Delpi Soap
2003-09-22T19:22:26+02:00
2003-09-24T10:06:47+02:00
2022-06-29T09:41:57+02:00
 • Sajnos megint bebizonyosodott, hogy egy nagy ökör vagyok. Előbb pofáztam, aztán gondolkodtam (olyan problémát akartam megoldani, ami nincs is).
  Azt szerették volna, hogy egy olyan stringet adjak vissza, ami olyan izés, xml-es formájú, és ebben legyenek a táblám mezői, én meg... Nyilván a függvényemben egy néhány ns alatt össze tudok hozni egy ilyet.
  Hát szánom-bánom a dolgot és elnézést a nagyérdeműtől. Hálás köszönet a segítségetekért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello,

  Mit értesz itt az alatt, hogy szépen struktúrált dataset?
  Gondolom úgy állítod elő a szükséges dataset-et, hogy írtál egy tárolt eljárást, vagy akár csak egy sima lekérdezést, ami a paraméterrel szűrt dataset-et adja vissza. És ezt a dataset-et akarod beletuszakolni az XML-be. De nem értem, hogy miért kellene ezen még végiggyalogolni, szerintem kell, hogy legyen valami eszköz ahhoz, amivel megmondod, hogy a struktúrába hogyan kerüljenek bele az adatok. Na, "innenstől" kezdve sajnos nem tudom, hogy hogyan kerül ez a dataset és olyan formában, ahogy te szeretnéd az XML-be.
  Nézelődtem közben erre-arra:
  Az MS SQL 2000 szerverben van lehetőség adatlekérdezésre közvetlenül XML-be. Szerintem az Oracle-nek is tudnia kéne ilyesmit.
  Vagy másik dolog, nézd ezt meg:
  Dr.Bob Examines...
  Itt vannak neked való cikkek. Nem olvastam el őket végig, de első belenézésre úgy érzem meg fogod itt találni, ami neked kell, a 2001 októberi cikkel kezdve.

  üdv.
  Totem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tökéletesen igazad van. A www7b... linken már átrágtam magam és nagyon ügyes, de ha jól értettem egy egész táblát publikál, amit így messziről tudok adminisztrálni. Megcsináltam (csak a szervert) és működik is szépen. Még jól jöhet. Nekem olyan kellene, ahol a függvényem szépen végiglépked a tábla megfelelő sorain és a visszatérési érték egy szépen struktúrált recordset lesz. Sajnos a közelébe sem tudok ennek kerülni. Próbáltam már én magam összeállítani egy sztringbe az xml-t (igaz akkor nem fogja a struktúrát publikálni a szerever), de mindkét esetben ugyanaz történik. Amikor próbálok browserrel belekukkantani a dll-be (ISAPI-t fordítok), akkor egy lekezeletlen hibával elszáll alóla az IIS.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne haragudj Varjú bácsi, de ha csak a siránkozásaidat írod le, abból nem tudjuk meg, hogy hol akadtál el.
  Nézd meg ezt a linket:
  http://www7b.software.ibm.com/dmdd/library/techarticle/0212swart1/02..

  igaz, itt is az alapoktól kezdi magyarázni, és ha jól látom, akkor mindjárt a klienst is elkészíti. De azt nem látom belőle, hogy hol áll össze az XML (hangsúlozom: még nem értek a témához, csak próbálok ötleteket csiholni), mert gondolom, amit te is leírtál szerkezetnek, az egy XML stream vagy dokumentum vagy valami kell, hogy legyen.

  Próbálj keresni a google-ban a Delphi Soap server kifejezésekre, egész sok találat van és ne felejts belenézni a Groups részbe se. Valamelyik közelebb kell, hogy vezessen a megoldáshoz..

  itt is sok segítséget lehet kapni, habár már biztosan ismered:
  Experts Exchange - The network for technology professionals.

  sok sikert
  Totem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel kezdtem. Tényleg jó könyv, de sajnos mégis elakadok. A nagy baj meg az, hogy nekem alapvető delphi hiányosságaim is vannak. Ha ezt a problémát megoldom, még akkor is ott van a szinkron működésből adódó probléma, hogy hogyan is kell a prgramszálakat kezelni, hogyan tudok úgy függvényt hívni, hogy az TimeOut-tal be tudjon fejeződni. Tíz éve dolgozom, de most úgy érzem eljött annak az ideje, hogy keressek egy vidéki, nyugodt disznópásztori (kondás) munkát.
  Az ember, akinek ez feladata lett volna egy szép nap lelépett és nekem kellett átvennem a helyét. A határidők miatt azonban nincs időm átrágni magam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello Varjú bácsi!

  Sajnos érdemben nem tudok a témában segítséget nyújtani, mert SOAP szervert még nem fejlesztettem, de minap a kezembe került egy könyv, amit már ajánlottak ezen a site-on mások is:
  Gottdank Tibor: Webszolgáltatások

  Talán ez segítséget nyújthat a problémádhoz. (Bocs, ha lekéstem és már kívülről fújod ezt a könyvet.)

  Üdv.
  Totem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De hogyan? Nyolc éve oracle reportokat, meg tárolt eljárásokat írok. Ehhez a szemlélethez én már öreg vagyok. Ami a fiamnak egy villanás, az nekem két hét. Ahhoz, hogy egy soap klienst létre tudjak hozni négyetet kell kattintani az egérrel (halál primitív), de mire megértettem mi az a négy eltelt három nap. Egyszerű szervert is tudok már csinálni, ami talán öt kattintás, de ahhoz is kellett három nap. A határidő pedig közeleg és senkit nem ismerek, aki delphiben programozna, ezért zaklatom ezt a fórumot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól tudom a Delphi 7 már elég jól támogatja ezeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit tudni kell rólam: két hete kaptam egy feladatot, addig még nem is álmodtam soapról, meg xml-ről. Olyan szervert már tudtam csinálni, ami egy stringet átalakít és visszaküld, de rohamosan közeleg a határidő.

  Sok-sok kérdésem van, de ami leginkább izgat a következő:

  Csinálnom kell egy soap servert, amit egy paraméterrel megszólítva, egy tábla rekorjait a paraméterrel szűrve adja vissza valami ilyen formában:
  <napi_tranzakcio>
  <header>
  dátum
  </header>
  <body>
  <rec trid=".." statusz=".." ... />
  <rec trid=".." statusz=".." ... />
  <rec trid=".." statusz=".." ... />
  </body>
  <footer>
  rekordszám
  </footer>
  <napi_tranzakcio>

  Nem tudom hogyan tudnám ezt a visszatérési értéket produkálni.
  Ezen kívül már csak egy HTTPS-t kell még belecsűrnöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a konkrét kérdés?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos a fenti témák egyikéhez sem értek, ennek ellenére olyan munkát kaptam, ahol hirtelen meg kellene csinálnom egy soap szervert, ami https-en táblából nyert rekordokat küldözget ide-oda. Segítség!!! Két hete még azt sem tudtam, hogy SOAP létezik. Jelentkezzen valaki, aki segít, nagyon sok sört tudok felajánlani. Beszélnem kell valakivel, mert egyedül nem jutok sehova.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd