Honlap átírás vs. újraírás

Honlap átírás vs. újraírás
2005-11-21T14:04:30+01:00
2005-11-22T10:51:23+01:00
2022-10-31T13:05:38+01:00
 • Sziasztok!

  Köszönöm szépen a válaszokat, a főnökömnek meg is mutattam

  Sikerült meggyőzni az újraírásról
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • világos, én magam is ezt javasolnám, ahol csak lehet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én személy szerint csak a legeslegvégső esetben nyúlnák bele más munkájába. Azért feltételes mód mert eddig szerencsére sikerült mindig elérni hogy teljesen újrairjam a dolgokat. Jobb, tisztább, biztonságosabb érzés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szvsz erre nincs általános recept; ha eljutottál odáig (amint a példádban sejteted is), hogy felmérd: ennyi és ennyi munkaórát kellene az újraépítéssel foglalkoznom, ehhez ennyi és ennyi erőforrás áll rendelkezésre - és ezzel szemben mondjuk a te (esetleg már meglévő) eszközeiddel gazdaságosabbá, modernebbé és egyúttal hatékonyabbá tehető a site (hozzá véve azt is, hogy mondjuk a migráció mennyi költésggel-idővel jár), akkor ha a mérleg nyelve az utóbbi felé billen, akkor érdemes a teljes rebooton elgondolkozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Mostanában több programozó munkájába is bele kellett nyúlnom, és néha már marom magam a "furcsa" gondolat menetek miatt - és akkor még nagyon finoman foglamaztam. Nagyjából négy stílus van - az enyémen kívül - "természetesen" mindegyik a struktúrált programozás szemszögéből közelíti meg a honlapokat, és mindegyik "ömlesztett" kóddal rendelkezik - tehát a HTML/JavaScript/PHP együttes erővel tevékenykedik. Dejó...

  Szóval. Ezekbe nap mint nap bele kell nyúlnom, de szeretném átalakítani őket a következők szerint - a könnyebb módosítások végett:

  - elkülönülő PHP és HTML kód
  - saját modulok beültetése

  De akárhogy is nézem, a include-olt fájlok káoszában nem tudom, kivenni, hogy mikor melyik változó nevet használják - nagy kavarodás lenne, ha külön szedném a kódokat.

  Tehát: foghatok papírt, és ceruzát, és felírkálom az összes változót, beszedett paramétert, include-olási "szerkezetet", majd szépen egyenként átírkálhatom a névtereket - ahol muszály -, majd az egész PHP-s kódot beültethetem az index-be, a template-eket pedig külön könyvtárba teszem.

  A honlapok nem túl "kicsik", így mindegyik végigjárása nagyon hosszú időt venne igénybe, és a moduljaim használatával, némelyiket - szerintem - egyszerűbb lenne újraírni, mint átírni...

  Van valakinek hasonló tapasztalata?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd