Kémszoftverek és spam ellen is véd az új Norton Internet Security
2003-10-01T17:04:28+02:00
2003-10-02T11:08:22+02:00
2022-07-01T10:00:35+02:00
 • A szolgáltatónál hetente egyszer benéznék a web felületre, és onnan kinyírnám a bulk mail foldert. Így aztán hogy mit alkalmaznak, nemigen zavar.
  Teszteltem 1-2 ilyen megoldást, inkább megengedő mintsem túlérzékenyek a szűrők. Gyakorlatilag 99%-ban levadásszák az összes spam-et és csak azt. Eddig 1 alkalommal kellett definiálnom egy légitársaság levelére, hogy "kérem, ez nem spam".

  A levelek egyébként sokszor hmtl mail-ek, abban igazad van, hogy ezek nem mindegyike nagy méret. A kliensprogramom meg úgysem engedi automatikusan megnyílni az ilyeneket, szóval ki tudom őket nyírni. De akkor is! Előre a hatékony szerveroldali szűrésért!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy a szolgáltató filterét sosem fogod tudni úgy a saját igényeidhez igazítani (ha egyáltalán bármit is tudsz rajta finomítani), mint a saját gépedre telepített szűrőt.

  A másik dolog, hogy én nem érzem annyira kritikusnak a kliens-oldali elfogás problémáját, mint te, mert bár van 5-6 postafiókról töltök le leveleket (ha jön spam, akkor ugyanaz néha többre is jön ezek közül), de napi szinten egy percet sem tesz ki az a többlet amit a spamek a modemen áthúzása jelent. (Azért a spammerek is törekednek az alacsony levélméretre, hiszen nagy levél különböző szűrőkön fennakadásának valószínűsége is nagy.) Az ez által jelentett havi 60-100 forintot meg nem érzem olyan óriási érvágásnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sok kicsi sokra megy. Egy fejlesztő nem operálhat azzal, hogy óóóó, majd úgyis vesznek hozzá gyorsabb hardware-t (ez itt mondjuk off), meg a modemeknek már leáldoztak...
  Még a tengerentúlon is elég sokan használnak dial up kapcsolatot, nem is beszélve a mobil hozzáférések terjedéséről. A széles körben elterjedt, hipergyors mobilokról pedig még csak álmodozunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hushmail - Private Email hasonloan sokat tud, ez ingyenes is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a lokális diszkemen elfoglalja 1 percig a tárhelyet.


  Ez senkinek nem szempont. Altalaban az szokott szempont lenni hogy ne kelljen idegbajt kapni emeg megtalalod hogy jott-e normalis leveled is vagy csak spam. A masik szempont persze az, amit te is irtal, de ez legfokepp a modemeseket zavarja. A symantec meg nem a "kicsiknek" fejleszt, hanem a "nagyoknak", ott meg ugyis van szelessav, ott az elso szempont dominal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez melyik email rendszer? Vagy ISP mail?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Spam ellen is véd
  - kérdezzük meg Sándort!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vidd at a levelezesed olyan szolgaltatohoz, ahol szerver oldali szures van. Az en szolgaltatomnal pl blacklist, spamassassin es egyedileg tanithato Bayes filter van (meg a szokasos fejlec/kulcsso alapu szures, black/white/goldlist, stb).

  netchan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hócipőm tele van az ilyen marketinges bejelentésektől. "Spam ellen is véd" - ugyan kérem. Kliensoldalon NEM lehet védekezni a spam ellen, csakis szerveroldalon. Meglehet, Norton bácsi a letöltött leveleket szépen beszortírozza egy spam mappába, de engem ez már nem hat meg. Engem az készít ki, hogy a 200 db napi smap levelet - néha a méretük 100kbyte felett - a gprs hozzáférésemen keresztül le kell töltenem. Ez a kár, nem pedig az, hogy a lokális diszkemen elfoglalja 1 percig a tárhelyet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd