A floppy a kihalás útján
2002-07-25T12:42:56+02:00
2003-03-10T22:00:35+01:00
2022-07-27T20:12:07+02:00
 • Valóban.Nálam például elfüstölt, amikor az új gépembe beraktam. Azóta csak cd-t használok:)

  Bye:
  Zoli
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ha jól emlékszem az XT még nem ismerte az 1.44-es floppy-t...."
  Nem jol tudod !!!
  Mivel mar az 1980 as biosdefault datummal indulo FraelKing XT-k is ismertek!!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hahó! Ne puctujjommá ki a floppy! Éppen azt programozom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazuk van aziknak, akik a flash-kártyákat éltetik, én is közéjük tartozom; ez szvsz. az utóbbi évek legnagyobb hardveres vívmánya. DE: Magyarországon élünk, emberek!!!
  Én rendszerinfós vagyok, és naponta tapasztalom, hogy a munkahelyek, otthoni gépek nagy részén NINCS usb port (tisztelet a kivételnek), sőt, a júzer azt se tudja mi az.
  Továbbá a munkahelyek nagy részén -legalább 60-70 % - ma is DOS-os könyvelőprogik működnek, rossz esetben win 3.1 alatt!!!
  Amíg ez jelentősen meg nem változik a flash-card esélytelen itt bármire. Marad a floppy, amit egy jól sikerült metrózás vagy trolizás lazán letörölhet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Újabb alaplapokon lehet róla bootolni (bár, nem tudom mennyire éri meg).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "amikor az elso XTm 512 kb tal
  1.44Mb floppy drive-val CGAmonitorral"


  Ha jól emlékszem az XT még nem ismerte az 1.44-es floppy-t....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na hát a floppy tényleg nem egyhamar fog kihallni, sztemmég mindig elengedhetetlen kelléke a PC-nek. Ami meg az USB-s pendrive-ot illeti az nagy találmány, én is használom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az usbs pendriveot ne szóld le, 10e forintért kapsz egy 128mb-sat. annyira jó mint egy floppy, bár bootolni nem lehet róla 2ségtelen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nem ma fogom CD re irni az emiljeimet vagy forraskodjaimat ha el szeretnem vinni egy masik gepig, vagy vegyem ki inkabb a HDt? es dugdossam azt? Netalantam vegyek USB2 kompatibilis hordozhatomemoriaceruzanakalcazva egyseget 100e forintert? Nos nem hiszem hogy manapsag meg fogom tenni es azt sem hogy Ls120as meghajtot vegyek mikor senkinek sincs.
  En sem ma kezdtem es amikor az elso XTm 512 kb tal
  1.44Mb floppy drive-val CGAmonitorral, bekapcsoltam akkor a winchester vagy istenments CD! sehol sem volt. Es az hogy ez nem valtozott csak a marketing csodjenek (mivel voltak okos meghajtocsere otletek) es a kispenzusegnek koszonheto.
  Az apple pl az uj gepeibe mar csak cd olvasot(vagy irot) tesz! Es hagymondjam hogy amikor szerettem volna egy emailt elkuldeni ezzel a geppel akkor csak a monitorbaegybelevo gep ala! tudtam volna dugni a lemezt.jump:persze halozat sehol.
  ROHEJES!
  Tok jol megvagyok a floppykal bar nem sokat, de azert hasznalom oket, es ha nem lenne kicsit kopasznak is ereznem a gepem!
  Szal ennyi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kihal a floppy? Hahaha, ez jó vicc. >

  Floppyra mindig szükség lesz, pl. aki programozó (mint én), annak naponta kell használnia bisztonsági mentés céljából. CD iró nem annyira elterjedt szerintem....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A floppy kihalásához egyébként az Internet terjedése és a hozzáférés egyre olcsóbbá válása is nagy mértékben hozzájárul."

  Na akkor magyarországon nemigen fog kihalni a floppy a közeljövőben...
  :))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Halihow!

  Milyen gépet használsz? A szavaid alapján PX XT vagy PCjr-t. Elvégre azokra tényleg optimalizálni kellett.

  De félre a térfát!

  Én még dolgoztam 5 1/4-es meghajtóval is és egyszer 8-as (vagy 10-es?) meghajtóval is. De jóval egyszerűbbé tette az életet a "kisfloppy". Most a memórikártyák és egyéb kütyük ilyenek. A fejlődés ebből áll. Elavulnak a dolgok. Lehet ágálni ellene. Csak kérdés, hogy érdemes-e.
  Abban igazad lehet, hogy a bootlemez élni fog. De már nem sokáig. Ha megjelennek az olyan alaplapok, amelyek már nem támogatják a floppy-meghajtót, viszont bootolható velük egy memóriakártya vagy USB stick (vagy mi...), akkor tényleg múzeumokba fog kerülni a floppy. Mint ahogy oda került a PCjr vagy az XT.

  A programozók optimalizálásáról pedig annyit, hogy webfejlesztőként dolgozom, de NEM ENGEDIK optimalizálni a programokat, mert a sürget az idő. (Hasonló okokból nem lehet tesztelni sem elég körültekiintően.) Szóval lehet szidni a programozókat, de javarészt nem ők a hibásak a hatalmas kódokért. És a valódi hunyó megkeresésében el lehet jutni addig a pontig, ahol a felhasználót tekinthetjük az optimalizálás elmaradásának okának. Ők sürgetik a fejlesztőket, és ezt érezvén a fejlesztőcég vezetője, sürgeti a fejlesztőt, akinek viszont az anyukája napi 24 órában csuklik... De ez egy másik téma.

  És Én is jobban szeretek játszani a régi játékokkal (Civilizations, Warlords, Stunts), márha játszok. De akkor is érdemesebb venni egy CD-írót, mert egy lemez abba 200Ft az író 20eFt és kb 640db játékot tudok rátenni. Mindezt 640 floppyval számolva... Emiatt tehát nem fogok leragadni a floppynál, gyanítom más sem. Ennél jobb indokot kell mondani.

  PePPierre
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mai hardverárak és fejlesztői bérek aránya mellett egyszerűen nem gazdaságos az optimalizálásba irdatlan erőforrásokat ölni. Egyébként is kb. 0 a gyakorlati jelentősége ma annak, hogy egy program elfér -e egy floppyn vagy sem, mert minden gépben van CD, vagy hálóra van kötve. Én személy szerint az utóbbi 1-1,5 évben jó ha 3-4 alkalommal használtam a floppyt. Ebből is 2x azért, mert nem CD-n, hanem floppyn adták a drivert egy adott hardverhez (hálókártya).

  Minek után plusz költséget nem jelent, ezért én is inkább olyan gépet veszek amiben van.

  Mindenesetre azért az 1-2 lemezes játékokat nem kellene összehasonlítani mondjuk egy Quake-kel, vagy hasonló mai játékkal. Na nem a játékélményt tekintve, mert az szubjektum, hanem annyi adatot és kódot azért a legdurvább optimalizáció és tömörítés mellett is nehéz lenne néhány lemezre összezsúfolni, amennyit a mai játékok használnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Floppy az kell... Sajnos manapság a legtöbb programozó nem optimalizál eléggé - minek, hiszen úgysi mindenkinek sokgigás procija van meg sokterás vincsesztere meg sokszoros dvd-olvasója. Nekem még van olyan lemezem, ami egy teljes operációs rendszert tartalmaz, hálózatkezeléssel, modemmel... (Lásd még: PocketLinux). Továbbá emlékszem még azokra a játékokra, amik ráfértek 1-2 lemezre, és sokkal szívesebben játszom velük, mint a mai csilli-villi csodákkal.
  Különben is... a boot-lemez élt, él, és élni fog! ^_^
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd