja ismét a (már javítottnak vélt) hibát, mellyel a teljes vezérlés átvehető a rendszeren, ha azt indokoltnak tartja"
  Kicsit más a csengése, nem? Pl. az OpenSSH hibáiról szóló szöveget miért írtad más stílusban mint ezt?
  Vagy ez a szakszerűség az informatikában?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd